Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Kamukonna

Jäsen
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  N/A

Community Reputation

0 Neutraali

About Kamukonna

 • Rank
  uskaltautui rekisteröitymään

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Oulu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kamukonna

  Kilpikonna sairas?

  On sama konna kyseessä, ei ole enään syönyt hiekkaa niin paljon kuin aikasemmin. Tänään ollut tosi pirteänä ja kierrellyt ympäri terraariota, lisäilin aijemmin uusia asioita sen terraarioon (kiviä ja piilopaikkoja) konna vaikutti sillon hieman stressaantuneelta? nyt kuitenki uskals mennä tutkimaan niitä eikä enää makaa samassa paikassa. Tosiaan miten tuo madotus? Kuulin ystävältäni että varsinkin uusi konna kannattaisi madottaa mahdollisimman pian niin kannattaako se itse tehdä vai vaan suosiolla mennä eläinlääkäriin että saa kunnon ohjeet sieltä?
 2. Meille tuli siis pari viikkoa uusi nelivarvaskilpikonna, se on tosi pieni vielä ja ostettu eläinkaupasta. Tuntuu että se on vain kokoajan lämpölamppunsa alla ja nukkuu, käy toki välillä syömässä ja ruoka tulee ulos normaalisti. Onko tuo ihan normaalia käytöstä, se heräilee tosi hitaasti aina ja hieroo silmiään jaloillaan? Oon koittanut kattoa että näkyiskö sen silmissä mitään mutta ei ne näytä vuotavan, eikä kilpikonna oo muuten mitenkään sairaan olonen? Pitäskö se varmuuden vuoksi käyttää eläinlääkärissä, ja miten tuo madotus kannattaako sekin tehdä eläinlääkärissä vai voinko itse madottaa jollain tietyllä lääkkeellä? Se ei viihdy ollenkaan tuolla ''viileämmässä'' päässä, vaan on ihan aina samassa paikassa eikä se oo yhtään aktiivinen. En toki tiedä mitä se yöllä puuhaa ku näyttää ettei sillä oo yhtään energiaa päivisin.
 3. Kamukonna

  Nelivarvaskonna syö hiekkaa.

  Tää konna on hankittu viime viikolla, siitä lähtien se on syöny tota hiekkaa. Pelottaa että sille tulee jokin suolitukos tuosta vaikka se hiekka näyttää tulevan ihan hyvin ulos, oon yrittänyt tehä sen ruokavaliosta mahd monipuolisen (oon lukenut täältä ohjeita.) Toivottavasti tuo tapa jää pois jossain välissä.
 4. Kamukonna

  Nelivarvaskonna syö hiekkaa.

  Terraariossa on pohjamateriaalina turve/hiekkasekoitus. Tuon konnan ruokavalio on ollu vähän vinksallaan, ostettiin se eläinkaupasta. Oon nyt antanu sille kalkkia & jotain vitamiinisekoitusta ruoan kanssa, myivät meille eläinkaupasta reptivite nimisen vitamiinipurkin. Välillä se siis syö ihan kunnolla tota hiekkaa ei vaan maistele?
 5. Kamukonna

  Nelivarvaskonna syö hiekkaa.

  saisko vastauksia? D:
 6. Onko se vaarallista kun tuo konna syö pohjamateriaalia? :/ Oon koittanut vaihtaa sille oikeanlaisen pohjan ja nyt se on alkanut syömään sitä, pitääkö se ottaa pois?
×