Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Kaakka

Jäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

0 Neutraali

About Kaakka

 • Rank
  tutustumisvaiheessa

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Helsinki
 1. Kaakka

  Kysymyksiä tuliliskojen poikasista

  Mulla on nyt noin tusinan verran poikasia asumassa maa olosuhteissa (toki on vettäkin ja suihkuttelen). Banaanikärpäset maistuu. Toukat, madot ym. ei vaikka yritin ostaa pienimpiä mahdollisia. Kuinka pitkään mahtaa pelkät banskukärpäset olla tarpeeksi? Ovat jo kuukausia jotkut olleet tuolla eikä kukaan vielä siirtynyt veteen. Pulleita ovat useimmat, mutta silti aika pieniä verrattuna aikuisiin.
 2. Kaakka

  Tulilisko sairastaa

  Tuliliskon pyrstönpää on valkoinen, vähän kuin hometta tai olis poikki. Tyttöystävä on ollut viime päivinä ärtyisä ja purrut häntä ainakin naamaan. Ja nyt sit tuo häntä tuommoinen. Mitä tehtävissä?
 3. Löysin aqua-webin kautta muutaman yksityisen tyypin, mahtavaa! Kiitos myös noista ylläolevista. Faunattaresta, megaeläimestä oli loppu. Joku kärpäsentuoja on lomalla! 4pets itiksessä myös myy mutta siis ennakkotilauksella.
 4. Tuliliskon poikasilla on nälkä ja kaupoista kärpäset loppu. Olisiko kenelläkään myydä? Laitan vielä tonne "Kauppatorille".
 5. Kaakka

  Kysymyksiä tuliliskojen poikasista

  Moi taas. Poikanen tuli pari päivää sitten lasin viereen ja mittasin 4cm. Jos jotain vaikka kiinnostaa kasvuvauhti. Edelleen on asunut vanhempiensa kanssa. Olen koko aikana antanut vain pakastettuja surviaisentoukkia. Epäilen, että poikanen syö myös levää. Leväisiin kiviin on ilmestynyt paljaita viiruja, polkuja.
 6. Kaakka

  Kysymyksiä tuliliskojen poikasista

  Tältä koneelta en saa kuvaa laitettua. Eniten muistuttaa vaihe 4. Yritin ottaa sitä haavilla kiinni, mutta livahti piiloon. Taidan jättää sen aikuisten kanssa asumaan.
 7. Kaakka

  Kysymyksiä tuliliskojen poikasista

  Ok. Näin taas sen poikasen ja tuli sopivasti lasin viereen mitattavaksi. 2,5cm. Varpaat ja kaikki sillä on.
 8. Kaakka

  Kysymyksiä tuliliskojen poikasista

  Missä vaiheessa ei enää syö? Minkänäköisemä toukkavaihe on ohi? Tämän ainoan kerran, kun poikasen näin, niin aikuiset kävelivät vain sen ohi surviaisentoukkia mussuttamaan.
 9. Kaakka

  Kysymyksiä tuliliskojen poikasista

  Kiitos linkistä. Siinä ei taideta kertoa syovätkö aikuiset 2-3cm poikasia myös vai vaan munia? En ole nyt pienokaista nähnyt, mutta voi hyvin olla piilossa. Piilopaikkoja riittää. Onko koiraan soidinmeno pyrstön mutkittelua naaraan edessä? Ja naaraan jahtaamista? Sellaista oli pari päivää sitten.
 10. Kaakka

  Kysymyksiä tuliliskojen poikasista

  Huhtikuussa meille tuli kaksi aikuista tuliliskoa ja nyt (vähän yli kuukautta myöhemmin) niillä on ainakin yksi poikanen! Näytti kasvaneen jo tosi isoksi ennen kuin huomasimme koko otusta. N. 2-3cm kidukset, jalat, pyrstö. Mitä mahtaa syödä? Olemme heittäneet akvaarioon vain pakastettuja surviaisentoukkia aikuisille, kun ei pienokaisesta oltu tietoisia. Hyvin on kuitenkin kasvanut. Milloin pitäisi lisätä maa-aluetta suuremmaksi? Voiko kasvaa aikuisten kanssa ok vai pitääkö siirtää omaan altaaseen? Milloin alkaa kiivetä seiniä pitkin? Aiheet yhdistetty. -Mirgrith
×