Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Ani

Jäsen
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  N/A

Community Reputation

3 Neutraali

About Ani

 • Rank
  uskaltautui rekisteröitymään

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Jyväskylä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nelivarpaallamme on ollut vuosia pohjamateriaalina hiekka- turvesekoitus. Viime syksynä konna oli ilmeisesti onnistunut kaivellessaan kuitenkin vetämään sitä nenäänsä ja toisen sieraimen alle puhkesi paiseen tyylisesti ylimääräinen onkalo. Sierain on parantunut mutta onkalo pysyy ja sinne menee todella helposti uudelleen vierasmateriaalia. Vanha hienojakoinen pohjamateriaali ei siis tule enää kyseeseen ainakaan heti. Minulla piti olla aikaa vielä miettiä tätä mutta nyt konna heräsikin horroksesta omia aikojaan. Eli: Mitä vaihtoehtoista pohjamatskua nyt keksin konnalle hiekka-turvesekoituksen tilalle?
 2. Tänään se tuli, eläinlääkärin viimeinen tuomio: Ei tule Nestorin loukkaantuneesta etujalasta enää ehjää peliä. Murtunut luu oli edelleen poikki, ja koska murtumakohtia ei saada liitettyä yhteen, ei umpeen luutumisesta ole juuri toiveita. Hyvä uutinen on se, että muuten poika on erittäin terve ja vaikuttaisi välittävän kompurasta jalasta kaiken aikaa vähemmän. Ruoka maistuu ja tänään pääsi jo väljemmille vesille ahtaasta parantelukopista, mitäpä siellä kökkimään jos ei murtuma kuitenkaan parane. Nyt sitten yhdessä totutellaan vähän hitaampaan elämäntyyliin, toivottavasti lopulta menestyksekkäästi. Ja nautitaan kevään ekoista luonnonruoista. <3heart emoticon
 3. Heips! Nestorin jalkaa ei paketoitu mitenkään, lääkäri sanoi ettei sitä oikein voi mitenkään kipsata. Konna voi olosuhteisiin nähden hyvin, viimeviikkoisessa eläinlääkärin kontrollissa ei vielä näkynyt röntgenkuvassa luutumista. Mutta seuraava aika on sitten vasta kuukauden päästä, lääkäri sanoi että pari viikkoa, joka viimeksi oli kontolliväli, onkin liian lyhyt aika luutumisen näkymiseen. Mutta niin kauan kuin jalka pysyy ihan normaalin näköisenä ja saman lämpöisenä kuin konnan muu ruumis, niin hätää ei ole. Toivon mukaan jalka toipuisi ainakin kivuttomaksi ja käyttökelpoiseksi, vaikka vähän kompuraksi jäisikin.
 4. Eilen käytiin metsästämässä uv-lämpölamppuyhdistelmää, mutta sopivaa ei löytynyt. Pelkkiä uv-spottejakaan ei ollut kuin sademetsälajeille, ja Nutrobalkin oli loppu. Pyh! No onneksi on kalkki+ d-vitamiiniyhdistelmää vielä jäljellä entuudestaan plus hyvä loisteputki uv ja lämpölamppu jotka voi pienellä asettelulla kohdistaa molemmat ihan hyvin konnan toipumisboxiin. Puolentoista viikon päästä on konrtolli, toivotaan että saataisiin silloin rohkaisevia uutisia tännekin jaettavaksi :)
 5. Luuston kehityksesta ei ollut kyllä puhetta... Voi toki olla, että siinä on ollut esim. joku ikivanha vamma joka on tullut ja jotenkuten parantunut jo ennen kuin konna on 20 vuotta sitten tullut pikkuisena meille. Nestori kun on niitä 90-luvun kavereita joiden oikeasta alkuperästä ei ole mitään takeita, vaikka se on eläinkaupasta ostettukin. Meillä on onneksi jo ennestään hyvä uv- loisteputki, mutta kunnon kohdevalo voisi olla hyvä idea, kiitos! Kalsiumin ja D-vitamiinin saannista huolehtiminen tuli itselläkin ensimmäisenä mieleen kun mietin, miten pojan toipumista voisi ehkä yrittää auttaa. Mietin itse myös, että olisikohan hyvä idea pitää lämpölamppua kokoajan päällä, öisinkin. Aineenvaihdunta pysyisi vilkkaampana ja ehkä paraneminen nopeutuisi... Nestori on kyllä siellä pikkuboksissa tosi rauhallinen, onneksi. Sen takia siellä täytyykin nyt kelliä, ettei jalka olisi käytössä ja hyvin näyttäisi toimivan tämä ajatus. Ruoka maistuu aivan normaaliin malliin, samoin vesi kun kylvyssä. Myös siksi olen toiveikas, että toipuminen voi olla ihan mahdollista. Kipsiä jalassa ei ole, murtuma on niin ylhäällä olkavarressa että se on hyvin lähellä kilven rajaa. En tiedä voisiko konnan jalkaa edes kipsata niin ylös asti. Jos ei jalka meinaa parantua ja käy kokonaan veltoksi, voi olla että se joudutaan amputoimaan Sitten pitää alkaa suunnitella jotakin pyöräsysteemiä liikkumisen avuksi jos niin hullusti käy.
 6. Jep, onneksi eläinlääkäri oli toiveikas koska konna pystyy jonkin verran liikuttamaan jalkaa ja vetää sen kilven sisään vaikkakin hitaasti. Jalka ei siis ole täysin kaput. Jokunen päivä sitten konna onnistui tunkemaan itsensä vapaana kävellessään kumoon kaatuneeseen talvisaapaaseen ja jäi jumiin. Jalka on mennyt joko siinä hötäkässä tai seuraavana päivänä kun oli horroksen jälkeisessä keväthuumassa rymistellyt terrassa sellaisen kannon kanssa. Epäilen jälkimmäistä, koska tuskin olisi murtuneella jalalla kyennyt sellaiseen rymsteeraukseen, jonka oli terrassa järjestänyt.
 7. Heippa! Meillä on ollut parikymppisen nelivarvaskonnamme Nestorin kanssa draamaa täynnä viimeinen pari päivää. Kaveri alkoin laahata toista etujalkaansa ja eläinlääkärikäynnillä paljastui röntgenissä olkavarren murtuma Saimme asiantuntevaa palvelua Jyväskylässä Eläinklinikka Tähdessä ja kotiin lähdettiin kipulääkkeiden ja "liikuntakiellon" kanssa. Konna on siis nyt eristettynä terraan ihan pienelle alueelle, ettei rymyäisi ympäriinsä (niinkuin normaalisti tekee) ja pahentaisi jalan tilaa entisestään. Nyt odotellaan pari viikkoa ja sitten tsekkaillaan, miltä kinttu vaikuttaa. Onko kenelläkään kokemusta konnien raajojen murtumista ja niiden parantumisesta? Tai vinkkejä nyt toipilasajan hoitoon?
 8. Ani

  Horrosketju 2015-16

  Moikka! Ajattelinkin, että jos horrosboxin kaveriksi laittaa jääkaappiin lämpömittarin ja kosteusmittarin, niin olosuhteita on helppo seurata. Jos nyt joku selkeä yleisohje maakonnan horrostukseen edes löytyisi, niin olisi huippua. Keskustelupalstoilla viestiketjut ovat usein niin superpitkiä ja vaikka niissä liikkuu paljon tietoa, niin löytyy myös ihan todella ristiriitaisia ohjeita. Kiitoksia tästä! :)
 9. Ani

  Horrosketju 2015-16

  Heipä hei! Jos tämä kysymys on nyt väärässä paikassa, niin pahoittelen! Olen aikuisen, yli parikymppisen nelivarvaskonnauroksen omistaja. Konna on ollut minulla lapsena, asunut vanhempieni hoteissa useita vuosia ja sitä on hoidettu 90- luvun ohjeen mukaan, eli raukka ei ole vielä päässyt kertaakaan (huhhuh!) nauttimaan oikean talvihorroksen eduista. Nyt poika kuitenkin muutti viime syksynä minun luokseni ja on tullut aika päästää miekkonen horrostamaan. Mutta haluan toteuttaa horroksen turvallisesti. Mistä siis löydän hyvän, kokonaisvaltaisen ohjeen koko horrosprosessille valmisteluista aina itse horrokseen asti? Suurimmat kysymysmerkit liittyvät paaston aikaiseen kylvetykseen, sillä siitä liikkuu ristiriitaista tietoa. Myös horrosboxin ilmankosteuden taso ja sen seuraaminen mietityttää. Miten siis toteuttaa kylvetys ja kosteushommelit oikein? Olisi aivan kamalaa, jos suoliston tyhjennys jäisi puolitiehen ja pojalle kävisi huonosti. Konna tulee horrostamaan jääkaapissa, mutta lämpötilan pudotus onnistuu vanhassa viileäkaapissa paaston loppuvaiheessa. Konna on erittäin terveen oloinen, silmät ovat kirkkaat, hengitystiet normaalit, on puuhakas, virkeä ja äärettömän utelias. Nyt toki on alkanut vihdoinkin nuupahtamaan luonnostaan talven tullessa, joten olisi oikeat hetket käsillä aloittaa horrosprosessi. KIITOS jos voitte minua ja konnapoikaa jeesata! :)
×