Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Rikuko

Jäsen
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  N/A

Community Reputation

0 Neutraali

About Rikuko

 • Rank
  tutustumisvaiheessa
 • Birthday 02/22/1989

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Oulu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rikuko

  Poikanen ei syö

  Parempi tapa sulattaa on ottaa pakkasesta jääkaappiin sulamaan ja siitä huoneenlämpöön niin pysyy ravintoaineet ja maitohappobakteerit parempana. En tiedä vaikuttaako tämä poikasten ruokahaluun mutta kai ne haistaa paremman ruuan jos miettii että tuore pinkki kelpaa kans paremmin. Muita vinkkejä että siirtää vielä pienempään rasiaan jossa ei ole läpinäkyviä seiniä ja kuten aiemmin sanottiin niin päähän esim neulalla reikä ja puristaa aivonesteitä vähän ulos. Esim voirasiasta saa hyvän ruokintaboksin. Lisäksi sijoittaisin huonosti syövän yksilön rauhalliseen huoneeseen, jonne esim kissat ei pääse, ylimääränen liike terraarion ulkopuolella voi olla ahistavaa joillekin yksilöille. Muuten sisustus itessään vaikuttaa ihan pätöseltä, siitä tuskin johtuu. Toivottavasti pikkunen on jo alkanut syömään!
 2. Rikuko

  Vauriot ihossa/suomuissa

  Täällä viljakäärme karkasi sähköuunin sisään ja repi selkäsuomuja sen uunin pelteihin. Nahanvaihdon yhteydessä tuli parantunut iho esille, hoitona pidin vain terraarion erittäin puhtaana ja tarkkailin ettei näy tulehduksen merkkejä.
 3. Ratkaisin karkailuongelman vaihtamalla kokonaan terraariota. Oli vitriinimallinen, nyt akvaariomalli missä kunnon kansi, ei mitään rakoja tai ovia mitkä voi antaa periksi :)
 4. Rikuko

  Viljakäärme karkuteillä

  Täällä viljakäärme karkasi terraariosta, en olisi osannut etsiä oikeasta paikasta ellei olisi ulostetta löytynyt sähköuunin alta. Käärme löytyikin uunin sisältä, siis ei sieltä lämmitysosiosta vaan niiden liesien alla siellä ihan kaiken sisällä. Uuni piti takaa purkaa että pääsi käärmeeseen käsiksi. Teräväreunaset peltiosat oli selästä suomuja repinyt ja haavaumia oli, mutta ne parani hyvin nahanvaihdon yhteydessä! Nyt on uus terraario josta ei karkailla :)
 5. Mitä tarkoittaa esim het t+ tai t- ? Onko ne jotain värisävyjen tummuuksia?
×