Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Tuuli_Sko

Jäsen
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

1 Neutraali

About Tuuli_Sko

 • Rank
  uskaltautui rekisteröitymään

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  Raisio
 • Kiinnostuksen kohteet
  Tuliliskot, akvaariot, ruuanlaitto.

Recent Profile Visitors

640 profile views
 1. Tuuli_Sko

  Laiha maallaeläjä?

  Heissan taas! Täällä noin kaksi vuotta sitten kirjoittelin maallaeläjästä joka ei suostunut menemään veteen ja söi huonosti. Lähiaikoina, noin 2kk, on käynyt kastautumassa ja alkoi viihtymään maa-alueen reunoilla joissa on matala kerros vettä. Nyt tällä viikolla hän on siirtynyt lähes kokonaan veteen. Uiskentelee siellä muiden kanssa ja en ole nähnyt häntä tällä viikolla maalla ollenkaan. Ensin vierasti ruokailua vedessä (Syötän pinseteillä eläviä toukkia) ja nyt tuli tänään jo norkoomaan etulasiin, ku hääräsin akvaarion edustalla ja reippaasti soi toukan pinseteistä. :) No eihän siinä mennytkään kuin kaksi vuotta, että hän hoksasi olevansa vesilisko ;) Maltti on tosiaan valttia näiden pikkuisten hassujen kanssa. Ei sitä näköjään koskaan tiedä mitä ne seuraavana päivänä haluaa olla :D
 2. Tuuli_Sko

  Maavaiheessa olevien tulareiden ruokinta

  Moikkis! Mulla on nyt maavaiheisia poikasia n. 1kk ikäisiä. Olen sammaleesta kerännyt pientä elävää (mitä lie pientä hyppivää) ja vahakointoukat (ihan yyber pienet) ovat kelvanneet. Joten hengissä on ja kaikki hyvin, mutta mietin että sopiiko pienet siirat poikasille ravinnoksi? Ainakin yhden nettisivujen perusteella vois olla ihan ok, kun teksti menee näin: Siirat ovat pieniä, korkeintaa 5mm kokoisia. Ovat herkkua Dendrobates- lajeille (nuolimyrkkysammakot) ja muille pienille sammakoille. Etuna valkoisissa siiroissa on, että nämä syö kaikki roskat/ jätteet, kuten kuolleita kasveja ja kuolleet eläimet. Kiitos jo etukäteen vastauksista. :)
 3. Tuuli_Sko

  Kysymyksiä tuliliskojen poikasista

  Kiitos tiedosta! Olinkin muistaneeni, että katsoin joskus jonkun dokumentin miten eräät liskolajit pystyy kasvattamaan raajat uudelleen. Ajattelin tämän olevan toiveajattelua minun kohdallani. Mut huh huh. Tulipa helpottunut olo ^_^
 4. Tuuli_Sko

  Kysymyksiä tuliliskojen poikasista

  Moikka! Mulla on nyt tuliliskonpoikasia. Vanhimmat ovat siinä kehitysasteessa, että on jo jalat ja varpaat ja syövät ahneesti artemiaa, kun sitä niille laitan (1-2krt päivässä). Liskot olen jakanut kolmeen eri poikasaltaaseen, jottei kaikkein pienimmät ole isompien jaloissa eli tule syödyksi. Hyvästä ruokinnasta ja muusta hoitamisesta huolimatta olen nyt huomannut, että joiltakin isoimmilta liskoilta puuttuu takajalkoja. On muutama lisko joilta puuttuu molemmat jalat tai vain toinen TAI sit on vaan pienet tyngät, eli varpaat on napsittu pois!!!!! :O Ensi ajattelin, etteivät ole vielä kehittyneet, mutta pakko se on uskoa, että ne takajalat on nyt napsittu parempiin suihin. Väkivallankohteeksi joutuneet poikaset ovat kuitenkin reippaita ja raahautuvat etujaloillaan tai uiskentelevat ruuan perässä. Ovat todella vikkeliä ja ulkoisista puutteista huolimatta terveen oloisia. Nyt en tiedä miten teen. Pitäisikö kyseiset liskot lopettaa nyt tässä vaiheessa, kun se vielä olis helpompaa? Ovat kuitenkin vasta n.2,5cm pitkiä vai annanko niille mahdollisuuden? En tiedä mitään raajarikkoisista liskoista, että miten ne pärjäävät isompina, maavaihe on varmasti todella hankalaa kyseisille yksilöille jne.. Entä tulevaisuudessa? Aikuiset liskot lisääntyy tasaisesti ja poikasia tulee vähän väliä lisää. Miten pystyn jatkossa välttymään moiselta näykkimiseltä? Kun ei näköjään hyvät tilat, piilopaikat ja hyvä ruokinta sitä ole estänyt.. Nämä on mun ensimmäiset poikaset ja haluisin saada vinkkejä miten jatkossa pystyn kasvattamaan terveempiä ja onnellisempia liskoja. Kiitos jo etukäteen arvokkaista neuvoista ja vinkeistä. Niitä tarvitaan!
 5. Tuuli_Sko

  Laiha maallaeläjä?

  Kiitos vastauksista. Olen sumutellut nyt enempi. Tilaa ei nyt ole asunnossa toiseen terraarioon ja on kuitenkin omasta mielestäni jo täysikasvuinen. Lisko on noin 7cm pitkä, et tarvii varmasti karkkiboxia isomman leikkikentän. Tällä hetkellä oleva maatila on ihan kivan kokoinen ja ajatuksena on koittaa laajentaa sitä lähiaikoina. Suodatin on nyt ollut varmaan n.4 viikkoa pois. Vesi on ollut ihan hyvässä kunnossa ja kasvit viihtyneet, joten en ainakaan näillä näkymin ole sitä suodatinta laittamassa takaisin. Ruokapuolella on tapahtunut nyt edistystä, et olen pilkkonut kastematoja pieneksi palasiksi. Madoissa hyvä puoli, et ovat olleet pieniä ja vaikka ne leikkaanki suupaloiksi niin silti kiemurtelevat ja ovat herättäneet liskossa jonkinlaisen saalistusvietin. :) Et nyt ainakin löydän luonnosta edullista ruokaa mikä kelpaa myös liskolleni. Talven aikana turvaudun sitten saamiini linkkeihin. Kiitos tuhannesti!!
 6. Tuuli_Sko

  Laiha maallaeläjä?

  Mulla on nyt ollut kaksi orientalis liskoa maaliskuun alusta eli melkein kaksi kuukautta. Toinen viihtyy vedessä ja toinen taas ei voi sietää vettä. vedessä oleva lisko on ihan reipas. Liikkuu ja syö ihan niin kuin kuuluukin. Tämä maalla elävä taas ei ole mun nähden syönyt mitään. Olen maalle jättänyt hänelle ruokaa, mutta niihin ei ole koskettu koskaan. Maalla oleva lisko tosiaan ei siedä vettä. Menee ihan paniikkiin, jos vesi koske häntä esim.sumutan vettä terraarioon. Veteen joutuessa ui ihan paniikin omaisesti ja hakeutuu heti maalle. Tänään itseasiassa meni jopa kultaköynnöksen lehden päälle kuivatteleen itseään lampun alle... Ruoaksi olen tarjonut pakaste surviaista ja kärpäsen toukkia. Toukat oli sen verran isoja ja vahvan oloisia, että tapoin toukat valmiiksi. Ne kelpas paremmin vedessä olevalla, kun taas tämä toinen ei syönyt niitäkään elävänä tai kuolleena. Vedessä oli suodatin, mutta otin sen myös pois. Täytyy kait kohta mennä ulos tonkii matoja josko niitä jo tuolta löytyis. Huoli vaan alkaa kasvamaan päivä päivältä. Jos jollakin on kokemusta samanlaisesta liskosta ja osaa antaa hyviä vinkkejä, niin otan niitä mielellään vastaan.
×