Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Ikp.

Tuliliskojen sisäsiittoisuus

Recommended Posts

Jos hankkii kaksi tuliliskoa,ja ne saavat poikasia,ja sitten kaikki elävät samassa altaassa,voiko syntyä sisäsiittoisuutta?Toivottavasti ei,sillä en halua sellaisia lemmikkejä.

 

 

Miten toimia poikasten synnyn jälkeen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totta kai voi. Mutta käytännössä tuliliskon lisääntymisprosessi on aika monimutkainen. Koska se on sammakkoeläin, poikaset käyvät läpi muodonmuutoksen ja elävät maavaiheisina aika pitkän ajan. Eli joudut ottamaan ne pois aikuisten altaasta omaan lootaansa, jotta ne ylipäätään selviytyvät takaisin vesivaiheisiksi. Tulareiden lisääntymisestä on täällä monta ketjua, kannattaa lukea ne läpi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko (kiinankääpiö)tuliliskojen sukusiittoisuus kuinka iso ongelma jos ollenkaan? Olen aihetta pohtinut nyt tässä viime aikoina, kun altaasta löytyy aikuisia lisääntymiskykyisiä orientalikseja, joista toinen on toisen poikanen. Ovat lisääntyneet itsestään muutamaan otteeseen, yksi poikanen selvinnyt jopa maavaiheiseksi oman onnensa nojassa isojen altaassa. Myös nuoriso aikuistuu hurjaa vauhtia, kohta alkaa sukupuolet erottua selvemmin ja ovat siis tosiaan sisaruksia keskenään. Kuinka vanhoina kiinankääpiöt saavuttavat sukukypsyyden?

Kysymys kuuluukin, tuottaako sukurutsaus tuliliskoilla epämuodostumia/muita kehityshäiriöitä kuinka herkästi? Tuleeko yksilöistä heikompia, jos geenipooli on suppea? Löytyykö aiheesta tutkimustietoa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now

×