Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Pivili

Jäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

2 Neutraali

About Pivili

 • Rank
  tutustumisvaiheessa

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Valkeakoski

Recent Profile Visitors

653 profile views
 1. Pivili

  Horrosketju 2015-16

  Reptilemaniac:ssa oli kahta "mallia" lämpölamppuja "spot" ja "floor", ymmärsin, et spot- mallisessa lämpiävä alue olis kapeampi "pistemäinen" ja floor-mallissa leveämpi, itse lämmitystehon pitäisi olla molemmissa sama, 75W, samoin etäisyys "lattiasta".
 2. Pivili

  Horrosketju 2015-16

  Huh huh! Selvittiin hengissä ekasta horroksesta (tietääkseni myös konnan eka). Melkosta säätöä oli horrokseen meno, ruuan köyhdyttäminen aiheutti suoraa syömättömyyden, lämpötilan vähittäinen laskeminen ei vaikuttanut konnan vireystasoon mitenkään, vasta jääkaappilämpötilat laitto herran virransäästötilaan. Horros itessään meni mallikkaasti hiekka/turve laatikossa jääkaapissa, lämpötila vaihteli +5 - +2,5C, konna pysyi kohmeisena koko 3,5kk ajan, punnitukset tehtiin aluksi kerran viikkoon ja lopuksi vain kerran 2 viikossa, paino ei juuri pudonnut paaston aloituksen jälkeen ja horroslaatikkoon lisäsin kosteutta kerran. Terran molemmat lamput vaihdettiin (uvb 45cm ja lämpölamppu spotti) ja valaistusta lisättiin reilusti aikaisempaan investoimalla 90cm uvb- putki ja toinen lämpölamppu floor- malli. Herättely jännitti rutosti, mutta sujui sekin ohjesäännön mukaisesti, jääkaappi "lämpään" illalla (kellaritilassa huonelämpö noin +15C, joten ei lämminnyt nopeasti), aamulla reilua puolta tuntia ennen lamppujen syttymistä terraan. Eka herättely päivä meni terran vieressä kököttäessä ja odottaessa, et käykä juomassa tai syökö, kumpaakaan en nähnyt konnan tekevän, mutta sinnikkäästi olin puuttumatta toisen tekemisiin, koska vesiastialla käytiin haistamassa ja ruokapaikat etsittiin. Toisena päivänä jo nähtiin syövän kuivaa ja juovan, mutta vasta kolmantena aamuna herätyksestä alkoi maistua tuore ruoka ja neljäntenä päivänä alkoi syömiset tulla läpi. Nyt piisaa Ristossa virtaa, syödään kaikkea mitä tarjotaan sekä kuivaa että tuoretta (paitsi PAT:a), puuhataan ahkerasti kaikken laista ja liikutaan juosten... Ulkokautta odotellaan!
 3. Pivili

  Horrosboksi

  Meillä on horrosboxina tuollanen fauna-boxi, olisko 30x20x20 "verkko"kannella, koko komeus pistettynä koriin. Tykkään ite, kun mullat, hiekat ja kosteus pysyy laatikon sisällä ja kori suojaa valolta. Tuo kansi on ruskea, joten suojaa omalta osaltaan valolta, lisäksi kannen saa kiinni niin että ei ole pelkoa heräilevän konnan karkaamisesta. Lämpömittarin anturikin on helppo pistää boxin ja korin väliseen tilaan, jolloin päästään liki todellista boxissa vallistevaa lämpötilaa.
 4. Pivili

  Horrosketju 2015-16

  Kellarin ilmankosteutta vois koittaa nostaa ihan laittamalla avonaisia vesiastioita horrosboxin läheisyyteen. En uskaltaisi kummempaa kosteutusta "kylmään" tilaan laittaa, ettei seuraavaksi sitten ole seinät homeessa...
 5. Pivili

  Horrosketju 2015-16

  Meillä ollaan oltu noin 4 viikkoa paastolla, viimeset 5 pv ilman valoja ja 3 yötä kylmäkallet terrassa, ihan hyvin on "hyydytty" jo. Noin 10 vuotias nelkku Risto, tuli meille viime kesänä, eikä häntä edellisessä paikassa ollut horrostettu. Jännittää ihan hirmuisesti, tänään illalla olisi tarkoitus nostaa terran nurkasta, punnituksen ja tarkastuksen kautta, horrosboxiin ja ensin pariksi vuorokaudeksi kellariin, joka pakkasten puuttuessa on siis aivan liian lämmin vielä (+12- +14). Jääkaappiin siirretään viikon loppuna (+3- +6), vanha jääkaappi, joten toivottavasti kestää kevääseen... Risto on melko hoikka poika ja hieman mietityttää painon puolesta tuo ravinnottoman ajan pituus, nyt jo ollaan liki käyrästöjen alarajaa... Toisaalta, konnanen on selvinnyt hengissä edellisistä talvistaan vain "nukkuen" terrassa, joka on sijainnut olohuoneen kirjahyllyssä ja pimennetty viltillä. Saattaapa jopa ihan hirvittäkin hiukan, eka konna, ekaa kertaa horrokseen ja eniten ehkä... Miten mä selitän 8v konnan "omistajalle", jos kaikki meneekin päin mäntyä?
 6. Pivili

  Maakilpikonnan juominen

  Meillä nelivarvas, oli edellisessä paikassa kyvetetty joka aamu ja meille tultuaan luttaili itsekseen juomakupissaan, varsinaisesta juomisesta en ole varma. Ulkoilukaudella kupissa läträys loppui, kun maa/ulkoa kerätty ruoka olivat kosteita ja märkiä.
 7. En ole mikään asiantuntija, mutta veikkaisin Totoroa mieluummin naaraaksi kuin urokseksi. Ja ihan hännän mallin ja pituuden (leveähkö ja lyhyt) sekä kilven takaosan (suorahko) perusteella.
 8. Meillä konna on vielä päässyt ulkotarhaan syömään päivällä, kun lämpötilat on olleet päälle +18. Muutama päivä jo ollut parin viikon aikana niin kylmä, ettei ole raaskunnut pihalle pistää edes hetkeksi.
 9. Pivili

  Herppienne lempinimet.

  Risto Kilmister (Ent. -Reipas/-Räppääjä)= Ribeldo, Rip-Rap-Konna, Ripa, Rips-Raps, Ripsukka, Ninja Turtle, Konniainen, Mamman Konniainen, Konnanen, elukka-parka...
×