Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Sign in to follow this  
Kotilisko

Kylkiluuvesilisko

Recommended Posts

Hei!

Perheeseeni ostettiin sukulaispojalta kylkiluuvesilisko, joka on edellisessä kodissaan asunut n. 2v. En tiedä, onko uros vai naaras, mutta lisko laski akvaarion täyteen munia heti kolmantena päivänä meille muuton jälkeen. Lisko ei ole edellisen omistajan mukaan ollut tekemisissä muiden lajitovereidensa kanssa...näin edellinen omistaja vannoi. Olen kuullut, että jotkut liskolajit voivat lisääntyä neitseellisesti, mutta kylkiluuvesiliskosta en ole löytänyt tällaista tietoa. Nyt kysynkin kokeneemmilta liskoharrastajilta, voiko kylkiluuvesilisko saada poikasia neitseellisesti/suvuttomasti, vai onko meillä tapahtunut evolaation ihme :) ?

Meillä on tällä hetkellä 3v kissa ja joskus aikoinaan 3 gerbiiliä, nyt opettelemme ensimmäistä kertaa hoitamaan akvaariota sekä sen asukkaita eli yhtä liskoa ja 2 monnia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naaras voi munia ilman koiraan läsnäoloa tai vaikutusta. Kuten kanat. Munat eivät ole hedelmöittyneitä, vaan homehtuvat pian. Käytös on salamanteteille ihan tyypillistä. On myös tavallista että olosuhteiden muutos, nyt muutto, laukaisee munimisen/lisääntymiskäytöksen koirailla.

Edited by Joonas
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka Joonas!

Kiitos vastauksestasi. Olet oikeassa, munat alkoivat homehtua reilun viikon päästä munimisesta. Olisi kyllä ollut ihan kiva seurata pienten liskojen kehittymistä. Aivan vielä emme aio hankkia kaveria meidän kylkkärille.

Meidän harrastus on vasta alussa, mutta näyttää siltä, että joudumme kohta hankkimaan isomman akvaarion. Kylkkärin ja kahden panssarimonnin seuraan on liittynyt partamonninen.

On hyvä, että voimme täältä kysyä neuvoa liskoihin ja akvaarioon liittyvissä ongelmissa sillä ainakaan Haminan lemmikkieläinlliikkeistä ei välttämättä löydy tietoa esim. kylkiluuvesiliskoon liittyvissä asioissa.

KIITOS :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiesithän, ettei kaloja ja kylkkäreitä pidä asuttaa samassa akvaariossa. Se on haitaksi molemmille. Noin yleisesti vain yhtä lajia yhteen asumukseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kylkipiikit erittää kyllä yhdenasteista myrkkyä, jos eläintä menee puristelemaan.

Pssst... Nämä ei muuten ole "tuliliskoja" ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×