Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

AuSu

Jäsen
 • Content count

  77
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

5 Neutraali

About AuSu

 • Rank
  tutustumisvaiheessa

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Salo
 • Kiinnostuksen kohteet
  Tuliliskot
 1. Jaahas, kirjoitusvirhekin tuolla, toria tarkoitin...täällä herpissä kannattaa laittaa oma ostoilmoitus kauppatorille :) onko nuo sun poitsut sasayama vai jotain muuta alalajia? Meillä sasayamaeta kaikki, tai eihän sitä varmasti voi tietää kun ei ole alkuperätodistusta mutta kuvien perusteella todennäköisesti.
 2. Taitaa olla aika hankala löytää, mutta esim. Tornssa on välillä ollut kodinvaihtajia. Mahtaakohan herppiläisistä kukaan kasvattaa näitä? Itse en ole onnistunut saamaan yhtään japsia aikuiseksi saakka.
 3. AuSu

  Kutsumattomia vieraita.

  Joltain tuommoiselta ne kuulostaa, kokeile vaikka nyt siivota normaalisti mutta hiukan tiheämmin tai ensin vaan se ravinnon säätelykin. Oletko laittanut akvaan mitään uutta ts. voisiko ne olla jotain salamatkustajia?
 4. AuSu

  Miksi toukat kuolevat?

  Samaa mieltä, kasvun seuraaminen on tosi mielenkiintoista! Mulla on nyt eka kertaa tällä systeemillä toi yks erikseen kasvamassa ja just tiirailin sitä niin taas parissa päivässä tullu kokoa milli-pari lisää niin että sen hyvin huomaa. Napsii hauskasti mikroskooppisen pieniä lampiötöjä, toivon että tää kasvais isommaksi kuin aiemmat japsit että ois maavaiheessa helpompaa.
 5. AuSu

  Miksi toukat kuolevat?

  Komppaan Kaisaa, meillä toukkavaiheeseen on mennyt kolme, neljä kuukautta (viileässä vedessä kestää pidempään ja kasvaa paremmin). Kidukset alkavat loppuvaiheessa pienentyä ja huomaat kyllä muutoksen ulkonäössä.
 6. AuSu

  Miksi toukat kuolevat?

  Mullakaan ei ole sen parempia neuvoja mutta noi kuvassa näkyvät ainakin on niin pieniä ettei ne ihan kohta nouse maalle. Voisko ilmastin ja liika kuuraus olla syynä kuolemiin? Oon saanut ainoastaan kaksi kintsua kasvatettua aikuisiksi, japsit on kaikki kuolleet viimeistään maavaiheessa. Viimeks äitienpäivänä yks lupaava vuoden ikäinen :( Oon päätellyt että kompostin reunoilta ruuaksi otetut madot (joita luulin banaanikärpästoukiksi) on olleet syynä ainakin joihinkin kuolemiin. Oon antanut vauvojen kasvaa aikuisten altaassa kunnes nousevat maalle, ja suurimmat & vahvimmat ovat olleet kiinankääppäreitä joiden allas on viileämpi ja yleensä huonommalla hoidolla kuin japsien, joka on meidän"ykkösallas". Senpä takia testaan nyt yhden vaavin kanssa kasvatusta pikkuötöjä vilisevässä erittäin epästeriilissä lampivedessä...
 7. AuSu

  Tuliliskon sukupuoli

  Totta, tuossa kuvassa näyttää kyllä pojalta jos häntäkin on noin lyhyt ettei kuva hämää. Pojat kyllä hääräilee tyttöjen ympärillä innokkaasti kun ovat sillä tuulella, ootko nähnyt nopeaa pyrstön heilutusta naaraiden vierellä tai näkyykö kloaakin reunalla karvoja? Niitä ei tytöille tule mutta pojille kyllä kutuaikaan.
 8. AuSu

  Tuliliskon sukupuoli

  Meillä myöskin on yksi japsi ollut vuosikausia ilman varvasta. Se tosin puuttuu keskeltä joten ehkä ei ole niin oleellinen että olisi ylittänyt uusiutumiskynnyksen??? Ja noi kaksi kiinankääppäriä joilla oli epämuodostuneet jalat jo meille tullessa, eivät ole mitenkään parantuneet parempilaatuisella ruokinnallakaan. Että ei se ilmeisesti ihan sataprosenttista ole se uusiutuminen.
 9. AuSu

  Kiinankääpiö?

  Muakin tää kiinnostaa! Toi pyrstö on hämäävä, tulee enemmän mieleen miekkahäntä- tai japanintulilisko, miekkis ehkä vahvemmin. Ja värikin on tuommoinen vaaleampi ruskea, jos kuvassa on oikea sävy. Tuolla "suuressa maailmassa" on joskus ollut juttua noitten risteämisestä, tosin kiinankääpiöhän on nykyään eri sukua jollei asiaan oo tullut muutosta, mutta silti muistaisin että osapuolet oli kiinankääpiö/japsi/miekkis. Sitä en sitten muista selvisikö totuus koskaan eli oliko onnistunutta lisääntymistä oikeasti tapahtunut ja mikä oli lopputulos pidemmällä aikavälillä, jos niin oli käynyt. Toisaalta, voihan se olla vaan joku poikkeama kehityksessäkin ilman mitään sekotuksia, ja pääasia että voivat hyvin!
 10. AuSu

  Kysymyksiä tuliliskosta?

  Kuoriutumisesta maavaiheeseen menee tosiaan noin kolme kuukautta ja ennen maalle nousua kidukset alkavat pienentyä (tosin tyngät ainakin meillä on hieman näkyneet vielä hetken maalle noustua).
 11. Mä en osaa aksoista sen enempää neuvoa kun meillä on vaan tuliliskoja, mutta kuulun facen Aksolotlit-ryhmään ja se on aktiivinen. Joten jos olet naamakirjassa niin kysele ihmeessä sieltä! Löytyy päivitettyä infopakettia ja pitkän linjan harrastajia, kasvattajia sekä aksojakin saatavilla ajoittain, niin nuoria kuin kodinvaihtajia. Noista sun kyselemistä asioista on mun mielestä siellä keskusteltu paljon. Ja sitä kautta pääsee myös ruokatilauksiin ym. kun tavisliikkeistä ei löydy aksoille ravitsemuksellisesti kunnollisia pellettejä.
 12. AuSu

  Sairas/turvonnut aksolotli

  Mä en osaa neuvoa sua mutta jos kukaan muukaan ei vastaa niin kannattaa kysyä Facebookin Aksolotlit-ryhmästä. Siellä on aktiivinen yhteisö ja kokeneita aksoihmisiä!
 13. Lapset pelastivat tämmöisen jäämästä auton alle. Pitivät sitä tallessa mun kotiin tuloon saakka kun naapurin täti oli epäillyt että voi olla vieraslaji, päivänvalossa näyttänyt jotenkin vihreältä. Me nyt kuitenkin vapautettiin se kun mun mielestä oli ihan tavallinen viita- tai sammakko. Olihan se? Vai voiko vihersammakoilla olla noin selvä tumma alue silmän takana? Kuinka selvä se vihreä väritys on, kuvista päätellen ainakin paljon kirkkaampi kuin kotoisilla lajeilla?
 14. Mulla etenee hitaasti kyselypuolella. Korkeasaaresta sain lyhyen vastauksen jossa kehotettiin kääntymään eläinlääkärin puoleen testauksen ja ohjeistuksen suhteen. Parista eläinkauppaketjusta on myös tullut postia: sairaus ei tainnut olla ennalta tuttu kummallekaan, maahantuojilta tai muilta tahoilta eivät ole saaneet toimintaohjeita mutta toisessa mietitään nyt käytäntöjä asian tiimoilta. Eläinlääkärille en ole vielä saanut aikaiseksi laittaa postia, lisäksi yks eläinkauppa missä tiedän salamantereita olevan, on ilmeisesti tavoitettavissa vaan fb:n kautta ja unohdan aina kopioida viestin sinne. Muistikapasiteetti on super mutta unohtavainen :D Olikohan siitä jossain näistä jo puhe - jos jätevedet on viskannut esim. kasvimaalle niin pystyykö sieni vaanimaan maaperässä??? Täytyy tutkia noita uudestaan...
 15. AuSu

  Aksolotlin kuljetus!!

  Saitko akson kuljetettua turvallisesti? Itsellä ei ole kokemusta aksolotleista, mutta tuli mieleen että varmaan kylmäkassi on siinäkin tapauksessa toimiva ja joku pieni vesiastia tms???
×