Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Sign in to follow this  
Viheriö

Limoviikunan lehdet nelivarvaskonnalle?

Recommended Posts

Moi!

Hämmennystä aiheuttaa tällä hetkellä Limoviikunan lehdet. Ovatko sopivaa ravintoa nelivarpaalle?

Netissä löytyy artikkeleita siitä, että korkean kalsiumpitoisuuden vuoksi olisivat hyvää syötävää konnalle, myös HUS:n kasvi-listassa Limoviikuna merkitty myrkyttömäksi. Mieltä kalvaa kuitenkin epäilys, kun niin moni ihminen jotenkin yleisesti tuntuu tietävän että "Limoviikuna on myrkyllinen". En haluaisi käyttää konnaani testieläimenä :D

Onko jollain palstalaisella sanottavaa puolesta tai vastaan? Maistoin juuri itse yhtä lehteä ja toistaiseki näkö tallella :D

Kiitos selventämisestä!

Ja tarkennuksena vielä, että en ajatellut mitenkään ylenmäärin näitä konnalle ruveta syöttämään vaikka sopisivatkin. Tarkoituksena vaan laajennella ruokavaliota mahd. paljon eri luonnonkasveilla/yrteillä/puunlehdillä ja limoviikunoita sattuu olemaan koti täynnä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos se on myrkytön, niin voisin ajatella sitä terraan sisusteeksi, mutta en kyllä lähtisi ihan varsinaisena ruokana tarjoamaan.

Tää perustuu ihan vaan mutuun, eli ei mitään fakta tietoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Limo viikuna on yleisesti ottaen ihmisille herkästi allergiaa tuottava kasvi. Ihan ulkoisesti eikä syötynä. Olen käyttänyt mm kameleonttejen terraarioissa sisusteen ja toisinaan syöneet myös lehtiä kuolematta lehtiin. En kuitenkaan välttämättä kerta annoksiin mitenkäään hirveästi lehtiä laittaisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×