Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Niina01

Jäsen
 • Content count

  2526
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14
 • Feedback

  100%

Niina01 last won the day on February 23 2018

Niina01 had the most liked content!

Community Reputation

993 Loistava

About Niina01

 • Rank
  asuu foorumilla
 • Birthday 01/02/1985

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Espoo

Recent Profile Visitors

3829 profile views
 1. Ei ole vaarallista. Luonnossa konnat syövät kaikenlaista maa ainesta ruuan mukana. Jos mullan mukana olisi jotain tuholaismyrkkyä niin voisi olla mahdollisuus että siitä olisi haittaa mutta on aika epätodennäköistä että tavallisessa kukkamullassa olisi jotain myrkyllistä. Lähinnä keskittyisin siihen miksi konna söi multaa. Yleensä eläimet syövät "maa-ainesta" jonkin puutostilan takia. Toki myös saattoi olla että kyseinen multa vain nyt sattui haisemaan harvinaisen herkulliselta ja siksi konna maistoi sitä. Pidäthän siis huolta konnan lisäravinteista ja tarpeeksi laadukkaasta ja laajasta ruokavaliosta.
 2. Niina01

  Vessapaperin vaarallisuus?

  Enpä usko että vessapaperi mitenkään myrkyllistä on mutta se kyllä voi aiheuttaa ummetusta tai suolitukoksen koska se ei sula konnan ruuansulatuksessa. Käy ostamassa parafiiniöljyä ja anna sitä konnallesi. Eniten huolissani olisin siitä miten konnasi pääsi syömään vessapaperia ja miksi se sitä söi. Yleensä jos herpit syövät jotain ei sopivaa viittaa se jonkinlaiseen puutostilaan. Tarkasta siis konnan ruokavalio ja pidä huolta ettei konna syö enään mitään sopimatonta. Ota siis terraariosta kaikki sopimaton pois.
 3. Riippuu siitä että missä tämä konna nukkuu? Jos olisi horroksessa esim. jääkaapissa konna pärjäisi hyvin vain harvoilla tarkastus käynneillä. Tämäkin riippuisi siitä missä konna horrostaisi. Jos jääkaapissa olisi hyvä että välillä ovea availtaisiin jotta happi kulkisi mutta esim kellarissa tai muussa "hapellisessa" paikassa ei tarvitsisi usein käydä kurkkimassa. Tekstistä ymmärsin kuitenkin että konna ei ole horroksessa vaan nukkuu jossain mistä pääsee välillä syömään. Eli niin sanotussa puolittaisessa. Yleensä kuitenkin silloin ei pitäisi herätä myöskään välillä syömään... Eli ei ainakaan tarvitsisi ruokaa käydä antamassa. Toisaalta jos konna tosiaan on tälläisessä aestivaatiossa jota yleensä harrasetaan kesällä on ainakin lämpöjen hyvä olla päällä. Jos lämpölamput ovat ajastimella ei niitäkään tarvitsisi käydä säätelemässä. Jos avaisit vähän missä konna nyt nukkuu ja millä aseistuksella niin voisin antaa arvion kuinka usein konnaa pitäisi käydä tarkistamassa.
 4. Niina01

  Multaa maakilpikonnalla

  Miksipäs ei... En keksi mitään syytä miksi ei voisi
 5. Terraario siivotaan kun siihen on aihetta. Yleensä mm. kakkoja ei tarvitse korjailla koska ne eivät muutenkaan näi turpeen seasta. Vesiastia pitää siivota useammin koska konnat ovan sottaisia kylpemään/juomaan. Pohjan voi vaihtaa kun siihen on aihetta mutta mitään tiettyä aikaväliä ei ole. Itse en koskaan vaihda koko pohjaa vaan kun lisän uutta materiaalia otan vanhaa samalla pois noin kerran vuodessa. Ruokinnasta löytyy hyvin seliteltyjä ketjuja montakin http://keskustelu.herppi.net/forum/88-ruokavalioravinto/ Tuolta löytyy kaikkiin kysymyksiin vastaukset
 6. Niina01

  Tärkeää tietoa!

  Ei ole kuin yksi Biomed a-vitamiini tippa olemassa. Itsekkin katsein pari päivää sitten ruohonjuuren a-vitamiini valikoimaa ja sellä on VAIN Biomed a-vitamiini tippa. Jos käyttää yhtään järkeä ostaa sen BIOMED A-VITAMIINI TIPAN JOTA KAUPASSA MYYDÄÄN
 7. Niina01

  Tärkeää tietoa!

  Ei ole kuin yksi vahvuus ja annostelu ohjeet löytyy myös jälleen tuolta alotuksesta
 8. Niina01

  Leoskisten pohja

  Ei kannata uskoa eläinkauppojen ohjeisiin. Siitä on täälä monta kertaa kättä väännetty. Kaikista turvallisin pohja on muovimatto. Wetboxiin voi laittaa turvetta jos haluaa.
 9. Niina01

  Tärkeää tietoa!

  Edelleen kun lukee ensimmäisen viestin siinä kerrotaan että luontaistuotemyymälöistä saa. LIfe, Ruohonjuuri, luontaisasiantutija jne. Ei siis saa eläinkaupasta.
 10. Niina01

  Tärkeää tietoa!

  Nimen omaan pitää antaa vaikka syöttäisikin nutrobalia. Js luet ensimmäisen viestin tässä ketjussa näät lauseen "Nutrobal siis ei auta vaikka kuinka pölyttäisi ruokia. "
 11. Niina01

  Leoskisten pohja

  Ei suositella ainakaan uudella gekolla. Nämä ovat niin tyyppi kohtaisia että onko tapana syödä sitä. Jotkus syö ja jotkut ei ja jos on uusi lisko ei suositella sen riskin takia. Toki jos pystyt valvomaan hyvin liskoa niin osaat itse sanoa syökö tyyppi sitä vai ei. Ja joskus jonkun puutostaudin samassa saattaa se syöminen alkaa.
 12. Niina01

  Tärkeää tietoa!

  Toi on aika vesimäistä öljyä että jos mitenkään mahdollista niin suoraan suuhun. Tietenkään s ei aina onnistu niin kai sen siihen nenän päähän voi laittaa ku näähän nuolee siitä sen sitte. Näin Raulio opasti. Jotenkin pitäs saada se koko tippa sinne suuhun huijattua. Lulu ainakin avaa suunsa vihoissaan mulle ja "sähisee" kun laitan nyt silmätippoja niin oon saanu sillälailla helposti annosteltua. Ja kyllä Kauko. Pitää siis hankkia tuo vitamiini ja antaa silti vaikka ei olisi simätulehdusta. Se estää ne silmätulehdukset.
 13. Niina01

  Tärkeää tietoa!

  Enempää tästä asista en tiedä kun mitä Raulio on sanonut. Kuulemma Leopardigekot ja paksuhännät ( yhtään paksuhäntää ei ole saman vaivan takia tullut vielä vastaanotolle mutta koska nämä ovat niin läheisiä lajeja keskenään epäilee Raulio että paksuhännillä on sama ongelma) eivät saa ruokaeläimistä tarvittavaa märää A-vitamiinia. Jotain imeytymis ongelmaa epäili. Itse tätä mileessä pyöritellessä mietin olisiko ongelma nimen omaan vankeudessa olevilla gekoilla. En ole kuullut että luonnossa mikään gekko kärsisii vitamiinien puutteesta. Tai sitten kun niillä on siellä laajempi ruokavalio ja on joku teho hyönteinen joka tehoaa tätän ongelmaan. Tai sitten ongemla on joku siitos peräinen.... En tosiaan tiedä...
 14. Niina01

  Tärkeää tietoa!

  Hyvä jos tästä on apua jollekkin. Lulu on nyt silmätippa/voide kuurilla ja tekee niin pahaa antaa lääkkeitä kun lisko on niiiin vihainen. En toivo tätä kenellekkään.
 15. Kävin tänään Rauliolla Lulun silmätulehduksen takia ja kuulin sellaisen tiedon että Leopardigekoilla ja todennäköisesti paksuhännillä on sellainen vajaavuus etteivät osaa tuottaa ruokaeläimistä A-vitamiini tarpeeksi. Nutrobal siis ei auta vaikka kuinka pölyttäisi ruokia. Kuulemma tätä ongemlaa ilmenee vain Leopardigekoilla ja todennäköisesti paksuhännillä koska muita tälläisiä tapauksia ei ole tullut vastaan. Määräykseksi tuli siis antaa A-vitamiini tippaa kerran viikossa nutroblain lisäksi. Tätähttp://www.biomed.fi/tuotteet/vitamiinit-hiven-ja-kivennaisaineet/a-vitamiinitipat/ Rauliolla itsellään on tätä myytävänä mutta löytyy luontaistuote kaupoista tai netistä myös. Annostuksesta puhui että yksi tippa <40 grammasille ja kaksi >60 grammasille. Kerran viikossa. Suun kautta. A-vitamiinin puutos siis johtaa usein näihin silmä vaivoihin joka hoitamattomana johtavat sokeutumiseen.
×