Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

^Natina

SHH ry jäsen
 • Content count

  4887
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  69
 • Feedback

  96%

^Natina last won the day on November 23 2015

^Natina had the most liked content!

Community Reputation

2321 Loistava

About ^Natina

 • Rank
  Anita Heinonen
 • Birthday September 24

Yhteystiedot

 • MSN
  natinas@hotmail.fi
 • Website URL
  https://www.facebook.com/pages/NatinaS-Reptiles/125652670857423

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Nukari
 • Yhdistys
  SHH ry

Recent Profile Visitors

3767 profile views
 1. ^Natina

  Herppiaiheiset unet ll

  Mä näen tosi usein herppiaiheisia painajaisia. Yleensä ne liitty kaltoin kohdelluihin ja väärin ymärrettyihin ja hervottomnasti lisäännytettyihin ja hylättyihin. Nyt viime aikoina olen toooosi usein nähnyt unta kun tyyyliin matoja kaivaessa osukin punakorvakilppari vauvasuoneen. Eli niitä tulee ja tulee ja tulee. Vajaa 2 € kokosia konnia sadoittain, joita survon taskut täyteen kun koitan ne kaikki saaada luonnosta pois. Ja uni loppuu... Viimeöinen uni olikin vähän lajikirjoltaan laajempi :D Meidän autoon oli murtautunut lapsia jonkun ihme mestan parkkipaikalla.Tappelin (joo kyllä tappelin 10-12 v lasten kanssa) ne ulos autosta ja lähdin jahtaamaan niitä. Muutaman metrinpäästä vähän niinkuin sillan alle olisi mennyt (ei vettä) tolpanjuurella tuli ensinmäinen sulcata lapsi vastaan. Sen kun poimin taskuun huomasin että jösses... koko maaliikkuu, oli nelkkuja, krekuja ja erilaisia vesikonnia. Monia muitakin konnalajeja. Kaikki joko vastakuoriutuneita tai max pariviikkosia poikasia. No niitä kauhoin kasapäin taskuihin ja paidan sisään ja helmoihin ja huusin matkakumppaneita apuun joiden käsiin työnsin konnia. Sitten huomasin vieressä olevat rasiat, joissa oli myyjän leimat, hinnat ja kaikki! Naurettavan halvalla hinnalla oli yrittänyt myydä vaikka mitä mutta mikään ei ollut mennyt ja ne oli jäänyt käsiin ja ne oli hylätty. Oli mm partiksia, viljiksiä, leoskeja, viriiksiä, ja booia. Muitakin oli muttenhän mä nyt niitä enään muista :D Keräsin kaikki ja vein autoon ja heräsin.
 2. ^Natina

  Anolisliskon muniminen

  Jos aikoo hautoa niin kannattaa ottaa erikseen hautumaan. Se on niin pieni se poikanen että se hukkuu / karkaa sieltä terrasta, eikä löydä ruokaa jne, eli selviämis mahdollisuudet on huonot. Poikasen hoito on jokatapauksessa tosi haasteellista. 28-31 astetta, sille välille kun saa asettumaan lämmön. 30 on aika tommonen turvallinen. Yli 32 ei sais nousta lämpö. Näiden linkkien takaa löytyy, joskin vähän anoliksista ja poikasten kasvatuksesta http://blogs.thatpetplace.com/thatreptileblog/2013/10/11/how-to-breed-green-anoles-and-raise-the-youngsters/#.V2u4JvmLTRY http://www.anoleannals.org/2011/10/31/the-evolution-of-anole-care/ Poikaset on herkkiä liika kosteudelle ja liialle kuivuudelle.
 3. Käyn aina satunnaisesti tampereella, seuraava reissu olis 3 päivä.
 4. Moikka Saitko nokkaa lyhennettyä jo ? Vai onko vielä tarvetta jeesille ? :)
 5. En tiä pomppiiko mulla rivit tms, mutta paketoitiinko sitä jalkaa mitenkään ?
 6. Meillä nostettiin nelivarpaat tänään jääkaapista terraarioon heräilemään :)
 7. ^Natina

  Minnan elukat

  Voi kuinka nättejä :) Anubis on oikein sulosen näkönen. Psst. Mada on ihan vaan phelsuma grandis.
 8. ^Natina

  Aloittelijan kysymyksiä skorpioineista

  Ei saa papereita kun heidän yksilö on luonnosta todennäkösesti kerätty siksi ei voi myydä. Niitä on niin kauan kerätty luonnosta että ne on lähestulkoon kaput, joten kerääminen on kielletty. Ehkä siinä se syykin miksi ei ole kukaan kasvattanut kun niitä on _ollut_ niin paljon saatavilla luonnosta ja nyt sitten ei enään olekkaan. Ja CB:tä sitten ei vaan ole niin ei oo mitään mitä myydä.
 9. ^Natina

  Brasilian sateenkaariboa (E. c. cenchria) II

  Onko sulla jotain karkeampaa materiaalia sen asumuksessa mihin se saa iteään tarvittaessa hinkattua ? Brasseilla tuntuu olevan melko yleistä nahanluontiongelmat. Liian vähän kosteutta mutta joskus liikakosteuskin voi aiheuttaa ongelmia nahanluonnissa, juuri kun nahka olisi irtoamassa niin se liimaantuu takasin kii ihoon. Itse en sumuttele ihan h hetken lähellä, mahdollisesti saman päivänä ollenkaan.
 10. ^Natina

  Brasilian sateenkaariboa (E. c. cenchria) II

  Meillä kanssa sillon kun nahan luonti on mennyt vähän pipariksi niin niiltä kohdin ens keralla on harmaampi, ehkä luo paksummin ? tai jtn... Ei tosin ihan noin vahvasti kun postaamassasi kuvassa, mutta silmämääräisesti erotettavissa eri tasoinen harmaus.
 11. ^Natina

  Kunkkupoikanen ei syö

  Elf- Lähistöllä on paljon osaavia harrastajia, eli jos olet luopumassa niin etsi osaava harrastaja joka osaa hoitaa kuntoon. 1 kk jälkeen luovuttaminen kuningaspytonin kohdalla kuulostaa kyllä joksenkin.. no huvittavalta, sillä ne on tunnettuja siitä että syövät monesti hieman huonosti. Kuvan saa lisättyä suoraa koneelta nyt viestiin niin saisitko napattua kuvaa miltä käärme näyttää nyt ? Minkä kokoista ruokaa olet tarjonnut ?
 12. ^Natina

  Brasilian sateenkaariboa (E. c. cenchria) II

  Siis jos mitat on LxSxK niin kuulostaa minun mielestä ihan hyvältä aikuisterralta :) Tuon kokoiseen saa kuitenkin tasoilla ym sisustuksella tehtyä paljon kaikenlaista :) Mun oma keskenkasvunen on vielä 100x50x100 cm terrassa enkä itse koe välttis tuon kanssa tarpeelliseksi lisätä korkeutta ellei keksi alkaa kiipeilemään yhtäkkiä :D
 13. ^Natina

  Leogekon munat epäonnistuvat aina?

  Mikätahansa valo (paitsi kuuma) käy siihen. Vaikka puhelimen taskulamppu sovellus.
 14. ^Natina

  Leogekon munat epäonnistuvat aina?

  Joskus ne on tosi sitkeitä :D Oletko läpivalaissut niitä ?
 15. ^Natina

  CITES lajit

  Tämä on foorumi, tänne ei välttämättä tule reaali ajassa viestejä. Se että et ole saanut vastausta haulla "eublepharis maculariua" johtuu A siitä että se on väärin kirjoitettu ( jos leopardigekkoa tavoittelit) ja b siitä että se ei ole listalla :) Eli ei kuulu A ja B liitteisiin. Käy hakemassa jokasen latinankielisellä nimellä listalta, jos ei löydy niin tiedät että se ei kuulu listalle :) Mutta eläin kun eläin ja laji kun laji niin hyvä on saada kaupassa aina paperi matkaan :) Listallasi on lajeja jotka kuuluvat citekseen ja lajeja jotka ei kuulu :) Googlettele hieman lajeja niin löydät niiden tietellisiä nimiä ja opit varmasti samalla paljon muutakin :)
×