Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

herppiharrastaja

Jäsen
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  N/A

Community Reputation

0 Neutraali

About herppiharrastaja

 • Rank
  uskaltautui rekisteröitymään

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Pohjois-savo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. herppiharrastaja

  Kilpikonna sairastaa

  Hei! Meillä on ollut nyt reilun kuukauden verran 4-vuotias nelivarvaskilpikonna naaras.. Kun haettiin kilpikonna reilu kuukausi sitten sillä oli ylähengitystieoireita, nenästä tuli räkäkuplia.. Nyt olen pitänyt kilpikonnaani 4 päivänä lattialla aina 20 minuuttia kerrallaan ja nyt kun nostin kilpparin takaisin terraan niin huomasin että sen nenä vuotaa taas ja kuplii.. Aikaisemmalla kerralla soitin Rauliolle joka neuvoi, että viikon verran voi antaa lämpöhoitoa ja jos oireet eivät pahene niin ei tarvitse viedä eläinlääkärille näytille.. Voinkohan taas katsoa viikon ja seurailla konnan vointia ja antaa lämpöhoitoa jos ei muita oireita ilmene? On siis virkeä kaveri ja kävelee nytkin terrassaan, eilen söi ruokansa normaalisti ja huomenna annan taas ruuan.. Huolettaa kun ensimmäinen kilpikonnani kyseessä, kiitos jo etukäteen vastauksistanne!
 2. herppiharrastaja

  Kilpikonnan nukkuminen

  Hei! Meille tuli n.3 viikkoa sitten 4-vuotias nelivarvaskilpikonna naaras, joka ei ole horrostanut edellisessä kodissaan ei puoli eikä täysihorroksessa. Neiti on normaalisti ollut todella aktiivinen tapaus, liikuskellut paljon ja "paukutellut terran seiniä." Tänään tyttö on vaan nukkunut koko päivän, kävi vaan aamulla syömässä muuten nukkunut ja ilmeisesti äskön kaivautui jo yöunille.. Pitäisikö tästä käytöksestä olla huolissaan? Ja kuinka pian pitäisi viedä näytille eläinlääkärille? Nenä ei vuoda eikä hengitys naksu tms, en usko siis että olisi sairas. Ulostanut ja virtsannut on tänään normaalisti. Voiko olla että on väsyneempi näin talviaikaan, koska ei siis tosiaan ole horrostanut mikä on konnalle luontaista. Ensi talvena ajatellin kokeilla tuota puolihorrosta..
 3. Hei! Olisin halunnut tiedustella kauanko salaatit ja yrtit yleensä säilyy syömäkelpoisena? Itse olen ostanut konnalleni Romaine salaattia, Lollo rossoa, persiljaa ja basilikaa.. Uskaltaako niitä esimerkiksi syöttää useampia viikkoja yhtäjaksoisesti toki eri lajikkeita vaihdellen? säilyyköhän vitamiinipitoisuudet miten kauan? Ja lisäksi tuosta persiljasta, että eikös siinä ole rautaa jonkin verran, täytyykö sen antoa rajoittaa jotenkin? Kiitos jo etukäteen ja anteeksi tyhmät kysymykseni :D
 4. herppiharrastaja

  Nelivarvaskilpikonnille sopivista pelleteistä

  Kiitos vastauksesta =) olen vasta aloittelija tämän konnailun suhteen siksi halusin varmistaa asian :) Aikaisemmassa kodissaan konnani ei ole suostunut syömään pellettejä ollenkaan, mutta nyt ajattelin kokeilla juuri tuon monipuolisuuden takia.. pellettejä ileisesti on hyvä liottaa hetki vedessä ennen tarjoilua? :)
 5. Hei! Tilasin eläinkauppa vipeltäjistä 4-vuotiaalle nelivarvaskilpikonnalleni JR Terra täysrehupellettejä.. Sopivatkohan ne varmasti konnalleni? Tuotesisältö on: Esittely Pelletti maakilpikonnille, joka sisältää heiniä ja yrttejä - 100% luonnontuote Timotei, heinäratamo, puna-apila, nurminata, koiranheinä, poimulehti, niittynurmikka Proteiini 9,0% Raakakuitu 26,4% Tuhka 8,2% Rasva 2,2% Tuotekoko: 250g Lisäksi syötän konnalleni erilaisia salaatteja ja yrttejä ja joskus myös lisänä hedelmiä. Vitamiinina menee seepiansuomujauhe ja Nutrobal joka toinen päivä..
×