Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Tommila50

Jäsen
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  N/A

Community Reputation

0 Neutraali

About Tommila50

 • Rank
  uskaltautui rekisteröitymään

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Vantaa
 1. Hei, tutulta kuulostaa ja voin suositella partista lämpimästi! Meillä 10-v. ja 8-v. toimivat samoin, ja ovat nyt olleet partiksien onnellisia omistajia, toinen 1/2 v. ja toinen 1v. Rakkaus lemmikkiä kohtaan on pohjaton, samoin lemmikin tuoma ilo ja lohtu kaikissa tilanteissa. Hoito on jäänyt osin vanhemmille, mutta se ei ole haitannut, sillä tokihan lemmikkiä hankkiessa tähän on henkisesti valmistauduttu. On hoidettu yhdessä, ja on niistä söpöläisistä ollut yllättävän paljon iloa meille aikuisille. Partisten hoito on hauskaa ja mielenkiintoista, mutta ei liian työlästä. Lenkille räntäsateeseen ei ole pakko mennä sunnuntai-aamuna klo 7:30:) Vauvan itku tulee kyllä rauhoittumaan iön myötä, ja uskoakseni eläimet oppivat mikä on uhkaava oman ympäristön ääni ja mikä normaali oman ympäristön vaaraton ääni, eli en olisi tästä ensimmäisenä huolissani. Ja jos ei opi luonnostaan, kaikkia eläimiä voi kouluttaa; ja nyt sitten googlaamaan eläimen hyväksyntä ja oppiminen eri tuttujen ihmisten äänille.:D Vähän sama kuin koiran opettaminen hyväksymään postinkantaja. Jotkut partikset ovat arkoja luonteeltaan, vaikka ympärillä olisi kaikki maailman rauha..... ja toisin päin. Pääasia että hoito ja käsittely ovat johdonmukaisia, oman lemmikin mielenliikkeitä lukien, ja niitä oppii omalla liskolla helposti tulkitsemaan. Ainakin meidän partikset osaavat kyllä ilmaista tunteita harvinaisen selkeästi:D) Ja mikä voi olla niin suloista kuin liskovauva! Tuntuu että itsellä se vauvakuume ei lopu koskaan...
 2. Tommila50

  Matelijapunkkien biologinen torjunta

  Hei, mielenkiintoista keskustelua! Epäilen onko omalla partiksellani punkkeja. Sattuisikohan kenelläkään olemaan kuvaa/linkkiä punkeista? Olen yrittänyt googlettaa petopunkkeja, mutta täältähän näitä myyntilinkkejä alkoi löytyä, kiitos jaoista!
 3. Tommila50

  Parta-agaman pää painuksissa

  Kiitos Kaisa viestistä 👍
 4. Tommila50

  Parta-agaman pää painuksissa

  Kiitos Kaisa Hoo vastauksestasi! Täytyypä tarkistaa ja korjata lämmöt tarvittaessa. Miksi partista ei saisi pitää vapaana pihapiirissä? Olemme pitäneet häntä ulkoillessamme helteiden alusta asti eli toukokuusta lähes joka päivä. Koskaan ei ole ollut karkailua, päin vastoin, katselee mielellään tapahtumia ja ilmatilaa = kyttää lentäviä hyönteisiä, tai kömpii viereiseen pensaaseen kiipeilemään hyönteisiä pyydystämään = onnellista liskon elämää. Tämä siis suojatulla omakotitalon pihalla puutarhahommien keskellä. Minulle on annettu ymmärtää kokeneemmilta että liskojen valjaissa pito on kiellettyä. Häkissä ollessaan ihanalta partikseltamme olisi jäänyt kaikki hauskuus hyönteisiä kyttäillen sekä hyötyliikunta kiipeillen pois, eikä häkin virityskään ole tuntunut tarpeelliselta. Esimerkiksi siirtyessäni kasvimaalta (=herkkujen ääreltä) kompostialueelle (=herkkujen äärelle), partiksemme kiipeää kottareihin kyytiin päällikkönä.
 5. Hei, kysyisin onko syytä huolestua, onko kalkin puutetta syytä epäillä; partiksemme on alkanut "roikottaa" päätään nojaten leukaa lattiaan. Aikaisemmin käsittelyssä mielellään katseli ympärilleen aktiivisena, nyt kääntää itsensä rintaani vasten kiiveten puserolle kaivaen kuononsa leukani alle ihoa vasten. Lisäksi hän oleilee mielellään roikkuvassa asennossa terrassaan taustalevyn ylälaidassa etukäpälillään. Ehkä tämä on aikuistumista, en tiedä, mutta varmistelisin silti teiltä kokeneemmilta. Lämpö terrassa 30c lämpimässä päässä. Ulkona ulkoillessa nyt helteisellä kesällä (ei ole koskaan lähtenyt kauas karkuteille, pysyy ulkona puuhailevan ihmisen läheisyydessä parin metrin säteilyllä), auringossa tosi-tosi kuuma, pidetty häntä aina varjoisan paikan lähettyvillä että voi itse päättää miten kuumaa aurinkoa haluaa "ottaa", ja välillä kipittää varjoon vilvoittelemaan. Partiksemme on vuoden vanha poika, kasvanut tasaisesti, nyt reilut 34 cm ja 215g. Ruokahyönteiset on pääasiassa aina pyöritelty runsaassa Nutrobalissa (eläinlääkärin suositus). Ruokittu n. 10 jauhomatoa + max 10 sirkkaa, toisinaan vain jompaa kumpaa. Nyt kokeillaan myös jättijauhomatoja. Lisäksi popsii ötököitä ilmasta pihalla mukana ulkoillessa. Olen pitänyt ulosteita silmällä loisriskin vuoksi, ei ongelmia. Syönyt aina huonosti kasviksia, nyt kesällä onneksi innostui kukkivasta korianterista.
×