Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

KaisaHoo

SHH ry jäsen
 • Content count

  5945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23
 • Feedback

  100%

KaisaHoo last won the day on January 20 2018

KaisaHoo had the most liked content!

Community Reputation

1090 Loistava

1 Follower

About KaisaHoo

 • Rank
  ei elämää

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  hki
 • Yhdistys
  SHHry

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. KaisaHoo

  piikki kilpikonnalle

  Meillä on aina pistetty jalkaan, mutta en oo koskaan pistänyt itse.
 2. Esim. Saksasta vois löytyäkin pienempiwattisia, siellä on markkina vähän laajempi kuin täällä. Ja noi putket ite tilaan aina lähi-Faunattareen, ei tartte pelätä että nettikaupasta tulevat hajoo matkalla... Toki jos sen spotin sais jonnekin korkeammalle, niin ei lämmittäis vettäkään ja olis vähän saumaa säätää sitä maa-alueen lämpötilaa. (reeveseillä mun käsittääkseni se hilseily ns. kuuluu asiaan, eli se kilpi toimii eri tavalla kuin vaikka punakorvilla, mutta ne kyllä myöskin kaipaa vähän lämpimämpää paistetta)
 3. HIDit laittaisin itse heti jos voittaisin lotossa. Toistaiseksi on molemmilla konnilla lyhyet putket poikittain maa-alueen yläpuolella. Mutta toi 80W voi olla aika kova, ylipäätään kotikäytössä HIDit jotenkin mutulla olis hankalia nimenomaan ton valtavan tehonsa vuoksi. Ainakin se pitäis sijoitaa varmaan suhteellisen korkealle. Minna, monimetallilamput on eri asia kuin UVB-spotit.
 4. KaisaHoo

  Parta-agaman pää painuksissa

  Ihanaa että lisko on saanut olla ulkona ja saanut paljon UVB:tä ja liikuntaa 🙂
 5. KaisaHoo

  Parta-agaman pää painuksissa

  Säikähtäessään lisko juoksee niin kovaa, ettei sitä saa kiinni, ihan siksi. Eli liskon turvallisuuden vuoksi. Valjaissa pito on kyllä mainittu kiellettynä asetuksessa, se on ihan totta, mutta partiksia ulkoilutetaan valjaissa kyllä paljon, se on hyvä tapa varmistaa, ettei lisko karkaa.
 6. KaisaHoo

  Parta-agaman pää painuksissa

  Lisko ei kuitenkaan makaa apaattisena pää painuksissa vaan tätä esiintyy esim. käsittelyn yhteydessä ja lisko toimii muuten normaalisti? Kuulostaa ihan normaalilta 🙂 Terran lämpimässä päässä lämmittelypaikalla pitäisi olla 40 astetta, 30 on liian vähän. Missään tapauksessa liskoa ei saa pitää ulkoillessa vapaana vaan käyttää esim. valjaita tai ulkoiluttaa häkissä.
 7. KaisaHoo

  Haavoja konnalla!

  A + B: Konnaa on hoidettu ilmeisesti päin h*lvettiä, mistä ostit sen? Tiedäthän ettei punakorvia saa myydä, vain luovuttaa? Miten päättelet, ettei se osaa uida? C-osaan: missä konna on siis nyt? Et voi pitää konnaa jos et saa sitä oikeisiin olosuhteisiin, varmaan sen ymmärrät. Tosi ikävä tilanne.
 8. KaisaHoo

  Kilpikonna etelämatkaan

  Punakorvan tuonti EU-alueelle on kielletty (onhan Portugali EU-maa?), joten jos konnalla ei ole alkuperätodistusta, matkustaminen tyssää rajalle. Jos alkuperätodistus on, ei matkustamisessa pitäis olla mitään ongelmaa.
 9. KaisaHoo

  Parta-agaman koko?

  Eläinkaupasta tulleet on usein todella pieniä ikäisikseen. Kyllä sieltä joku paperi olis ollut hyvä antaa liskon mukana, alkuperätodistus tms, vaikkei partikset virallisia papereita tarvitsekaan. Nyt vaan ruokaa nassuun paaaaljon, kyllä se siitä äkkiä kasvaa :)
 10. KaisaHoo

  Vitamiinit ja niiden käyttö?

  Hei, Nutrobalia riittää ripaus (lusikankärjellinen) ruokahyönteisiin n joka toisella tai kolmannella ruokkimiskerralla. Lisäksi tarvitset kalsiumkarbonaattijauhetta (kalkkijauhetta siis), jota pidetään terrassa liskon saatavilla aina. Tervettä aikuista liskoa ei tarvitse erikseen juotella kuin talviunien aikana. Normisti veden sekaan ei tarvitse laittaa mitään, mutta sinne on toisaalta ihan kätevää kipata vitamiinia tai kalkkia myös.
 11. KaisaHoo

  Kipeä suokilpikonna!!

  Kilpimätää luultavasti. Betadine-hoitoa ensihätään, jos ei lähde paranemaan tyyliin parissa viikossa, vielä lääkäriin. Eli konna kuiville ja kilpeen nestemäistä Betadinea (voi laittaa koko kilpeen, mutta ainakin nyt tuohon kohtaan). Anna olla ainakin pari tuntia (konna kuivilla siis sen ajan), mitä pidempään, sen parempi. Sit kilven huolellinen huuhtelu ennen konnan palauttamista altaaseen. Toista niin usen kuin pystyt, jos onnistuu päivittäin niin hyvä. Onhan konnalla altaassa sellainen maa-alue, että se pääsee kokonaan kuiville, että myös alakilpi pääsee kuivumaan?
×