Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

paputtaja

The Boss
 • Content count

  7292
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  152
 • Feedback

  100%

paputtaja last won the day on December 29 2016

paputtaja had the most liked content!

Community Reputation

3537 Loistava

1 Follower

About paputtaja

 • Rank
  Hanna Forsström
 • Birthday 12/04/1981

Yhteystiedot

 • Website URL
  http://konnuuksia.blogspot.com

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Vantaa
 • Yhdistys
  SHH ry

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. paputtaja

  Toiveita ja kehitysideoita

  Kuvien kokorajoitus on ihan rahoituksesta kiinni. Palvelin tila maksaa, mitä isompia kuvia, sitä enemmän tarvitaan palvelitilaa ja rahaa. Johonkin on vaan pakko vetää raja, kun yhdistyksen kassavirta on hyvin rajallinen. Sivusto ja foorumi on yhdistyksen, joten yhdistyksen toimintaan osallistuvilla on mahdollisuus vaikuttaa sisältöön, rakenteeseen ja toki myös siihen mihin rahaa käytetään ja mistä sitä saadaan :) Aina tarvitaan uusia aktiiveja edistämään asioita, jotka meillä vanhoilla eläköityvillä jää muiden kiireiden jalkoihin! Paras tapa aloittaa vaikuttaminen on ottaa yhteyttä shh@herppi.net ja kertoa miten olisi valmis osallistumaan ja toki liittymällä jäseneksi: https://holvi.com/shop/herppi/product/a73dc987f213336f8b531b6d75220829/ terveisin, eläköityvä ja kiireinen YP
 2. paputtaja

  Leopardikilpikonnan ikä

  Anopillani on 10-vuotias leopardikilpikonna, joka painaa jo yli 7 kg :) Kasvanut suht heikkotehoisen UV-valon alla turhan tuhdilla ruokavaliolla.
 3. paputtaja

  Leopardikilpikonnan ikä

  Kilpikonnista on kyllä melko mahdotonta veikkailla ikää, koska olosuhteet vaikuttavat kasvuvauhtiin niin paljon. Mutta veikkaukseni olisi alle 5 vuotta. Tiedätkö yhtään enempää konnan taustoista?
 4. paputtaja

  Nelivarvaskilpikonnille sopivista pelleteistä

  Tuon ravintosisällön perusteella näyttää ihan passelilta. Mutta kohtuus kaikessa, eli mahdollisimman monipuoliseen ruokavalioon kannattaa pyrkiä ja tarjota pellettien lisäksi kaikkea muutakin :)
 5. paputtaja

  Keinoja saada konna syömään pellettejä

  Eikä pelletit tietenkään ole ainut oikea vaihtoehto. Niittykasveja ja heinää voi toki tarjota konnalle muussakin muodossa :) Itse suosin pellettejä itse kuivaamieni kasvien lisänä tuomassa monipuolisuutta talven ruokavalioon.
 6. paputtaja

  Keinoja saada konna syömään pellettejä

  Paras tapa on vain tarjota pelkiä pellettejä niin kauan, että konnan niitä syö :) Terve konna ei näännytä itseään nälkään. Meillä riittää yleensä pari päivää nirsoilua ja taas maistuu.
 7. paputtaja

  Konnailu aluilleen

  Minun mielestäni on ihan turhaa vaihtaa materiaali useamman, kuin kerran vuodessa :) Varsinkin, jos konna ei edes asu terrassaan ympräi vuoden, vaan on kesällä pihalla ja talvella horroksessa. Itse vaihdan materiaalin kerran vuodessa ja puolessa välissä vuotta lisään materiaalia, koska se "maatuu", eli tiivityy niin paljon ajan kanssa, että menee liian kovaksi konnille, eivätkä pääse enää kaivautumaan kunnolla. Meillä on siis puolet hiekkaa ja puolet hajusieppoa ja konnat eivät horrosta, eli kesän ulkolupäiviä lukuunottamatta ovat 24/7 terrassaan. Ja suosittelen mieluumin tuota huussikuiviketta/hajusieppoa sen hiekan sekaan, kuin pelkkää tuvetta. Turve on ensinnäkin erittäin pölisevää heti, jos pääsee kuivahtamaan ja liian hapanta pH arvoltaan. Huussikuivikkeissa turvetta on yleensä puolet ja toinen puoli kutterinpurua, tms. Tässä kuvaa miltä tuo sitten näyttää käytännössä
 8. paputtaja

  Painonlasku horrosaikana

  Oman muistikuvani mukaan 10-15 % painon pudotus paaston alusta horroksen loppuun on normaalin rajoissa. Eli jos paino on tippunut jo paaston aikana paljon, sen ei pitäisi tippua enää horroksessa niin paljon. Huolestuttavinta on, jos paino alkaa tippumaan sitten, kun horrosta on jo kulunut useampia viikkoja.
 9. Ratkesiko ongelma nyt, kun vastaanottaja tyhjensi postilaatikkonsa?
 10. Niin, kuten sanoin. Nimenomaan käyttäjien (huom, monikossa ;) ) pitkään jatkuneiden pyyntöjen takia sitä aikaa lyhennettiin. Eli nimenomaan yleisestä edusta oli kyse. Nyt muokkausaika on asetettu 15 minuuttiin.
 11. @Teemu kerrotko mulle vaikka YV:llä kenelle yrität laittaa yksityisviestiä, niin tarkistetaan
 12. @tonikin Meillä oli joskus pari vuotta sitten 30 min aikaa editoida omaa postaustaan, mutta tästä tuli paljon valituksia käyttäjiltä ja mahdollisuus supistettiin 10 minuuttiin. Käyttäjät siis valittivat, että keskusteluiden seuraaminen meni mahdottomaksi, kun viestejä muokkailtiin jälkeen päin. Nykyisin toki keskustelut ovat vähentyneet foorumilla siinä määrin, että tuo 30 minuutin aikaikkunakaan tuskin aiheuttaisi ongelmia. Nyt täytyy tunnustaa, että tällä hetkellä en osaa sanoa mikä tilanne on, mahdollisuus on voinut poistua jonkun ohjelmistopäivityksen myötä ylläpidon huomaamatta. Toimivin systeemi olisi, jos viestin muokkaamiseen olisi esim 15 min aikaa joka päättyisi mikäli joku vastaa viestiin. Mutta tosiaan nyt tältä istumalta en osaa sanoa onko tämä nykyisellä ohjelmisotlla mahdollinen. Tarkistellaan.. :)
 13. paputtaja

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Kyllä, nyt on aika laittaa kylmähorrokseen. Kirjoittamasi perusteellahan se on jo paastonnut pari viikkoa. Liian pitkä paasto huoneen lämmössä kuluttaa turhaan konnan elimistöä.
 14. Olipas ikävä viesti Jankkelta Pyritään kannustavaan ilmapiiriin ja muistetaan, että se on jo askel oikeaan suuntaan, että kysyy neuvoa! Toivotaan, että joku leoskeja tunteva joutaisi apuun pian!
 15. paputtaja

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Mikä lämpötila siellä horrosboxissa on? Nimittäin, jos konna ei nuku, niin veikkaan, että lämpötila on horrokseen liian korkea.
×