Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Faz

Jäsen
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

2 Neutraali

About Faz

 • Rank
  tutustumisvaiheessa
 • Birthday August 27

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  Tampere
 1. Onko kesäkuun Hammiin menossa ketään? Voisi mahdollisesti leoski tarvita kyytiä! Pistäkää yksäriä tahi tähän ilmoa :)
 2. Faz

  Argentiinan tegu

  No en kyllä :D Alla vertailuna mustavalkoinen s. merianae ja punertava t. rufescens.
 3. Faz

  Argentiinan tegu

  Niin sitä ettäkö noita näitä spesifejä teguja on semmosia helakan punasiakin, niin itteeni kiinnostaa värin puolesta vaan noi mustavalkoset. Vle1kolle kiitos linkistä! Tutustun.
 4. Faz

  Argentiinan tegu

  ^ Voiko sulta Nixu tiedustella näistä liskoista? Itteä alkanut kans kovasti kiinnostaan lähinnä ne mustavalkoiset ja jossain vaiheessa tulee varmana kova hinku saada semmonen.
 5. Faz

  Fazin leoskit

  Nonniin, liskokuningattaret saapuivat taloon tämän viikon tiistaina ja jonninmoisia kuvia on saatu oteltua :D Toivottavasti ei venytä ikkunoita liikaa. Ensimmäisenä itse ristimäni Auriga, lyhyesti tahi kavereille Aura. Värimalliltaan red stripe, ikää about viisi vuotta. Kaksikosta selvästi rauhallisempi ja järkeilevämpi puolisko, innokas tutkimaan terran ulkopuolista maailmaa ja heti mahdollisuuden tullen tunkee itsensä mihin tahansa koloon. Likka loi tänään vaivihkaa ekaa kertaa nahkansa uudessa kodissa. Kirjoitushetkellä hengailee työpöydälläni paperikasan alla tunnelissa :D Auran vähän vilkkaampi kämppäkaveri Kebab, jonka oma kämppäkaverini nimesi. Itse sanon banaaniksi nätin keltaisen värin vuoksi. Virallinen värimuoto super giant banded RAPTOR solid eyesillä ja ikää about neljä vuotta. Keballa on energiaa Aurankin edestä, muttei viihdy kädellä läheskään yhtä hyvin ja käsitellessä pikkuisen kiire on hirmuinen; toivotaan että ajan kanssa saadaan tottumaan enemmän. Terraa olen ajatellut sisustaa jotenkin taiteellisesti ja kuvia postailen vasta kun prosessi on valmis <:
 6. Edelleen vähän vanha ketju, mutta ilmoittaudun myös <: Aloitteleva leoski-intoilija jolle on ekat pari tulossa vajaan parin viikon päästä. Riksussa pysyminen on kuitenkin aika väliaikaista, sillä muutin Tampereelta opiskelujen perässä ja 2016 pitäisi valmistua, siitä eteenpäin toivottavasti edetään Helsinkiin.
 7. Täällä pari uutta leoskeista kiinnostunutta! Ollaan siis mahdollisuuksien mukaan kämppiksen kanssa hankkimassa yksi tai mahdollisesti kaksi leoskia, yksi molemmille. Itsellä ei ole terraarioeläimistä kokemusta (kissoista ja koirista senkin edestä), mutta kämppiksellä on joskus vuosia sitten ollut leoski. Ollaan lueskeltu vähän kaikkialta asiaa ja itsevarmuus kasvaa hetki hetkeltä, mutta muutamia kysymyksiä silti herää. Ihan päällimmäisenä terran koosta. Mikäli saamme hankittua pari gekkoa (naaraita, samojen lasiseinien sisään), minkäkokoista terraa ihmiset suosittelee? Toistaiseksi vankasti sitä mieltä että vähintään metrin leveä tai mieluusti isompikin, mutta kokeneilta aina parempi kysyä kuin luottaa sokeasti kirjatietoon. Toiseksi sopivien gekkojen löytämisestä. En ole foorumia vielä kokonaan ehtinyt tutkia, mutta onko missään esimerkiksi minkäänlaista listaa kasvattajista tai laittavatko kasvattajat minnekään ilmoituksia tulevista poikasista, mahdollisista väreistä yms? Entä kuinka hankalaa on tuoda gekkoa ulkomailta ja kuinka/mistä mahdollisia kasvattajia löytyy? Sitten vähän ruokinnasta. Kesäaikaan saa vissiin ihan ulkoa pyydystettyä gekoille safkaa, onko kuinka paljon väliä mitä kaikkea niille tarjoaa? Myrkyllisiä ötököitä nyt ei tietenkään, mutta syövätkö esim. perhosia, kimalaisia, kärpäsiä..? Nämä näin päällimmäisenä, myöhemmin saattaa tulla lisää mieleen :D
×