Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

jjohanna

Jäsen
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

0 Neutraali

About jjohanna

 • Rank
  tutustumisvaiheessa

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Tuusula

Recent Profile Visitors

778 profile views
 1. jjohanna

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Onko muilla samanlaista tilannetta että konna päättää heti alkusyksystä mennä omatoimisesti horrokseen ja heräileekin jo tähän aikaan? Oisiko mitään vinkkejä vaikka ensi talvea kohden että sais konnan nukkumaan vasta talviaikaan?
 2. jjohanna

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Heei nyt tarvittais apua horroksen kanssa. Tänä vuonna olisi siis tarkoitus laittaa konna horrokseen ja jääkaappiin ensimmäistä kertaa, koska aikaisempi omistaja ei ole horrostuttanut ja viime vuonna terveyssyistä jäi horrostaminen väliin. Konna on siis jo kuitenkin n.7v. Lamppujen päällä olo aikaa on vähennelty 3vko ajan pikku hiljaa ja nyt ovatkin vain hetken ajan päivästä enää päällä. Tähän asti on ollut tuoretta ruokaa koko ajan tarjoolla, mutta ei kuitenkaan ole syönyt kuin todella vähän. Nyt jätin salaatit pois ja jäljellä on enään heinää ja pellettejä. Kauan kannattaa paastottaa ennen jääkaappiin laittoa? Onko horrosboxin sisällön materiaalilla kauheasti väliä, käykö hiekka? Jostain luin myös että pitää olla kosteutta jääkaapissa, riittääkö jos asettaa vesiastian jääkaappiin? Nyt tarvittais joltain kokeneemmalta vähän apua mitä kaikkea pitää muistaa tehdä. Yritin etsiä kaikkialta keskusteluista vanhoja tekstejä mutta ajattelin näin itse kirjoitettuna tiedon saamisen helpommaksi.
 3. jjohanna

  Maakilpikonnan virkeystilasta

  Pidänkö lamput silti aivan normaalisti päällä? Kiitokset avusta!
 4. jjohanna

  Maakilpikonnan virkeystilasta

  Näiden tekstien perusteella olen ymmärtänyt että konnat saattavat olla väsyneitä kesällä. Meillä kuitenkin Franklin makoillut jo useampia viikkoja terraarion suojissa ja syömässä käy ehkä kerran viikossa pieniä määriä (en sitten tiedä syökö silloin kun olen koulussa, mutta enpä juuri nää ruuan häviävän kiposta, aina vaan kerkeää kuivua kipon pohjalle). Paino pudonnut hiukan entisestä, mutta heittelee muutenkin aika paljon kuukausien aikana. Viime talven horrostaminen jäi välistä nopean painon putoamisen takia, voiko väsyneisyys johtua siitä? (entinen omistaja pitänyt puolittaisessa horroksessa aikaisemmin, eli ei koskaan ole horrostanut kokonaan) Haluaisin kuitenkin ensi talvena saada konnan horrokseen, joten jos konna nukkuu nyt pitkään voiko olla mahdollista että ei sitten talvella enää nuku? Mitä tulisi tehdä? Onko syömättä oleminen normaalia? Ihan uutta vielä tämä konnan kanssa oleminen kun nytkin ensimmäistä kesää vietellään yhdessä ja konna ollut vasta vähän vajaa vuoden minulla
 5. jjohanna

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  noin 264g painoi, tarkkaa lukemaa en saanut kun konna liikkui hieman punnitsemisen aikana. Nyt mittaamani tulos on kyllä ihan oikea, sillä konna oli hiukan uninen punnitessa ja pysyi ihan paikallaan. Omasta mielestä kuulosti kanssa tosi paljolta tuo pudonnut paino. Ei ole aikaisemmin ollut kuin puolittaisessa horroksessa entisen omistajan kanssa. On siis horrostanut nyt 3vko. Miten tästä kannattaa jatkaa?
 6. jjohanna

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Eli jos ennen paastoa konna painoi 264g ja paaston jälkeen 209g, onko pudonnut liikaa? Voiko silti laittaa jääkaappiin?
 7. jjohanna

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Kuinka paljon konnan paino saisi laskea paaston aikana?
 8. jjohanna

  Kilpikonnan kielen väri

  Muutama päivä sitten oli hiukan vaaleampi, kuin nyt kuvaa ottaessa. Ehkä se oli vain hetkellistä tai sitten näin vain väärin.
 9. Voiko kilpikonnan kielen väri muuttua? Ennen paaston aloittamista Franklinin kielen niin näytti olevan ihan sopivan "vaaleanpunainen", mutta nyt kun katsoin niin näytti olevan todella vaalea melkein lähemmäs valkoista. Onko kukaan huomannut tälläistä aikaisemmin? Voiko johtua ruuan vähenemisestä? tällä hetkellä tarjoolla on vain kuivaa ruokaa. Onko edes mahdollista vai näinkö vain harhoja? :huh:
 10. jjohanna

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Kiitos löysin vastaukset! :) Yksi asia jäi kuitenkin mietityttämään. Eikö konna herää/virkoa, jos sitä punnitaan viikon välein kesken horroksen?
 11. jjohanna

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Minulla on n. 5.v nelivarvaskilpikonna uros, joka on aikaisemman omistajan mukaan horrostanut vain puoliksi. Kannattaako kokeilla kokonaista horrostusta vai jatkaa puolittaisella horroksella? Milloin kannattaa aloittaa paasto ja horrostus? Olisi kiva saada tietoa horroksesta ja siihen liittyvistä asioista, sillä viettelen ekaa talvea konnani kanssa :)
 12. jjohanna

  Maakilpikonnan paasto

  Minulla on ollut konna vasta muutaman viikon ajan ja on ruvennut heräämään muutamia kysymyksiä Paastoamisesta, lisäravinteista ja ruoasta. Kuinka monta kertaa viikossa kannattaa paastota? Paastooko ympäri vuoden vai vaan enne horrostamista? Pidetäänkö lamput päällä paaston aikana? Kyseessä on 5.v nelivarvaskilpikonnan uros. Poistettu ketjuun kuulumattomat, jottei rönsyile useita aiheita paastoketjussa. Muokattu myös otsikkoa. -Katg
×