Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

siirilydia

Jäsen
 • Content count

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

16 Hyvä

About siirilydia

 • Rank
  tutustumisvaiheessa
 • Birthday 09/26/1993

Yhteystiedot

 • MSN
  siiri.lydia@hotmail.com

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Klaukkala
 1. siirilydia

  Harjasgekon hoito-ohjeet ja yleinen keskustelu 2

  Ade on nyt 10kk vanha joten arvelinkin että se lopullinen väri tulee esiin hetkenä minä hyvänsä. Mutta en olis ikinä arvannut et siitä tulee musta! Oon ylpee mun tyttösestä :) Syksyn Hammista meille kotiutuisi sitten punainen (lopullisesta värissä odotettavissa hyvinkin räikeää punaista) uros Adelle kaveriksi, toiv. sieltä tulisi kaunista jälkikasvua. Kuvioinniltaan herra taitaa olla harlequin (katkonainen pinstripe-kuvio) ja vissiin myös dalmatian koska kuvassa jonka olen hänestä saanut, näkyy kyllä suht. tasaisesti läiskiä. Kuva herrasta:
 2. siirilydia

  Harjasgekon hoito-ohjeet ja yleinen keskustelu 2

  Meillä oli upea ilmestys odottamassa aamulla kun herättiin. Ade on pikkuhiljaa saavuttamassa lopullisen värinsä ja se onkin nyt musta pinstripe! En voinut uskoa silmiäni kun näin sen, ja oli pakko ottaa pari kuvaa todisteeksi. Naama on vielä hiukan vaalea, mutta eiköhän se väri pikkuhiljaa leviä koko kroppaan. Aikaisemmin Ade on ollut siis pohjaväriltään tumma punertavanruskea.
 3. siirilydia

  Hamm - yleistä keskustelua

  Meillä sama homma ollaan hakijaa vailla edelleen. Maksan tietenkin hakupalkkiota kohtuullisen summan ja voin hakea gekon itse sitten Suomesta, joten ainoa homma olis ottaa vaan purkki mukaan ja tuoda Suomeen.. Muuten menee syksyyn :(
 4. siirilydia

  Hamm - yleistä keskustelua

  Minä myös tarvitsisin kyyditystä miel. pk-seudulle tai lähettyville, 1 pienelle gekolle (: Mikäli siis joku täältä etelämmästä päin (toki käy muualtakin) olisi hammiin lähdössä niin yhteydenotot joko yksärillä tai varmimmin s.postilla siiri.lydia@hotmail.com! Gekko on jo valmiiksi maksettu, ja sen mukana ostettu pieni ruokapurnukka. Hakupalkkiota maksan tietenkin.
 5. siirilydia

  Hamm - yleistä keskustelua

  Mistäs näkee milloin on seuraavat Hammin messut? Kesällä vissiin? Etelä-Suomeen tartteisin yhen harjasgekon sieltä.
 6. siirilydia

  PetExpo 27. - 28.4.2013

  Tänne kanssa ollaan tulossa, estekanien osastolla roikun pääosin mutta herppiosastolle varmasti tulen pyörähtämään myös. Viime lemmikkimessuilta bongasinkin harjasgekot :wub:
 7. siirilydia

  Harjasgekon hoito-ohjeet ja yleinen keskustelu 2

  Ostin Adelle tollasen "cricket feeder" pönikän ja se tykkää kyllä kovasti. :) Muilla kokemuksia? Sirkat laitetaan siis kannelliseen astiaan sisälle (jos haluaa niin liitujauhoa/vitamiinijauhetta joukkoon ja ravistus), sitten avataan sivusta tulppa, sirkat kömpii yksitellen ulos.
 8. siirilydia

  Harjasgekon hoito-ohjeet ja yleinen keskustelu 2

  Mutta onko tuo kookoskuitu sitten vaaratonta sen saalistusasian suhteen? (: muoks. anteeksi tuplakysymys, luulin ettei aiempi ollut tullut perille mut olikin uudella sivulla. Enkä' tiedä miten ihmeessä täällä poistetaan viestejä :angry: Minä piilotin tuplapostauksen.. terv. mode sisu65
 9. siirilydia

  Harjasgekon hoito-ohjeet ja yleinen keskustelu 2

  Mulla kanssa pohjamatskusta kysymyksiä: Tilasin luontokotiloilleni (lehtokotiloita reilu 10, 2 pensaskotiloa) tollasta kaarnahaketta ja pohdiskelin tässä että sopisko se gekollekin. Turvepohjalla ollaan nyt menty ja ihan hyvin on sujunut. Niin voisiko toi toimia gekollakin? muoks. mitä teillä itsellänne on pohjamatskuna vai onko mitään?
 10. siirilydia

  Harjasgekon hoito-ohjeet ja yleinen keskustelu 2

  Kauhee ku pelästyin tänään.. Avasin Aden boksin kantta ja se hengaili ihan kannen ja sellasen oksan välissä, niin ku aika usein tekeekin. Jostain syystä sitten katsoin että siltä olis lähteny häntä irti! :( Mutta eipäs ollutkaan, se oli vaan takajalka sellasessa hassussa asennossa.. Jotenkin on muutenki ollut sellanen fiilis viime aikoina että mitä jos en osaakaan hoitaa tota, pelkään että joskus mokaan jotain sen hoidossa ja sitten se menehtyy/sairastuu pahasti :( http://www.youtube.com/watch?v=t0u-cXJjNnw tollasen videon katoin ja näin joskus jopa painajaista, että löysin Aden tossa kunnossa.. :/ Onko tää ihan normaalia aloittelevalle herppeilijälle olla kauheen varuillaan koko ajan, ettei vaan "pilaa" elukoita :'D
 11. siirilydia

  Harjasgekon hoito-ohjeet ja yleinen keskustelu 2

  Aijaa, no hyvä tietää et on normaalia :D Ei se kakka sinänsä ollut ällöttävää mut toki säikähdin (päästin sellasen pelästyksen/ällötyksen älähdyksenkin, onneks olin yksin kotona :D) kun yhtäkkiä tollasta tapahtuu. Adesta huomaa kyl et on jo kasvanut, katoin vanhaa kuvaa siitä ja en tiedä, että hämääkö kuvakulmat vaan mutta selvästi näyttäis et silmät on nyt sellaset "normaalimman" kokoset suhteessa muuhun päähän.
 12. siirilydia

  Harjasgekon hoito-ohjeet ja yleinen keskustelu 2

  Niin mutta sitä ruiskutusta eniten pelästyin koska ei sen terrasta mitään roiskeita löydä, kasoja vain. Kai se sitten stressasi ja päästi paineella kaiken ulos :D
 13. siirilydia

  Harjasgekon hoito-ohjeet ja yleinen keskustelu 2

  Apuaaa, hieman pelästyin kun tänään siivoilin Aden boksista kakkoja, ja Ade oli hetken kädellä.. Siis sellanen 10cm ruiskutus tuli kakkaa mun kädelle ! :D En tosiaan tienny et gekot tolleen voi ruiskia kakkaa, onko se ihan normaalia? O_o Sain kauheen sätkyn..
 14. siirilydia

  Mikä lisko minulle?

  ^ Itse sanoisin että harjasgekko on tuotakin helpompi, ei tarvitse välttämättä edes mitään pohjamateriaalia, vain päivittäinen terran kostutus ja ruokinta :P Lamppujakaan ei tarvitse ellei ihan omaa silmää ilahduttamaan sitten. Mutta käsiteltävyytensä takia en suosittelisi itse harjasgekkoa liskoksi henkilölle, joka toivoisi että sitä voisi käsitellä. Toki näitäkin voi mutta siihen soveltuvia lajeja on enemmänkin. Harjasgekon terrakin vie pinta-alaa vähemmän kun on korkean mallinen. Toki korkean mallisia terroja on hankalampi löytää sitten halvalla ainakaan.
 15. siirilydia

  Harjasgekon hoito-ohjeet ja yleinen keskustelu 2

  Onko sillä siinä nivusissa niitä "laikukkaita" juttuja? Sellasia nypyjä :D en mä tiedä mitä ne on nimeltään mutta luin että siitä tunnistaa koiraan naaraasta. Mites muuten , youtube videolla löysin sinisen harjasgekon. Siis se oli ihan sininen. Ei kirkas mutta selvä sininen silti. Googlaillessa jopa paikassa luki että cilleillä ei ole niitä juttuja jotka muodostavat sinisen värin joten se olisi mahdotonta?? Niin mitäs mitäs. Oon ihan hullu kun haluun jo Adelle kaverin, ja joku toooosi räikee (neonvihreä melkeen, ihan räikeen keltanen tai sinertävä) olis ihana. Mites onko normaalia että 2 naarasta alkaisikin yhtäkkiä tappelemaan? tuossa video jossa näkyi sinisiä. 3:30 kohdassa yks ihana
×