Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Monni-

Jäsen
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

0 Neutraali

About Monni-

 • Rank
  tutustumisvaiheessa

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  Lappeenranta
 1. Iloisia uutisia! Välkky on parantunut, vaikka tilanne näytti jo todella huonolta. Eläinlääkäri ei antanut konnalle kovin hyvää ennustetta kun kerroimme verisestä ulosteesta. Välkky oli jopa niin huonossa kunnossa että jouduimme itse pistämään sille suolaliuosta suoraan mahalaukkuun ja tunkemaan porkkanasose-urheilujuomaseosta suoraan kurkkuun. Kun saimme annettua matolääkkeen, ei mennyt kun pari päivää kunnes konnasta tuli ulos 3 isoa lieroa. :sick: Niiden ulos tulon jälkeen konna on lähtenyt tervehtymään hurjaa vauhtia! Paino on lähtenyt nousemaan ja konna on muutenkin todella pirteä ja aktiivinen! :) Suuri kiitos kaikille auttaneille, teistä oli paljon apua!
 2. Tultiin äsken eläinlääkäriltä ja Välkyllee määrättiin antibioottikuuri sekä matolääkkeitä. On pikkune vaan niin säälittävä näky kun eläinlääkäri pisti sitä neulalla, niin raukka hieroo vieläkin jalkaansa kilpeään vasten. :S Ja tietääkö muuten joku että onko normaalia jos kilpikonnan suusta tulee jotain kuolan tapaista pieninä määrinä sen jälkeen kun on annettu antibioottia? Mietin vaan onko tuo joku juttu minkä eläinlääkäri unohti mainita vai pitäisikö soittaa samantien eläinlääkärille takaisin..... Noi matolääkkeet oli vähän niinkun varmuuden vuoksi, että jos sillä vaikka olisikin matoja. Toivottavasti kuurit auttaa ja konnuli alkaa taas syödä.
 3. Okei, nyt on siiten soitettu Rauliolle ja oli hänkin sitä mieltä, että noissa silmissä jonkun näkönen tulehdus on. Eli ei kun eläinlääkärille varaamaan aikaa. ;)
 4. Kannattaa antaa pikkuselle aikaa, kyllä sen siitä luulis piristyvän viimeistään parin viikon päästä, jos konna oli kuitenkin ollut aktiivisen oloinen kaupassa. :) Jos näin ei kuitenkaan käy, kannattaa "härnätä" konnaa esim. salaatinlehdellä pitämällä sitä ihan konnan nenän edessä. Niin mä ainakin oon saanut konnani syömään edes vähän. Ja jos tuntuu ettei konna juo mitään, kannattaa kylvettää vaikka kerran viikossa. Silloin se saattaa huomaamatta hörpätä vettä. ;)
 5. Todistus on EU-todistus, missä ei ole mainittu muuta päivämäärää kuin kohdan 12 päivämäärä, minkä jo edellä mainitsinkin. Äsken kun käänsin muutamia sanoja Tsekista suomeksi, koin pienoisen järkytyksen... Paperissa nimittäin oli kohta, missä luki: Narozen: 2003, Slovinsko Käänsin sitten tuon sanan Narozen ja vastaukseksi tuli 1. Syntynyt 2. Syntyneet, mikä tarkoittaa ilmeisesti sitä, että tilatessani 2-3 vuotiaan pienokaisen sainkin 8 vuotiaan elämää nähneen mörököllin.:ohmy: Nyt on kuitenkin jo ensi järkytyksestä selvitty ja ruvettu ajattelemaan positiivisesti, eli ainakin sain selville sen miksi konna painaa niin paljon. Mietityttää kuitenkin että minkä ihmeen takia netti-ilmoituksessa, josta Välkyn bongasimme luki, että poikaset ovat 2-3 kolme vuotiaita? Olikohan ilmoituksen tekijälle käynyt sama virhe kuin minulle, että oli tuijottanut vain tuota date of issue päivämäärää eikä ollut ottanut paperista sen enempää selville? En tiedä, mutta olen jotakuinkin helpottunut edes yhden ongelman selvittyä. Katinka-69: EU-todistuksessa on rasti kohdassa missä todetaan, että konna on syntynyt ja kasvatettu vankeudessa, ja creepycrawly:n kommentti vielä vahvistaa asian. ;) Ja kuvan saatte huomenna, kun on päivänvaloa hyvän kuvan takaamiseksi. :) Kiitos kaikille jotka ovat jaksaneet auttaa minua ja Välkkyä ongelmien kanssa, ilman tätä nettisivua olisi niin paljon epäselviä asioita joita pohtisin yksin omassa päässäni. Kiitos! :) Keskustelu liittyen konnan sukupuolenmääritykseen on siirretty tänne: http://www.herppi.net/keskustelu/538-hoito-ja-ruokinta/247269-maakonnan-sukupuolenmaeaeritys?limit=15&start=135#344497 - paputtaja
 6. Nyt laitoin hahmokuvaksi kuvan, josta näette silmän (en osannut liittää kuvia tähän tekstiin :blush: ) Eli nyt mulla on nyt toi syntymätodistus tossa vieressä ja se sanoo näin: Date of issue: 19.11.2007 Scientific name of species: Testudo hermanni Enempää teidän ei kai tarvitse tietää? En nyt oo ihan varma mikä toi päivämäärä tarkalleen ottaen on, vaikka se on kääntöpuolella selitettykin (The country of origin is the country where the specimens were taken from the wild, born and bred in captivity, or artificially propagated). Ton mukaan se on siis hieman yli kolme vuotias kreikkis. Nyt säädin ajastimen niin, että lamput palavat 11-17 välisenä aikana, enkä enää koske niihin. :cheer: Ja Paputtajan mukaan terve kilpikonna kiinnostuu siis ruuasta, mutta äsken jouduin jälleen kerran pettymään. Herätin konnan, nostin sen lämpölampun alle, laitoin ruuan, ei syönyt vaikka yritin syöttää, nostin lattialle, oli mennyt nurkkaan nukkumaan ja nyt laitoin takaisin terraarioon mistä sen varmastikin löydän kohta nukkumasta. :( Katinka-69: En tiedä konnan sukupuolta, sitähän ei lue papereissa enkä ole joutunut vielä kertaakaan viemään eläinlääkäriin, että olisin voinut pyytää lääkäriä määrittämään sukupuolen. Sillä on pitkähkö häntä ja olen siinä uskossa että konna on uros, mutta asia ei ole todellakaan varma.
 7. Katinka-69: Konnani on aloittanut elämänsä Prahassa, josta se on viety Tukholmaan ja sieltä tuotu meidän "tilauksestamme" yhteen Helsingin faunattarista. Konnani kilvenpituus (tietysti alakilven mukaan) on 12 cm, joten se ei ole kovinkaan iso. Voin myöhemmin kertoa enemmän papereista, ne eivät ole juuri nyt mukana. Ja tarkistin äsken kirjasta johon olen konnan painoja merkkaillut, että oliko äskeiseen tekstiin tullut kirjoitusvirhe painon suhteen, mutta ei ollut. Ja kyllä meidän vaa'ankin luulisi olevan luotettava kun olen punninnut lattialla... Ja nyt tuli muuten mieleen katsoa edellisen konnani painoa (pääsi karkuun :( ), se oli n.3-4 vuotias, satavarma kreikankonna ja painoi 270 g, ja sillä oli 5 g ylipainoa. Pituus oli 100-109,9 mm. Toi oli siis punnittu samalla vaa'alla, eli ei voi olla vaa'asta kiinni tuo painon omituisuus. Tässähä tuntee ittensä iha salapoliisiks... Munkin mielestä konnien silmien pitäis olla täysin mustat, mutta tuo valkonen alue on ollut mun konnan silmissä siitä lähtien ku sain sen (pari viikkoa ennen syyslomaa). En kuitenkaan ole ennen huomannu, että sillä ois vaikeuksia silmiensä avaamisessa. Sen takia yritin kostuttaa turvetta konnan terrassa, mutta en huomannut sen auttavan. Voinha toki yrittää kostuttaa turvetta vielä lisää jos se vaikka auttais. Ja niinkuin tuolla ihan ensimmäisessä viestissäni kerroinkin, niin konna oli jo tänä talvena talvilevolla, ja olikin reilun kuukauden. Levon aikana konnan paino putos 30 grammaa, ja kun en saanut mistään vastausta siihen kuinka paljon paino saa pudota, en uskaltanut pitää kauempaa. Enkä halunnut laittaa talvihorrokseenkaan, koska konna oli vielä suht uus tuttavuus. Finnbahomet: En tosiaan tiedä, konna on kuitenkin ollu tuollanen jo siitä asti kun saatiin se syksyllä eli jo n. puol vuotta. En muista aikaa millon se olis ollut pirteämpi. :dry: Tosiaan pitää varmaankin ottaa yhteyttä Raulioon... Kerron sitten mitä hän sanoi :)
 8. Terran pohjamateriaalina on turve sekoitus, hienoa hiekkaa ja lannoittamatonta turvetta. Valaistuksena kaksi 40 wattista lamppua + UV-valaisin. Terraariossa on myös vesikuppi ja olen nähnyt konnan käyttävän sitä kerran, mutta en enää sen jälkeen. Täytyy myöntää, että vaikka lamput on kytkettynä ajastimeen, niin olen alkanut laittaa itse lamppuja päälle ja pois, koska jos ne syttyvät aamulla ja palavat vielä iltapäivälläkin ilman että konna on herännyt tuntuuu, että lamput ovat palaneet monta tuntia turhaan. Eli olen nykyisin sytyttänyt lamput vasta kun tulen kotiin. Näin aloin tehdä kun huomasin että konna nukkuu lamppujen päällä olosta huolimatta. Pitäisiköhän kuitenkin antaa lamppujen palaa toivoen, että konna heräisi siten itse? Ja mitä sun konnalle kävi? Eikai kuolema johtunut juuri tuosta? :(
 9. Oon huolissani mun 2-3 vuotiaasta kreikanmaakilpikonnasta. Se ei ikinä herää itekseen, herätän sen yleensä kun tulen koulusta, paitsi jos ehdin harrastusten takia kotiin vasta viiden kuuden aikaan, silloinkin konna on hyvillä mielin nukkunut koko päivän. Jos laitan lattialle "juoksemaan" sen jälkeen kun on ensin heräillyt lämpölampun alla, se yleensä jämähtää paikalleen eikä liiku mihinkään suuntaan, tai joskus harvoin liikkuu muutaman metrin, että pääsee lähimpään nurkkaan nukkumaan. Ja jos herätyksen jälkeen jätän sen lämölampun alle lämittelemään ajatuksena, että laitan sen kohta lattialle, se on yleensä ehtinyt mennä jo takaisin nukkumaan... Lisäksi sillä on ongelmana silmät. Ei meinaa saada niitä auki herättyään. Jos en tee niille mitään niin ne yleensä aukee joskus 5 minuutin päästä, mutta nyt olen konnan herätettyäni sivellyt vedellä silmiä niin ne aukeaa helpommin. Konnalla on sitäpaitsi muutenkin erikoiset silmät, molempien silmien nenän puoleisessa silmänurkassa on vaalea alue, mikä peittää n. 1/3 silmästä. :ohmy: Äiti veikkaa että se on vain joku vilkkuluomi mitä joillain liskoilla on, siis että luomi menee kiinni sivusuunnassa, mutta ei mun mielestä sellaisia ole kilpikonnilla? Sit on vielä se että konnani ei syö käytännössä mitään. Yleensä laitan ruuaksi romainea, kuivattuja koivun, pihlajan ja mustaherukan lehtiä ja PAT:ia. En tiedä mitä sille on syntyessään syötetty, kun joskus mun on pakko antaa sille kurkkua tai tomaattia ettei raukka kuihdu pois, niin noi näyttää maistuvan liianki hyvin. Yleensä ruoka on täysin koskematon, jos en varta vasten nosta sitä ruokakupille ja heiluttele salaatinlehteä sen nenän edessä, joskus tuokaan ei tosin auta. Sain siis konnan vasta viime syksynä. Tänä talvena sitten laitoin pikkuisen puolittaiselle minkä aikana toinen laihtui hirveästi, mikä tosin osittain on tarkoituskin. En tiennyt kuinka paljon konna saa puolittaisen aikana laihtua, kun ei täälläkään osattu kertoa. Noh, konna oli kuitenkin puolittaisen aikana laihtunut 440 grammasta 392 grammaan ja tää jonkun kuukaude aikana, niin en uskaltanut sitten pitää kauempaa. Nyt konna paimaa 401 g, mutta en tiedä millä saisin sen syömään ja piristymään. Voihan tietysti olla, ettei konna ole kovin aktiivinen talven takia ja piristyy kesällä, mutta eihän se pelkällä nukumisella selviä kesään asti. Osaisko joku auttaa mua?
 10. Coppelia: Ja mäkun luulin ettei varmaa kukaa keksi yhtä hyvää nimee ku mä Välkyn, mutten ilmeisesti sit ookkaa nii kekseliäs ku luulin ^^ Wiola: Välkky on Kreikankilpikonna. Ja mä olin kyl just kylvettäny sen enne punnitsemista et voi ihan hyvi johtuu pissimisestä toi painon putoominen. Ja onks 400 grammaa sit paljon pari vuotiaalle? :D Mut ei siis teidän mielestä paastoo tarvii vielä keskeyttää ainakaa painon puolesta? Osaisko joku kuitenki sanoo sen prosenttimäärän kui paljo paino saa puolittaisen aikana pudota?
 11. Meidän pari vuotias (luultavasti uros konna) Välkky on viikko sitten laitettu puolittaiselle, mutta muutama kysymys on herännyt. Ensiksikin, miten paljon konnan paino saa pudota puolittaisen aikana? Konna painoi ennen puolittaista 440 g ja nyt kun tänään punnitsin niin paino oli enää 409 g. Eikai ole vielä pudonnut liikaa? Tänään oli siis ensimmäinen herätys ja vaikka konna on ollut viikon syömättä niin ei se syönyt nytkään paljon mitään. Niillähän ruokahalu tietysti huononee ennen unta, mutta laskeeko paino liikaa jos konna ei syö kunnolla? Lisäksi edellisellä viikolla konna oli todella aktiivinen (liikkui terraariossaan usein eikä suostunut nukkumaan). Kun sitten tänään olin nostamassa konnaa lämpölampun alle, huomasin että kilpi on lämmin vaikka Välkky ei ole nähnyt lämpölamppua viikkoon! Se saattaa kylläkin johtua siitä, että terraarion alla oli patteri, joka sitten ilmeisesti lämmitti niin paljon. Nyt sitten siirsin terraarion toiseen paikkaan, toivottavasti seuraava viikko olisi vähän vähemmän aktiivinen. ;) Viestiketjut yhdistetty. - paputtaja
 12. Monni-

  Kertokaa mitä syötätte konnallenne

  Täytyy myöntää että pakastuksesta mulla ei oo minkään näkösiä kokemuksia, oon vaan kuivattanu ja laittanu tiiviiseen purkkiin. Tästä palstasta on mulle ihan hirmu paljon hyötyä, paljon kiitoksia kaikista vastauksista. Edellinen konna pääsi katoamaan kotoamme, mutta nyt on uusi perheenjäsen tulossa taloon lauantaina! :) Niinkuin mainitsin, olin ruokkinut konnaani väärällä tavalla, mutta nyt, kiitos teidän, osaan ruokkia uutta tulokasta paljon monipuolisemmin!
 13. Monni-

  Turvallinen talvihorros

  Mitä jos kilpikonna syö turvetta terrastaan horrosta edeltävänä paasto aikana? Onko siitä haittaa, vai pitääkö koko paasto aloittaa alusta ja pitää konnaa esim. lattialla? Tosin, tällätavoinhan paasto aika pitenee liian pitkäksi, jolloin konna menettää liikaa painoa... Ja vielä olisi sellainen epäselvyys, että täällä on kasvattajat kertoneet miten ovat ruokkineet konniaan vielä ensimmäisinä paasto viikoina (esim. vain joka toinen tai kolmas päivä), kun taas yhdellä nettisivulla (joka tosin ei minulla enää toimi, menee jollekkin ihme osto/myynti sivulle www.maakilpikonna.com :O ) sanottiin, ettei 4-6 viikkoa kestävän paaston aikana anneta kilppareille mitään syötävää. Toisaalta, voiko olla että ne jotka pitävät 6 viikkoisen paaston, totuttavat konniaan paastoon vähentämällä ruokaa parilla ensimmäisellä viikolla ja jättävät sitten ruuan kokonaan pois. Toisaalta taas, isommilla konnillahan pitää olla pitempi paasto kun taas pienemmillä riittää lyhyempi...... Osaisiko joku vastata? Ps: Sori jos nämä kysymykset on jo kysytty tällä palstalla, mutta kun ei hirveästi huvittanut selata kahdeksaatoista sivua läpi.... :P
 14. Monni-

  Turvallinen talvihorros

  Olen miettinyt, että kun talvihorroksen aikana konnia pitäisi punnita säännöllisesti, mutta toisaalta Jarmo Perälän Maakilpikonnat - kirjassa sanottiin ettei konnia saisi häiritä horroksen aikana. Eivät kai ne herää horroksestaan jos niitä menee punnitsemaan? Ja niitähän ei saanut laittaa takaisin horrostamaan jos heräävät?
×