Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Catacide

Terraariotorni ja lämmöt

Recommended Posts

Hei,

Uuteen asuntoon vuosi sitten muutettuani hommasin jonkin varastohyllyn terraarioilleni pois lattiapinta-alaa viemästä, mutta siitä asti olen pohtinut liskojeni terraarioiden lämpötiloja. Huoneen sisälämpötila on 23-24 johon emme voi vaikuttaa.

Alin terraario, joka on melkein lattiarajassa, on suht. ok lämmöiltään, lämmin pääty 35/piilossa 39 ja viileä pääty siinä 24 hujakoilla.

Ongelma tuleekin sitten ylimmissä terraarioissa:

Toiseksi alin, lämmin pääty samoissa lukemissa kuin alin mutta viileä pääty 26/27 astetta (mitattu pohjamaton päältä ihan niin päädystä kun vaan voi).

Kolmas terraario taas lämpimästä päädystä 35, myös piilossakin, viileä pääty 26/27 myös.

Microclimaten halpa termostaatti käytössä, toki yhdellä anturilla joten se voi vaikuttaa juuri tuon kolmannen terraarion lämpöihin, pitää mittailla kaikki uusiksi vielä ilman termostaattia. Lamppuina käytössä AIRAM 2700K 3.5W 250lm 31mA 220-240V 50/60Hz.
Lamput eivät kuitenkaan käteenkään tunnu kuumilta, eikä myöskään lamppujen kuvut/tornin tasolevyt (käytössä exon compact top ja exon terraariot).

Millähän noita viileitä päätyjä nyt saisi sitten viilennettyä, liskot toki eivät näytä olevan moksiskaan näistä lämmöistä? Termostaatit olen hommaamassa erikseen jokaiselle terraariolle, vaikka sitten turvallisuuden vuoksi kun lämmöt sinänsä ovat suht.ok ;).

Lämpömatot ovat kaikki kooltaan sen 1/3 ehkä aavistuksen jopa pienempiäkin, jos se tieto vaikuttaa asiaan?

(Kuvaa en voi laittaa kun liian suuri :/)

Edited by Catacide

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inKirjaudu sisään

×