Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Viki the Frog

Jäsen
 • Content count

  214
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

18 Hyvä

About Viki the Frog

 • Rank
  vierailee säännöllisesti
 • Birthday 12/02/1998

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Oulu
 • Kiinnostuksen kohteet
  sammakot, käärmeet, liskot, kotilot....kaikki!!!

Recent Profile Visitors

2358 profile views
 1. Viki the Frog

  Tärkeää tietoa!

  Kiitos että kerroit muillekin tästä! Leopardigekollani on ollut silmätulehdus ja nykyään sen silmä alkaa hyvin herkästi turpoamaan roskista ja muusta. Täytyykin ostaa noita silmätippoja niin liskoille kuin itsellekin käytettäväksi
 2. Viki the Frog

  Olisinko sopiva gekon omistaja?

  Hyvä, tämä herppisivusto on nykyään aika kuollut, niin facebookryhmästä saa nopeammin apua kun tarvitsee :D
 3. Viki the Frog

  Olisinko sopiva gekon omistaja?

  Kyllä sinä minun mielestä hyvältä omistajalta leoskille kuulostat! Viikonlopun leoski pärjää hyvin omikseen, kunhan on vettä tarjolla ja ruokittu vaikka ennen lähtöä. Arkuus riippuu vähän leoskin luonteesta, esim. aikuiset leoskit voivat olla uskaliaampia ja silloin äänet ei pelästytä niin herkästi. Suosittelen hankkimaan leoskin kasvattajalta (kannattaa liittyä facebookissa leopardigekot-ryhmään) ja kysyä heiltä myös neuvoja. Muistutan vielä että muista pitää aina kalkkia tarjolla terraariossa :)
 4. Viki the Frog

  leopardigekko sairas?

  Sinua veisin heti eläinlääkäriin, oksentelu ei ole yleistä leopardigekoilla
 5. Viki the Frog

  Leoski ei saa syötyä matoja

  Leopardigekot tarvitsevat monipuolista ravintoa ja jauhomadot eivät ole kovin ravinteikkaita. Kokeile tarjota vaikka sirkkoja sille, ne ovat jauhomatoja pehmeämpiä ja ravinnerikkaampia :)
 6. Viki the Frog

  Miksi toukat kuolevat?

  Itselläkin kuolivat aina, vaikka kaiken piti olla kohdillaan. Yhden toukkavaiheessa olevan myin kaverilleni ja se on kehittynyt ihan aikuiseksi asti, niin voisi olla että niiden pitää olla erillään toisistaan. En ole ihan varma tästä, mutta voit ainakin kokeilla :)
 7. Viki the Frog

  Auttakaa nopeasti (leopardigekon sairastelu)

  Sain jo facebookin kautta neuvoja, maanantaina on sitten eläinlääkärissä käynti :)
 8. Viki the Frog

  Auttakaa nopeasti (leopardigekon sairastelu)

  Voiko Ditrimiä antaa leoskille? Sitä ainakin käytetään parta-agamilla kokkidien häätöön
 9. Leopardigekkoni on alkanut oksentelemaan ja laihtunut voimakkaasti lyhyen ajan sisällä. Parta-agamallani on tällä hetkellä sisäloisia (joko kokkideja tai pyörömatoja) ja pelkään että leoskini on saanut häneltä tartunnan :( Luin juuri artikkelin kryptosporidioosista http://www.herpetomania.fi/artikkelit/kryptosporidioosi-salakavala-tappaja/ Ja pelkään että leoskillani on se. Onko mitään enää tehtävissä? Onko jotain keinoa jolla varmistan ettei muut leoskini saa tätä tartuntaa?
 10. Viki the Frog

  Rupikonna lemmikiksi?

  Joo, menee liian kalliiksi :D Pitää miettiä jotain muuta konnalajia sitten
 11. Viki the Frog

  Rupikonna lemmikiksi?

  Olen jo pitkään haaveillut rupikonnasta lemmikkinä. Tiedän ettei niitä luonnosta saa kerästä, joten pitäisi varmaan ulkomailta tilata vai? Onko laillista pitää lemmikkinä ulkomailta hankittua rupikonnaa, kun suomessa ne on rauhoitettuja? Ja mistä niitä voisi sitten tilata?
 12. Viki the Frog

  Hamsterinhäkki leogekon asumuksena

  Minulla tosiaan oli poikaliskolleni ihan tavallinen terraario aluksi mutta kun kasvava parta-agamani alkoi tarvita isomman terraarion, niin se sai poikaliskoni vanhan terraarion. Äitini ei kuitenkaan halua enää uusia terraarioita huoneeseeni, niin löysin sitten eläinkaupasta täydellisen hamsterinkopin sille Tosiaan ennen ostoa tarkistin että siinä hamsterinhäkissä on kaikki turvallisuusasiat kunnossa (esim. ei liian isot välit kalterissa, että liskojen pää sopisi siitä välistä). Omat liskoni ei siis tykkää pahemmin kiipeillä, joten ei ne yritä tulla kaltereita pitkin ylös. Poikaliskoni on kauhean kiintynyt uuteen hamsterinkoppiinsa, esim jos sen laittaa lattialle, niin heti suuntaa takaisin koppiinsa :D
 13. Viki the Frog

  Hamsterinhäkki leogekon asumuksena

  Noniin, nyt voin jatkaa tätä juttua, tuli aamulla kiire kouluun tuota kirjoittaessa :DD Juoksupyörinä minulla on kaksi avonaista umpinaista juoksupyörää (tuon tyylisiä ->) http://www.petmania.fi/product_details.php?p=1192 Sekä yksi pallonmuotoinen juoksupyörä, joka on telineessä kiinni http://www.petmania.fi/product_details.php?p=914 Liskoni tosiaan osaavat mennä niihin ihan itse juoksemaan ja tykkäävät siitä. En tiedä liittyykö juoksupyörissä juokseminen siihen että liskoni ovat tosi rauhallisia (kuluttaneet energiaa juoksemiseen), eivätkä siten yritä kiipeillä kopeistaan pois. Mitä mieltä olette siis juoksupyöristä?
 14. Minulta on nyt kyselty yhden päivän aikana neljä kertaa miksi leoskini asuvat hamsterinhäkissä ja käyttäjät juoksupyöriä. Haluaisin nyt kuulla mitä mieltä herppiläiset on siitä että lisko asuu hamsterinkopassa. Minulla löytyy sieltä liskoille ne perustarpeet: piiloja, ruokakuppi, kalkkikuppi, juomakuppi ja wetbox. Lisäksi olen saanut asennettua sinne paloturvallisesti lämpömaton. Kopissa on perusjuttujen lisäksi juoksupyörä, jota liskoni käyttävät mielellään (osaavat mennä siihen itse ja käyttää sitä), sekä hamsterinkopin mukana tullut tunneli. Liskoni tykkäävät nukkua siinä tunnelissa ja sopivat kääntymään siinä ympäri, jos tahtovat. Kopissa asuu tällä hetkellä kaksi liskoa mutta välillä siirrän toisen liskon toiseen terraarioon (toinen liskoista on poika ja toinen tyttö, paritteluaikaan poikalisko asuu yksin). Elikkäs mitä mieltä te olette tälläisestä järjestelystä? Saako liskon asumus poiketa tavllisesta terraariosta? Jos joku haluaa nähdä kuvia kyseisestä hamsterinkopista, niin instassa löytyy: @lizurdi
 15. Viki the Frog

  Poikanen vai aikuinen harjasgekko?

  Joo olen yrittänyt katsoa myynti-ilmoituksia harjasgekoista, ei vaan ole vielä löytynyt yhtään. Mutta kiitos vastauksesta, aikuisen harjasgekon nyt luultavammin valitsen, jos saan valita :)
×