Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

JayLettu

Jäsen
 • Content count

  122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Feedback

  100%

JayLettu last won the day on September 28 2010

JayLettu had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutraali

About JayLettu

 • Rank
  vierailee säännöllisesti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Minulla on matofarmi toiminut useamman vuoden Smart Store-boxissa, jonka kanteen olen porannut pieniä reikiä. Matoni ovat todennäköisesti kompostilieroja jotka ainakin tuppaavat lisääntymään hienosti. :) Lisäsin alkuun pelkkiä puiden lehtiä, jotka ne ajan mittaan hajottivat mullaksi. Lehtien lisäksi olen syöttänyt niille mm. perunankuoria yms. Kuorien kannattaa antaa kuivahtaa hetken esim. käsipaperin päällä, näin vältät liiallisen kosteuden farmissa. Myös esim ruisjauhoa tai syksyllä kuivumaan kerättyjä puiden lehtiä voi käyttää sitomaan kosteutta. Miinusta muoviastiassa kasvattamisessa on tosiaan se kosteuden säätely. Muovi ei hengitä eikä näin ollen päästä ylimääräistä kosteutta pois. Jos vettä kuitenkin kertyy, olen yksinkertaisesti kipannut sen vain pois. Purkkia kannattaa tarkkailla :D
 2. Kolme miekkahäntää saivat uuden kodin. :)

 3. Vaikka onkin vanha keskustelu, niin täältä löytyy Cynops ensicaudoja. Asun Tampereen kupeessa.
 4. Ensimmäinen lapsonen pääsi uuteen kotiin. :)

 5. JayLettu

  Miekkahäntätulilisko urokset

  Muusta en tiedä, mutta tämä "rettelöinti" voi jonkin ajan päästä näkyä munina. :)
 6. JayLettu

  Tulilisko - Kuulumisia, kokemuksia ja keskustelua

  Ne ovat hyviä kyllä piilottelemaan, että aina kun minunkin pitää headcount tarkistaa niin saa kyllä tutkia sammaleet melkein pohjia myöten, että kaikki löytyy. Että veikkaisin niitä löytyvän vielä enemmänkin. Kyllähän kannibalismi on aina mahdollista. Meilläkin isoin poikanen on n. 6cm pitkä, muttei ole vielä(kään) halunnut siirtyä täysin veteen vaan käy kyllä kastautumassa ja vie aina kastemadot ja muut saaliinsa veteen, mutta enimmäkseen viettää vielä aikaa maalla. Samasta terrasta täälläkin löytyy miltei puolet pienempiä poikasia, mutta ovat saaneet vielä olla rauhassa toistaiseksi.
 7. JayLettu

  ensicauda

  Tässä n. kuukauden ikäinen ensicauda. :)
 8. JayLettu

  purkki

  Aikuisten purkki.
 9. JayLettu

  Tuliliskot yksin kotona?

  Itse asiassa minulla oli sama pohdinta maavaiheisten kanssa, että kuinka pitkään ne voivat olla yksin kotona kun en tiennyt ihan tarkkaan kauanko olen mökillä. Päädyin sitten siihen ratkaisuun, että otin koko terran lapsosineen mukaan ja hyvin meni reissu. :D
 10. JayLettu

  Maavaiheisen terraario

  Mä olen jättänyt vitamiinijauheet kokonaan kaupan hyllylle ja ainakin vielä ollaan elossa. :) Säästyvät ainakin yliannostukselta. :D
 11. JayLettu

  Miekkahäntätuliliskot

  Pelkät litramääräthän eivät kerro koko totuutta vaan esim. sisustuksella ja maa-alueen koolla on suuri merkitys. Mutta ainakin sellaiset 3-5 liskoa voisi mennä tuohon tilaan. :) Tämä siis henk. koht. mielipide.
 12. JayLettu

  Tuliliskon lisääntyminen/muninta

  Saattaa se olla hitusen tanakammassa kunnossa, mutta itse olen huomannut lähinnä muninnan alkamisen naarasliskon käyttäytymisestä. Meillä ainakin myllätään kasvien joukossa, takerrutaan niihin takajaloilla yms. :D Siitä viimeistään huomaa että jotain on tekeillä.
 13. JayLettu

  Miekkahäntätuliliskot

  Ihme juttu. Meillä suorastaan ahmitaan kaikkea mitä nenän eteen laitetaan. Pienet kastemadot, heinäsirkat, kärpäsentoukat, buffalomadot... kaikki menevät. :)
 14. JayLettu

  Tuliliskoille

  Juu, eipä taida olla. 60 litrainen on mielestäni ihan ok 1-2 kiinankääpiötuliliskolle. :) Tärkeintä tuon verran pienessä altaassa on vedenvaihto.
×