Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Joonas

Jäsen
 • Content count

  2149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  74
 • Feedback

  100%

Joonas last won the day on October 14 2016

Joonas had the most liked content!

Community Reputation

1192 Loistava

About Joonas

 • Rank
  asuu foorumilla

Yhteystiedot

 • Website URL
  http://www.sammakkolampi.net

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Mies
 • Sijainti
  Lohja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Joonas

  Konnan kuljetus ulkomaille

  Nelivarvas on CITES II -liitteen laji, joten se tarvitsisi jonkinlaisen alkuperätodistuksen. En ole jenkkeihin mitään kuljettanut, mutta epäilen että paperittoman CITES-eläimen maahantulo saattaa olla mahdoton tehtävä. Sivun http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti+ja+vienti/tuonti+eu+n+ulkopuolelta/ kautta löydät yhteystietoja viranomaisiin, joilta voit tiedustella asiasta lisää.
 2. Joonas

  Mikä sammakollani voi olla?

  Onko huoneiston / sammakon terraarion lämpötila laskenut viime aikoina? Joskus kellikset syövät talvella huonommin kuin kesällä. Mutta jos otus on viikossa laihtunut merkittävästi, jokin muu sitä vaivaa. Ja silloin eläinlääkäri on oikea vaihtoehto.
 3. Joonas

  EU:n vieraslajiluettelo

  Kyse on lajeista, jotka voivat olla ihmiselle vaarallisia. Syystä tai toisesta. Tämä kumpuaa suoraan Kansallisesta vieraslajistrategiasta. Saman strategian perusteella laji voi olla ongelmallinen vieraslajina, vaikkei se loisi lisääntyvää kantaa luontoomme. Riittää että yksittäinenkin eläin pääsee luontoomme vaikuttamaan, vaikka se sitten kuolisikin heti ensimmäisten syysviileiden tullessa. Tilastojen mukaan eniten kuolemantuottamuksia seura- ja harrastuseläimistä aihetuttavat koirat ja hevoset. Mutta realismin nimissä myrkylliset käärmeet/hämähäkkieläimet ovat kohtalaisen korkealla lainsäätäjien ajatuksissa, koska haukkuja ja heppoja on vaikempi lähteä kieltämään :( Tuo Tapani Veistola, joka yllä mainittiin: olin maanantaina kuulemassa hänen puheenvuoronsa livenä. Hän haluaisi kieltää kaikki lemmikkieläimet ja pitää nyt voimaan tulevaa listaa hyvänä alkuna tälle. Koskien tosiaan ihan kaikkea. Varmaan ottanut tuohon kirjalliseen esimerkiksi vaaralliset eläimet, koska pitää niitä potentiaalisimpana seuraavana listalle lisättävänä.
 4. Joonas

  Urbaani rantakäärme

  YLEn "trillogian" viimeisessä osassa on mielestäni hienosti onnistunut minivideodokkari: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/10/munaekstra-oletko-koskaan-nahnyt-rantakaarmeen-kuoriutuvan
 5. Ketjun aihetta sivuava ikävä ilmoitus: Eläinsuojeluasiamiehen virka lakkautetaan. Lisätietoja Sarin blogista http://elsuasiamies.blogspot.fi/
 6. Joonas

  Urbaani rantakäärme

  Tarinan (kronologisesti) viimeinen osa julkaistiin äsken osoitteessa http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/31/harvinaista-herkkua-rantakaarmevauvoja-silitetaan
 7. Joonas

  Urbaani rantakäärme

  Hyvää matkaa pikkuisille luontoon! Palautus tapahtui tänään kameroiden ristitulessa.
 8. Joonas

  Urbaani rantakäärme

  Kaikilla on täplät, vieläpä kohtalaisen oranssit/keltaiset. Alakuvan otuksen täplien vaaleus on ainoastaan valokuvan luoma harha.
 9. Joonas

  Urbaani rantakäärme

  Viimeinen jäljellä olevista munista kuoriutui tänään :wub: Maanantaina sitten on vuorossa luontoon palautus.
 10. Joonas

  Urbaani rantakäärme

  Ensimmäinen poikasista kuoriutui tänään. Ja pari seuraavaa kurkistelevat rikotun munan sisältä valmiina tulemaan yön aikana ulos. Valtaosa munista oli tuhoutunut; ne olivat hukkuneet jo uima-altaalla ollessaan. Mutta kymmenkunta munaa näyttää siltä, että niistä poikaset varmaan saadaan ulos ja takaisin luontoon.
 11. Jotain tämän tyyppistä jatkoa kenties: Jätetään laajempi jatkojuttu YLElle Tehtäväksi mutta harrastajakollegoille on ilo kertoa, jatkojuttu on tulossa :)
 12. Joonas

  Lehtisammakot

  Muistatko/tiedätkö tieteellistä nimeä tuolle harmaalle lehtisammakolle? Suomenkielinen nimi ei (minun tietääkseni) ole vielä vakiintunut tarkoittamaan mitään yhtä tietyyä lajia, vaan sillä voidaan viitata useampaan eri sammakkoon. Ilman täsmällisempää lajitietoa vastaaminen ei onnistu :(
 13. Ihan vähän ohi aiemman keskustelun, mutta näin viikonloppuna yhden hulppeimmista kilppareiden ulkoiluaitauksista yksityiskodin pihalla ikinä. Tilaa on aikas kivasti kuudelle kreikankilpparille. Aita uppoaa syvälle maan sisään. Mökit ovat pienten sorakukkuloiden päällä jotta vesi ei jää seisomaan. Mökkien alla on vielä erillisessä astiassa kaivautumismahdollisuus. Lisäksi multakasatkin tarjoavat kaiveluvirikkeen, ja paljon muuta tekemistä kilpikonnasille. Kuulema aitaus on vielä työn alla, mutta jo nyt tämä kelpaa ainakin mulle malliksi, kun alamme omaan pihaan lopullista kilppariaitausta viritellä.
 14. Minulla ei ole tarjota konnaa tarkkailtavaksi, mutta pyydän, että jos vain mahdollista saada essee luettavaksi sen valmistuttua, lukisin sen erittäin mielelläni. Teema kiinnostaa itseäni suuresti. Tekstin saa minulle joko tämän foorumin kautta, tai mailitse osoitteella joonas@sammakkolampi.net.
 15. Joonas

  Urbaani rantakäärme

  Yksittäisiä pientaloja siellä täällä: ei kovin tiuhaan asuttua seutua ollut. Talon isäntä myönsi olevansa käärmekammoinen, ja oli jo aikaisemmin ollut tappamassa rantista. Siksi erityinen kunnianosoitus hänelle, että kuitenkin jätti tappamatta, etsi apua ja lopulta vielä lupautui yhteiseloon luikertalijan kanssa. Tuollaista asennetta tämä kansa kaipaisi laajemminkin!
×