Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Sign in to follow this  
lisko123

Mihin aikoihin konna pitää syöttää?

Recommended Posts

Haluaisin tietää milloin konna syötetään sitä tietoa en ole vielä mistään haalinut. Kaikki tieto tervetulletta. Ja kuinka paljon antaa salaattia ja vihanneksia ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikä konna, minkä ikäinen/kokoinen?

Yleensä nuo tupataan syöttämään valoisaan aikaan. Ja nyt kun on kesä niin täältä listaa hyötykäyttöön:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milloin syötetään? = annan ruoan päivisin, mutta jos sitä jää, saa se olla yön ylikin terrassa. Aikuisille kilpikonnille suositellaan nyt kahta paastopäivää viikossa, muuten evästä joka päivä. Ja Nutrobal ja kalkki käyttöön. Täällä on paljon hyvää luettavaa sopivasta ravitsemuksesta!

Määrän oppii arvioimaan kokemuksen ja kilpikonnan kasvun myötä. Vinkiksi on täällä annettu löyhä kilpikonnan kokoinen kasa päivässä.

Itselläni on nelivarvas. Se viettää hyvin tehokkaasti leväten valtaosan vuodesta (kesälepo+ horros), jolloin ei syö ollenkaan tai hyvin vähän. Niinpä aktiivisina kausina olen ruokkinut konnaa päivittäin ja reilusti (+monipuolisesti). Kilpikonnan kasvu menee vuodessa sykäyksittäin. Aktiivisena aikana se syö kuin hevonen ja paino nousee, lepokausina tasoittuu. En ole nipottanut paastopäivien kanssa. Välillä konna saa tyytyä kuiviin eilisiin tai olla päivän ilman, jos olemme esim. reissussa. Muutoin saa syödä sen, mitä maistuu. Nyt on loistava sesonkiaika saada eväät ulkoa! Tosin meillä konna nukkuu kesälepoa ulkotarhassaan eikä juuri syö.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruuan antamisen ajankohdasta vielä. Itse annan vaihdellen, riippuen omista aikatauluista. Mikäli on pelivaraa sen suhteen, annan mieluusti vasta päivällä, jotta ehtisivät jo "etsiskellä ruokaa". Ovat paljon aktiivisempia sellaisena päivänä, jolloin saavat ruuan myöhemmin, kun jos antaisin heti aamusta :)

Omaan korvaan tuo yleinen ohje "konnan kokoisesta kasasta" kuullostaa hurjan paljolta. Aikuinen konnamme ei koskaan söisi päivässä lähellekään niin paljoa (vaikka hyvällä ruokahalulla ja kaikkiruokaisena varustettu onkin). Poikaset varmasti söisivät kokonsa verran jos antaisin, mutta pienemmälläkin ruokamäärällä ja vähäproteiinisuuteen huomion kiinnittämällä tuntuvat kasvavan melkoista haipakkaa silti. :whistle:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä annan konnille ruokaa sillon kun satun muistamaan, kiireisimpinä aikoina tossa keväällä hoksasin etteivät ole saaneet ruokaa viikkoon, yleensä kuitenkin tarjoan päivittäin ja jos mennään jonnekin reissuun niin paastopäivät pidetään sillon. Liikaruokintaa ehkäsen rajottamalla ruuan määrää ja sitten on kuivaruokapäiviä, eli nakkaan jotain kuivattuja lehtiä kuppiin. Nyt kesälläkin olen todennu ruokamäärän rajottamisen tärkeäksi kun noilla ruokahalua näyttää riittävän, eli tarhaankin annan vain omasta mielestäni sopivan määrän ruokaa (tuolla ei yhen ulkoilupäivän jälkeen kasva enää mitään).

Varsinkin kasvavan konnan kohdalla sen oikean ruuan määrän huomaa vain seuraamalla konnan painoa. Meillä nuo täyskasvusetki vetää kyllä ihan kaiken mitä niille antaa oli se keko kuin iso tahansa, mutta minusta parasta on vain seurailla sitä painoa ja uppoavia ruokamääriä ja perustaa annosten koko siihen. Se n. konnan kokonen ilmava kasa (ok, riippuu hyvin paljo siitä mitä annetaan) on ihan hyvä lähtökohta josta voi sitten kokemuksen perusteella lähteä pienentämään annosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tä? Meillä ruoka tulee joka päivä eteen puolen päivän aikaan ja sitä ennen nyrpitään edellisiä ruokia. Joskus annan myös lisää ruokaa illemalla jos Siru kovasti kuikuilee lautasen ääressä. No meillä kuitenkin tota painoa nostatetaan että ihan hyvä näin!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä konnat syötetään iltapäivästä/alkuillasta kun on tultu töistä viikolla ja viikonloppuisin yleensä aamupäivästä, huomioiden kuitenkin paastopäivät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla vaihtelee, omien töiden mukaan lähinnä. Mielestäni tärkeämpää on laatu ja määrä kuin kellonaika. Konnat syövät epätasaisesti varmasti luonnossakin, joten en usko että on haittaa vaikkei ruoki konnaa aina samana kellonlyömänä. Joskus syövät aamulla, joskus päivällä ja joskus iltapäivällä. Kuitenkaan eivät koskaan syö ennen klo 10 aamua (tämän olen huomannut ihan kokeilemalla, meidän konnat nukkuu pidempään eikä ruoka heti aamusta yleensä kiinnosta) mutta syötän kuitenkin yleensä aina ennen klo 17.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tähän sopinee toisesta ketjusta otettu pätkä omasta viestistäni:

"Paastopäiviä pidetään epäsäännöllisen säännöllisesti.

Ruuat heitän myös terroihin todella epäsäännöllisesti, koska ajattelen, ettei näitä tule ruokkia kuin esimerkiksi koiria - aina samaan aikaan ja saman verran ruokaa.

Syötän näitä milloin mihinkin aikaan (aamulla, aamupäivällä, päivällä ja illalla). Ainoastaan öisin en ruoki.

En oikeastaan edes halua, että konnille tulisi tietynlainen rutiini ruokailussa. On hyvä, että ne etsivät ruokaa ja ruokaa sitten löytävät eri aikoihin.

Mielestäni luonnonmukaisempaa on antaa konnille epäsäännöllisin ajoin ruokaa, sillä eivät ne luonnossakaan syö aina tiettyinä kellonaikoina."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×