Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Konnaunelma

Jäsen
 • Content count

  31
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

5 Neutraali

About Konnaunelma

 • Rank
  tutustumisvaiheessa
 • Birthday 08/16/2000

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Etelä-Suomi
 • Kiinnostuksen kohteet
  Matelijat, kissat, neurokirurgia, musiikki, kestävyysjuoksu<3

Recent Profile Visitors

1325 profile views
 1. Konnaunelma

  Liskolaji aloittelijalle hakusessa

  Kiitos JLiz, toi terran koko kuulostaa jo huomattavasti paremmalta, jotain tuota luokkaa sen ajattelinkin olevan. Täytyy tosissaan alkaa tutkimaan noita kameleontteja... :)
 2. Konnaunelma

  Liskolaji aloittelijalle hakusessa

  Paljon onnea uudesta lemmikistä! Itse asiassa muakin viehättää todella paljon jemeninkameleontit, ihan uskomattoman nättejä ja mielenkiintoisia otuksiahan ne ovat. Osaat varmaan sanoa että millaiseen tilantarpeeseen kameleontin kanssa saa varautua? Faunattaren sivuilta löysin tiedon, että 45x70x80cm terraario riittäisi, mutta omaan korvaan kuulosti aika pieneltä...
 3. Konnaunelma

  Wetboxin rakentaminen

  Tarkistapa, tuliko väärään ketjuun tämä viesti. Maakonnien hoitoon eivät käsittääkseni kuulu wetboxit, vaan niille tulisi tarjota sopiva mikroilmasto ;) Ps. Toivottavasti olen oikeassa tai muuten hoidan konnaani väärin...
 4. Konnaunelma

  Liskolaji aloittelijalle hakusessa

  Ainiin, lisättäköön vielä, että käytössä olisi uudelle terralle pohjaksi kehikko, jonka mitat ovat leveys 60, syvyys ja korkeus 40. Isommankin terraarion vaativa laji olisi kyllä ok jos se muuten miellyttää, mutta tuo olisi ihanne :) Joka tapauksessa aion rakentaa terraarion itse, mutta tuossa olisi hyvä pohja fiksattavaksi.
 5. Konnaunelma

  Liskolaji aloittelijalle hakusessa

  Moikka! Mä olen tässä tuon ensimmäisen otuksen (nelivarvaskilpikonna Yrjänä <3) omistamisen myötä alkanut miettimään terraarioharrastuksen laajentamista muihinkin matelijoihin, ja liskot ovat alkaneet kiinnostaa ihan mahdottomasti. Olen kuitenkin ihan aloittelija niiden suhteen vaikka matelijoista yleisesti jonkin verran tiedänkin. Minulle on tähän mennessä suositeltu leopardigekkoa ja kääpiöparta-agamaa hyvinä lajeina aloittelijalle. Molemmat on kyllä todella sympaattisia lajeja ja jonain kauniina päivänä haluaisin omistaa kumpiakin (tai siis oikeastaan haluaisin kotiini kaikki maailman eläimet), mutta juuri nyt haluaisin vain tietoa kaikista mahdollisista vaihtoehdoista ensimmäiseksi liskoksi. Mainittakoon tässä vielä, että en aio hätäillä, helpoimmankin lajin suhteen olen valmis käyttämään reilusti aikaa (konnan kanssa valmistelemiseen meni kaksi vuotta, olen sitä perusteellista tyyppiä), mutta tilanpuute voi olla tulevaisuudessa ongelma, kun parin vuoden kuluttua on opiskelija-asuntoon muuttaminen käsillä, eli ihan mahdottomia tiloja ei terraariolle ole mahdollista järjestää. Mielummin siis ottaisin liskon, jonka tilantarve suuntautuu korkeuteen. Ja päiväaktiivisuus on aina plussaa :D Näillä lähtökohdilla mitä eläintä suosittelisitte minulle? Kiitos vastauksista jo etukäteen! :)
 6. Konnaunelma

  Keinoja saada konna syömään pellettejä

  Ahmimiskausi todellakin alkoi! Konnalla on ollut tarjolla vain pellettiä (lämpimässä vedessä olen aina liottanut), heinää ja vettä, ja nyt parina päivänä on käynyt muutamaan kertaan maistamassa, tänään on suostunut syömään tosi reippaasti pellettiä, ja heinää menee siinä ohessa myös :) JES!
 7. Meillä on ollut jo vuoden verran kamppailua asian kanssa. Ongelma on siis että Yrjänä tuntuu vihaavan yli kaiken PAT-pellettejä, joita olen sille kyllä ahkerasti yrittänyt syöttää. Olisi kuitenkin hyvä jos suostuisi niitä syömään, kun ovat niin monipuolista ja oikeaoppista ravintoa konnalle. Olen miettinyt pellettien sekoittamista pieneen määrään jotain hedelmäsosetta. Olisko ihan tyhmää kokeilla tällaista? Salaatin kanssa eivät Yrpälle uppoa. Vai pitäisikö luovuttaa ja ruveta keräilemään sekoituksia yrteistä ja heinäkasveista korvaamaan nuo pelletit?
 8. Konnaunelma

  Konnailu aluilleen

  Moikka! Ihanaa kun olet löytänyt konnailun pariin (ja oikealle foorumille ;D). Oma kokemukseni on että koko pohjamatskun vaihtaminen pari kolme kertaa vuodessa riittää oikein hyvin, kunhan muistaa muuten tuon pohjan pitää puhtaana ja kosteustasapainon yllä, eli toisinaan voi vuodenajan mukaan vähän useammin jotain kohtaa pestä ja samalla tehokosteuttaa. Mutta tosiaan ei vaadi ihan hirveän montaa siivouskertaa per vuosi :) Mitä muuten olet ajatellut pohjana käyttää? Tuohon vaneriasiaan en osaa mitään sanoa, mutta toivottavasti saat neuvoa joltain muulta!
 9. Moikka! Tervetuloa tutustumaan maakonna-aiheiseen blogiini osoitteeseen yrjanakonna.simplesite.com ! Blogin painotus on tällä hetkellä nelivarvaskonnia käsittelevissä vinkeissä konnaharrastuksen aloittajille, mutta luvassa kevään mittaan on kaiken näköistä terraarion rakennuspuuhista DIY-pelletteihin ja muuta mukavaa. Tervetuloa seurailemaan! :)

 10. Konnaunelma

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Kiitos tiedosta! Eipä tässä sitten muuta kuin konna horrokseen :) Hurjalta kyllä tuntuu, mutta tuon pikkuisen hyvinvoinnin eteen haluan kyllä tehdä kaikkeni.
 11. Konnaunelma

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Hei! Tarvitsisin tapauskohtaisia neuvoja ja varmuutta oman Yrjänä-nelivarpaan horrostuttamiseen. Kyseessä on 4- tai 5-vuotias konna, jolla painoa on 120g. Luonnosta on peräisin, mutta pariin vuoteen ei ilmeisesti ole horrostanut, ja minullekin ensimmäinen konnan horrostuttaminen kyseessä. Noin kolme viikkoa sitten sammui terrasta lämpöspotti ja UVB kun huomasin konnan käyneen uniseksi. Siinä samoihin aikoihin vaihdoin Yrjänän ruokavalion vitamiinilla ja kalkilla varustettuun PATiin ja heinään. Pelletteihin ei konna koskenutkaan, mutta heinä jaksoi maistua viikon (olen siis pitänyt heinää tarjolla koko ajan vuoden ympäri). Yrjänä otti parit kylvyt ja puolitoista viikkoa se on ollut luonnonvalon varassa tämän jälkeen syömättä ja juomatta, vaikka vettä ja heinää olen pitänyt tarjolla (ei siis ole varsinaisesti tarvinnut muuten konnaa valmistella kuin valaistusta säädellä). Terraarion lämpötila on ollut siis koko kolme viikkoa 17-20 astetta. Pari päivää sitten huomasin, että viikon yhtäjaksoisen terrassa olevassa kukkaruukussa nuokkumisen jälkeen kaveri kaivelikin illalla itsensä turpeen sekaan heinän alle. Alkaisikohan olla jo aika siirtää Yrjänä horrosboksiin ja eteiseen, jossa se saisi vielä viettää parisen viikkoa viettää paastoa 10-14 asteen lämmössä? Sen jälkeen siirtäisin sitten jääkaappiin horrostamaan. Jos teen näin, toiminko oikein ja konnan hyväksi? Ajattelin pitää jääkaapissa 6-8vko, miltä kuulostaa asian paremmin tuntevista?
 12. Konnaunelma

  Liitujauho/kalkki/kalsiumkarbonaatti

  Miten saatte konnan syömään kalkkia? Itse laitan lähes jokaiseen ruoka-annokseen liitujauhoa ja on terrassa aina seepiansuomukin. Ongelma on vaan se, että ainut mitä ruokakippoon jää ahmattikonnan jäljiltä on juurikin liitu, eikä kaveri koskekaan suomuun. Olen hieman huolissani siitä, että mahtaako tuo saada tarpeeksi kalkkia. Mikä neuvoksi?
 13. Konnaunelma

  Jackson Ratio & McIntyre Ratio

  Moikka! En löytänyt näin pienille sopivaa taulukkoa, joten päätin kysäistä :) Eli mitäs mieltä olette tämän konnan mitoista? Ikää pojulla on noin 2,5 vuotta. Meille muuttaessaan 23.1. eli suunnilleen kaksi kuukautta sitten oli painoa kaverilla 62g ja SCL oli 61mm. Tänään mittasin painoksi 68g ja SCL 65 mm. Onko tuo paino-pituussuhde mielestänne kunnossa ja kasvuvauhti normaali?
 14. En saa valitettavasti kuvia näkymään täällä, kun en onnistunut muuttamaan vaadittuun muotoon, mutta yritän nyt selittää...:) Eli tosiaan, suurin huolenaihe Yrjänän kilvessä on pään yläpuolella olevan kilpipalan keskellä oleva viiva. Onkohan niin selkeä koholla oleva kohta aivan keskellä kilpipalaa normaali? Toinen epäilyttävän näköinen kilpikapala on keskellä yläkilpeä. Se on ikään kuin venynyt kohti takaruumista. Mahtaakohan kieliä epätasaisesta kasvusta? Aiemmat olosuhteet jo selitinkin edellisessä viestissä, eli en ole tosiaan varma mitä on syönyt eläinkaupoissa, eikä ole vielä vankeudessa horrostanut ( ensi talvena olisi tarkoitus horrostaa ).
 15. Moikka! Tässä itsekin rupesin miettimään, että onkohan tämä oma pikkukaveri kasvanut ihan normaalisti? Tässä pari kuvaa: Tämä pieni Yrjänä on siis kerätty luonnosta ja sen jälkeen kaveri on asustellut eläinkaupoissa. Kauppojen tarjoamasta ravinnosta en osaa sanoa, mutta konna on nyt asunut luonani noin kuukauden ajan ja täällä syönyt tummia salaatteja, pupunheinää, PATia ja pari kertaa viikossa olen tarjonnut pieniä määriä hedelmää ja muuta energiapitoisempaa kasvista. Paastopäivä on noin kerran viikossa, välillä kaksi. Mutta mitä mieltä olette tämän konnan kilvestä? Ikää kaverilla on siis 2,5 vuotta eläinkaupan tietojen mukaan. Itse olen ollut vähän huolissani noista keskimmäisen rivin kilpipaloista. Muuten konna on tosi hyvässä kunnossa ja kilpi terve.
×