Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Edin omistaja

Jäsen
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  N/A

Community Reputation

1 Neutraali

About Edin omistaja

 • Rank
  uskaltautui rekisteröitymään
 • Birthday 10/27/1988

Yhteystiedot

 • Website URL
  elamanierikana.blogspot.fi

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Satakunta
 • Kiinnostuksen kohteet
  kielet, taidemaalaus, lukeminen, eläimet

Recent Profile Visitors

870 profile views
 1. Onko lämpölamppua pakko pitää päällä nyt, kun ulkona on lämmintä 30°?
 2. Edin omistaja

  Kilpikonnalle niittyleinikkiä?

  Edi ehti syömään niittyleininkin lehden ennen kuin sain lehden pois sen suusta... Mitä jotain kasviluetteloa täällä Herpin sivuilla luin, siinä mainittiin niittyleinikki sallituksi ruoaksi... Tosin unikkokin on mainittu sekä sallituissa että kielletyissä ruoissa.
 3. Edin omistaja

  Kilpikonnalle niittyleinikkiä?

  Saako kilpikonnalle antaa ruoaksi niittyleinikkiä?
 4. Edin omistaja

  Nelivarvaskonna syö hiekkaa.

  Jatkan tähän samaan ketjun kysymykseni: onko ok, jos kilppari syö välillä turvetta?
 5. Edin omistaja

  Nelivarpaan hoidosta

  Tuli tässä taas mieleeni yksi asia nyt, kun on kevät ja ulkona on voikukkia yms. herkkuja, joita voisi konnalle antaa. Olen antanut Edille pari kertaa voikukkaa (nimenomaan sitä kukkaosaa) ja se on ne hyvällä ruokahalulla vedellyt. :) Montako kertaa viikossa voikukkaa, orvokkia yms. voi konnalle antaa? Lisäksi kysyisin, onko mielestänne outoa, että Edi menee heti vesikippoon kylpemään, kun olen vaihtanut sinne veden. :D Se nimittäin tekee niin joka kerta, ja pian vesikippo on ihan samannäköinen kuin ennen veden vaihtamista. :D
 6. Edin omistaja

  Nelivarvaskonna syö hiekkaa.

  Mulla oli samanlainen tilanne konnani kanssa viime syksynä. Söi siis puhdasta hiekkaa. Enää ei onneksi niin tee. Uskon, että konnalla oli stressiä elämänmuutoksesta johtuen. Sen vanha omistaja siis luopui lokakuussa konnasta, joten se varmaankin reagoi siihen. Ostitko itse sen vanhalta omistajalta? Siinä tapauksessa sunkin konnallasi voi olla stressiä tms., joka mitä luultavimmin menee ohi, kunhan konna tottuu elämänmuutokseen. :)
 7. Edin omistaja

  Nelivarpaan hoidosta

  Kalkkia olen laittanut jokaiseen ruokaan. Se ei kuitenkaan taida olla sama asia kuin liitujauho... Tiedän, että sitä myydään mm. apteekeissa. Minkä laatuista ja paljonko sitä pitäisi kerralla ostaa? Hyvä tietää, että jäävuorisalaattia ei saa antaa; jätän sen siis pois. Juuri tänään ostin ruokakaupasta romainea, joka on Edin herkkua ja ymmärtääkseni juurikin tuota tummaa salaattia. :) Tummista salaateista taidan ostaa jatkossa myös rucolaa. Olen nyt laittanut Edille vesiastian terraan ja jättänyt kylvyt kokonaan pois. Olen huomannut, että se kyllä käy juomassa aina välillä, mikä on hyvä juttu! :) Haluaisin vielä tietää, onko olemassa yläikärajaa sille, minkä ikäisenä aloittaa kilpikonnan "pakkohorrostuksen". Edi täyttää toukokuussa jo kahdeksan eikä ole siis vielä koskaan ollut horroksessa. Ensi talvena ajattelin sitä kyllä kokeilla, ellei ole jo liian myöhäistä... Anteeksi, että kyselen näin paljon! Edi on kuitenkin ensimmäinen kilpparini ja haluaisin siitä mahdollisimman pitkäikäisen ja terveen lemmikin, joten haluan hoitaa sitä parhaani mukaan. :)
 8. Edin omistaja

  Nelivarpaan hoidosta

  Mitä nuo myrkyttömät kasvit voisivat olla näin talviaikaan? Minulla on tulilatva, onko se myrkytön? Kävin eläinkaupassa, jossa sanottiin, etten välttämättä tarvitse seepiansuomua, koska Edin terraariossa on jo kalkkikivi.,, Paastopäivä tuli oikeastaan pari viikkoa sitten. Laitoin sille ruokaa, kun se oli jo mennyt nukkumaan. Seuraavana päivänä se söi ne vasta, kun oli kunnolla herännyt. :D Ei siis saanut ruokaa yhtenä päivänä lainkaan. On myös päiviä, jolloin se syö vain vähän, ei edes sitä kourallista, jonka annan. Haluaisin muuten vielä tietää, mitä kasveja sille uskaltaa antaa ruoaksi. Entä onko salaatilla mitään väliä; käyvätkö kaikki salaatit? Edin suosikkisalaatti on ehdottomasti romaine. :) Olen kuitenkin vaihdellut salaattia ajoittain; tänään se sai jäävuorisalaattia. Onko väliä, mitä materiaalia vesiastia on? Voiko se olla jotain muuta kuin muovia? Olen huomannut, että Edi ei todellakaan pidä kylvyistä. :D Se ei edes aina juo, kun joutuu veteen. Ehkä suosiolla jätän sitten kylvetyksen, koska se ei pesuhetkistä nauti. En viitsi rääkätä toista. :)
 9. Edin omistaja

  Nelivarpaan hoidosta

  Olen melko tuore kilpparin omistaja. Edi on ollut mulla lokakuun alusta asti. Se on jonkin verran vapaana, mutta viettää aikaa myös terrassa. Haluaisin sille jotain virikettä. Terrassa on tällä hetkellä kaarisilta, pari oksaa, kalkkikivi ja isompi kivi, jonka päällä se myös syö. Mitä muuta terraan voisi laittaa? Se voi olla myös jotain pureskeltavaa. Lisäksi mieltäni painaa kaksi asiaa. Edi on kova puriskelemaan mm. mattojani. Mistäköhän se johtuu ja millä sen saisi loppumaan? Olen myös huomannut, että välillä se syö puhdasta hiekkaa. Siinä vaiheessa olen koputtanut terran lasiin, minkä jälkeen se on lopettanut sen. Voisiko sillä olla tylsää? Toisaalta tämä herraseni on kova syömään, mutta siitä huolimatta olen ruokkinut sen vain kerran päivässä; annan sille kourallisen verran ruokaa. Olen miettinyt, voisiko sillä hiekkaa syödessään olla vielä nälkä tms... Toivon tähän jotain ratkaisua, koska tiedän, ettei tuo normaalia ole. Ruoan päälle ripottelen päivittäin kalkkia ja kerran viikossa Nutrobalia. Onko se ok? Mitä mieltä olette kylvetyksestä? Edin entinen omistaja kylvetti sitä viikon parin välein, minä taas kylvetän parin viikon välein. Onko kylvetys kuitenkaan välttämätöntä? Vesiastiaa Edillä ei terrassa ole. Pitäisikö sellainen laittaa? Kiitos kaikille, jotka viitsivät vastata!
×