Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

tuuliaa

Mentor
 • Content count

  2514
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39
 • Feedback

  0%

tuuliaa last won the day on July 24 2013

tuuliaa had the most liked content!

Community Reputation

1351 Loistava

About tuuliaa

 • Rank
  asuu foorumilla
 • Birthday May 21

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Joensuu

Recent Profile Visitors

2112 profile views
 1. tuuliaa

  Algerianskinkki (Eumeces algeriensis)

  Vihdoin, vihdoin! :) Sirius ollut kahtena päivänä hereillä, esillä, lämpölampun alla ja liikkeellä. Syönytkin on! Vihdoin kevät voitti :)
 2. tuuliaa

  Algerianskinkki (Eumeces algeriensis)

  No niin, kaiveltu hiekasta - jo suuri epäilys mielessä, ettei se hengissä ole-... No, oli se hengissä, sähäkästi käyttäytyi ja uhitteli villinä. Jälleen piilossa, syömään en ole saanut... Mitähän mie tuon otuksen kanssa tekisin? Valoja on lisätty, valaistusaikaa lisätty.
 3. tuuliaa

  Algerianskinkki (Eumeces algeriensis)

  Meillä Sirius ollut hiekkaan kaivautuneena taas viikon ajan. Noin viikko sitten syötin sille suoraan suuhun ruokaa, niin suostui siten syömään vähäsen kotiloita ja matoja. Järkyttyi episodista huomattavasti, mutta tuntui, että pakko tehdä se, kun niin huomattavan vähällä ravinnolla ollut niin kauan. Nyt viikon ollut kaivautuneena hiekkaan. Kaivelen varmasti viikonloppuna sen sieltä ylös, ellei ilmesty --- tulee nimittäin jo huono mieleen :mellow: Talvella tosin teki tuota samaa, saattoi viikonkin majailla hiekassa ja enhän minä työpäivien vuoksi ole valoisaan aikaan sitä tarkkailemassakaan.
 4. tuuliaa

  Algerianskinkki (Eumeces algeriensis)

  Minä ajattelisin, että jos eläin on ollut terve, eikä ongelmaa esim. loisista, niin tarvetta samojen sisusteiden (mainitut puut ja kivet) desinfiointiin ei ole. Täällä ei olla vieläkään herätty kevääseen. Hieman "häirittynä" (kurkaten piilopaikkaan) syö kyllä kotiloita tai jauhomatoja, kun suoraan suuhun tarjoillaan... :rolleyes:
 5. tuuliaa

  Algerianskinkki (Eumeces algeriensis)

  Lisäsin Siriuksen valaistusta, jotta alkaisi heräillä pitkäksi venähtäneeltä talvilevoltaan. Valaistusaikaa lisään porrastetummin, mutta valon määrää lisäsin enemmän. Terran vierellä on nyt kirkasvalolamppu (eiköhän tässä ihmiset ole jo kaamoksestaan herännyt...). Kahtena päivänä olen sitä poltellut ja Siriuksen reagointi siihen oli molempina päivinä tukkia entistä tiiviimmin kaarnaluolansa suuaukko... Meillä taitaakin asua hiekkasinkki ;)
 6. tuuliaa

  Algerianskinkki (Eumeces algeriensis)

  Pitääpä minunkin alkaa lisäilemään valaistusta Siriukselle. Neitokainen on viettänyt kyllä talvilepoa melkoisesti. Kerran viikossa olen tarkistanut sen voinnin ja tarjonnut ruokaa. Jauhomadot ja pakastetut kotilot ovat kelvanneet satunnaisesti. Sirkkojakin ostin, mutta niistä huono kokemus... Sirius vaikutti pelkäävän niitä ja tein aloittelijan kardinaalivirheen jättämällä ne terraarioon- arvellen, että kyllä Sirius ne jossain vaiheessa nappaisi (2 pienen pientä sirkkaa). Kattia kanssa- sirkat elelivät paksusti terrassa, Sirkun viettäessä lepoaan hiekkaan kaivautuneena. Kahdesta pikku-sirkasta kasvoi kaksi jätti-sirkkaa :blink: , jotka tänään hikoillen pyydystin terrasta Siriusta stressaamasta... Suunnitelmissa siis valojen ja lämmön lisäämistä. Saisihan tuo otus jo piristyä, jotta saisi vähän täytettä nahkansa alle. Melkoinen kirppu on kooltaan nimittäin tämä meidän liskoneito!
 7. tuuliaa

  Algerianskinkki (Eumeces algeriensis)

  Talvilepo jatkuu! On kyllä tosi laiha-luiheliini lisko, kun ei koskaan ole ollut meillä ollessaan mikään syömäri ja nyt vaan paastoilee. Yksittäisinä päivinä käy harvakseltaan näyttäytymässä ja silloin saattaa jotain suuhunsa napata. Ja sitten taas palaan kaivauksiinsa majailemaan viikkokausiksi. Noh, kevään tullen sitten monipuolista apetta pienelle. Ikävä on tosiaan otusta!
 8. tuuliaa

  Algerianskinkki (Eumeces algeriensis)

  Noin puoleentoista kuukauteeni ei ole liskoneitonen juuri mitään aktiivista harrastanut. (välillä olen vain kurkistanut, että on hengissä, eikä siihenkään ole juuri reagoinut). Tänään sitten yllätti, kävi syömässä yhden kuiva-sirkan (jota olen mielenrauhani vuoksi pitänyt ruokakupissa ja vilahti sitten takaisin piiloonsa... Antaa toisen talvilepoilla :)
 9. tuuliaa

  Algerianskinkki (Eumeces algeriensis)

  Meillä tätä hiljaiseloa oli kesälläkin, joten hippasen epävarma olo kokonaisuudessaan... Mutta reiluun viikkoon ei ole liskoa näkynyt lainkaan, on jossakin päin terraa täysin hiekkaan kaivautuneena uppeluksissa. Valot palavat lyhennetyn päivän mukaisesti siitä huolimatta. Perusteena arvelu, että havaitsee jollain tapaa valaistuksen ja lämmön vaihtelun hiekankin alle- niinkuin luonnossakin. Hyötyä en tiedä, vähän kokeilulinjalla nyt tään ekan lisko-poloisen kanssa mennään. Miten kosteana pidätte terran talvisin?
 10. tuuliaa

  Maakonnan luonne ja käyttäytyminen

  Meillä maataan (aikuinen kilpikonna, poikaset ei niinkään tee tätä) ruokalautasella ruuan päällä. En ole keksinyt selitystä, mutta ruokalautasen paikan vaihdolla ei ole osuutta asiaan. Siinä on kai vaan kiva makoilla. Toisaalta en näe siitä haittaakaan (ei pissaa yleensä ruokaan).
 11. tuuliaa

  Algerianskinkki (Eumeces algeriensis)

  ^ Onko Pontus kasvanut miten paljon sinulla ollessasi? Minusta tuntuu, että meidän "Sirkku" on samanlainen kirppu kuin tullessaankin :rolleyes:
 12. tuuliaa

  Kilpikonnan UV-valaistus

  Uv-mittarin lainaus kiinnostaisi minuakin... Konkreettinen havainto konniemme kohdalla monimetallilamppujen käyttöön oton jälkeen, että värit kilvessä on syventyneet ja tullut tummia "viivoja". Voi johtua kasvustakin, mutta värimuutos tapahtui niin samaan aikaan ja erittäin nopeasti uusien lamppujen käyttöön oton jälkeen... Kielteisiä vaikutuksia en ole havainnut. Uusien monimetallien tilaus kesti useamman kuukauden (!) toimittajasta johtuen. En ole vielä sisäänajanut, saati asentanut. Tarkoitus lisätä valaistusta (lähinnä nyt tässä vaiheessa vuotta kevättä ajatellen) ja vaihtaa liskollekin monimetallilamppu nykyisten systeemien tilalle.
 13. ^ Minua tuossa arveluttaa kutterinlastut. Ne osaa olla aika teräviä reunoistaan? Tosin ei kokemusta ko. materiaalista, joten ihan mutua mulla. Molemmissa noissa vaihtoehdoissa taitaa olla kumminkin suurin osa turvetta? Itsekin avoin uusille kokeiluille. Käytössä meillä ollut hiekka-multa-kuorike-yhdistelmä. Toimiva on, mutta jos joku muu vaihtoehto olisi vieläkin näppärämpi... Missähän mullassa olisi mahdollisimman paljon savea?
 14. tuuliaa

  Algerianskinkki (Eumeces algeriensis)

  Ihan lepäilee omasta aloitteestaan 24/7. Ei näy ellen tyyliin kerran viikossa kurkistele ja etsiskele - sekä syöttele pinseteistä sapuskaa suoraan prinsessan leukojen eteen... Valaistusta alettu vähentämään ajallisesti. Tulee vaan mieleen, miten tuo otus saa lainkaan uv:ta, kun ei ole milloinkaan esillä... (siis kesälläkään liemmin)
 15. tuuliaa

  Algerianskinkki (Eumeces algeriensis)

  Meidän "Sirkku" taitaa olla palvelua vaille... Kun ei meinannut taas ruoka millään upota, kurkistelin liskon piilopaikkaan ja tarjoilin suoraan nenän eteen jauhomatoja. Kaikki tarjoamani upposi... Sensijaan ruokakupissa matoset saivat möyriä rauhassa. Alanko vaan säännöllisesti tuikkaamaan ruokaeläimet suoraan nenän eteen tarjoillen, jotta saan Nirsoliinin syömään?
×