Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Sign in to follow this  
Ansuuuuu

Jättijauhokuoriaskarkurit

Recommended Posts

Moi! 

Rauhoittakaa mun mieltä toverit ja sanokaa et ku jättijauhis muuttuu kuoriaiseks ja jostai syystä niit löytyy pitki kämppää välillä ettei ne oo mitää tuholaisia tai perusta perhettä meille!! En käsitä millon ne on karannut ja mistä kun säilytän niitä parvekkeella...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taitaapi valtaosa tuholais potentiaalia omaavista hyönteislajeista olla sellaisia että niiden maahantuonnissa yms on rajoituksia. Näitä postitellaan ympäri maailmaa lemmikkien ruokana joten tod.näk melko harmiton laji.

Tuholaisina ilmeisesti nämä menestyy lähinnä viljavarastoissa ja lahoavissa ladoissa/lehtipuskissa. (lähteenä http://cincinnatizoo.org/wp-content/uploads/2013/03/Darkling-Beetles.pdf

Ovat suht isokokoisia, muistelen etteivät kiipeä suoria seiniä ja ne muutamat toukat mitä itsellä joskus karannut on löytynyt kuihtuneena kuolleeksi (normaalisti asunnon lattiat eivät ole paras paikka veden hakemiseen vaikka muuta syötävää biomassaa löytyisikin.) Linkattu artikkeli mainitsee etteivät aikuiset yksilöt pysty lentämään joten missä ikinä ovatkin ovat sinne kävellen tulleet.

Eksoottisina lajeina tuskin selviävät suomen talven yli, toki vastuullinen ihminen ei näitä luontoon päästä jo bakteeri/virus mahdollisuuksien vuoksi, tosin suurin osa varmaan kasvanut jo sukupolvien ajan Suomessa, tiedä mikä se todellinen riski sitten on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×