Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

tuliliskofani

Jäsen
 • Content count

  362
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Feedback

  0%

tuliliskofani last won the day on December 15 2010

tuliliskofani had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutraali

About tuliliskofani

 • Rank
  alkaa kotiutumaan

Yhteystiedot

 • MSN
  tuli_lisko@hotmail.com

Profiilin tiedot

 • Sijainti
  Suomi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tuliliskofani

  Tuliliskon lisääntyminen/muninta

  No niin, ihme kyllä, toukka on palautunut ennalleen (ainakin päältäpäin näyttää) !:) Liikkuu nopeasti, reagoi vedenvärinään yms. ja liikkuu taas vatsallaan normaalisti:) Ehdin jo eilen miettiä, että pitäiskö lopettaa, kun oli vahingossa joutunut pois vedestä....Mut toivottavasti se selviäisi vielä aikuisikään, kun niin haluaisin tuliliskoa/tuliliskoja kasvattaa : )
 2. tuliliskofani

  Tuliliskon lisääntyminen/muninta

  Toivottavasti edes teillä toi toukka selviää! Ite oon niin tyhmä kun jätin sen toukka-altaan vahingossa lattialle, kun kävin koiran kans lenkil. Ja sit lenkin jälkeen, tais koiraa toi allas niin kiinnostaa et päätti se sit kaataakki sen.
 3. tuliliskofani

  Tuliliskon lisääntyminen/muninta

  No nyt se sentään on pysynyt koko illan normaalissa asennossa, vatsallaan, mutta ei reagoi oikeen kosketukseen tai vedenvärinään...En sitten tiiä, kuinka pahasti toi hetken lähes kuivalla olo vaikuttaa sen kasvuun..Mut jostain syystävaikkakin se on normaalissa asennossa, sen häntä tai pää pukkaa nousemaan korkeammalle kuin muut ruumiinosat, mikäköhän mahtaa olla. Olishan se sääli kun puoli vuotta oon toivonu, että voisin kasvattaa edes yhtä tuliliskon poikasta, ja ne saivatkin vaan yhden, eikä muninta enään jatkunut + kulutettu kymmenii eroi tohon toukkaan ja sen hoitoon.. Toivottavasti saisin sen jotenkin kasvamaan aikuiseksi asti.. Mut luulis olevan aika mahdotonta, ku nyttenki vammautunu mun huolimattomuuden takia...
 4. tuliliskofani

  Tuliliskon lisääntyminen/muninta

  No voi hitsi! :( Pitäisköhän tuo lopettaa ettei kärsi enempää? Kyl mä oon niin varomaton.. No, jos toukkia tulee lisää, yritän olla huolellisempi...: )
 5. tuliliskofani

  Tuliliskon lisääntyminen/muninta

  Kääntyy koko ajan selälleen, taitaa tehdä kuolemaa?......
 6. tuliliskofani

  Tuliliskon lisääntyminen/muninta

  Onko mitää enää tehtävissä? Oli toukan allas jäänyt lattialle kun olin sitä ruokkinut, ja koira oli käynyt kaatamassa tämän niin että vedet valuivat pois, toukka ollut 2-20 minuuttia ilman kunnon vettä, alla vain märkä muovirasia. Kaadoin nopeasti lisää vettä altaaseen, ei enää ole niin nopealiikkeinen. Jos kallistuu selällensä, sillä kestää kauan kääntyä, ja ei ui paljon enää sormea pakoon. Mitään mitä voisin tehdä sen hyväksi??!?! -Tuliliskofani
 7. tuliliskofani

  Nahan vaaleat riekaleet

  Mun yhellä liskolla on vasemmassa etujalassa vain yksi varvas, ja oikeessa kolme, lopuissa koko määrä. Ja varpaat ovat melkein puolet hieman lyhyemmät kuin muilla liskoilla. Ollut varmasti jo kuoriutumisesta saakka, johtuu ehkä siitä että sen toinen vanhempi olisi vaikka myös sisarus sille:o...Mut syö ja luo nahan hyvin, ei mitään ongelmia. Tuosta ruokakupista vielä että helpottaa siivousta, ja siitä liskojen voi olla jopa helpompi syödä. Jos ruokana käytät verimatoja, menevät ne helposti soran sekaan. Mutta meillä ainakin syödään soran seasta kaikki pois jos sinne niitä matoja on mennyt.
 8. tuliliskofani

  Nahan vaaleat riekaleet

  Ei ruokakuppi pakollinen tietenkään ole?^^
 9. tuliliskofani

  Tuliliskon lisääntyminen/muninta

  Oukei, pitääkin kokeilla monia!: ) Kai tuosta akvavedestä hiukan planktonia irtoaa siksi aikaa, että saan artemian kuoriutumaan!:D
 10. tuliliskofani

  Tuliliskon lisääntyminen/muninta

  Sammakkolammen sivulla lukee 10g/litra. Itselläni on siis 3og/litra, joten onko tuo 20g hyvä?
 11. tuliliskofani

  Tuliliskon lisääntyminen/muninta

  Taisivat sitten kuolla, kun nostin viikko sitten lämpötilaa.. Mutta kun silloin neljä kuoriutui, oli pullo vain huoneenlämmössä, eli n. 22'C, ja kuoriutuivat huonosti. Nyt ovat ämpärissä missä on 60W akvaariolämmitin ja 34'C...S:SS Taisivat kuolla. No, kokeilen tänään uusiksi, heitän vanhat pois tai kuivatan takaisin:--) ovatkohan pilalla? ja vielä, meillä munat pullossa ja pullossatehokas ilmapumppu, pitäiskö olla rasiassa + ilmapumppu? Ja meillä ei munat ole pullonpohjalla vaan pyörivät ilmapumpun mukana, eihän ole haittaa?
 12. tuliliskofani

  Tuliliskon lisääntyminen/muninta

  En oo ihan varma et syökö, luulis et syö kun hengissäkin ollu jo melkein kuukauden. Ja toukan altaan vetenä käytetään aikuisten liskojen altaasta otettua vettä, eli pitäisi sisältää jonkinnäköistä planktonia. Artemian kasvatus ei oikein mitenkään onnistu, artemian munat olleet jo pari viikkoa pullossa missä on litra vettä/30g suolaa, ja lämpötila on 34'C...Ja niistä sadoista munista kuoriutuneita oli viikko sitten vain neljä, eikä sen jälkeen ole kuoriutunut yhtäkään :oo... Kidukset ovat ehkä vähän surkastuneet, tässä kuva: Toukka
 13. tuliliskofani

  Nahan vaaleat riekaleet

  Voi ei:( Meillekinostin heti kaksi koirastuliliskoa, vaikka yksinäänkin viihtyvät. Mutta hyvä kun ostit sille kaverin, oon itekkin huomannut kuinka paljon niistä on seuraa toisilleen! Koiraat liikkuivat aina kaksisteen siellä akvaariossa, aina samassa paikassa olivat ja kulkivat, seurasivat toisinaan, niinkuin laumassa. Mutta heti kun puolen vuoden jälkeen naaraslisko muutti meille, ei lauma enää pysynyt kasassa. Nykyään kaikki liikkuvat yksin, paitsi joskusisompi koiras liikkuu naaraan kanssa. Hyvä kun vaihdoit pohjamateriaalin, survarit lentää niin helposti hiekalle tulareiden pöllyttäessä matoja ulos ruokakupista. Ja kun tularit ovat aika huolellisia kaiken ruoan syönnissä, kaivavat meillä tuliliskot aina ihan viimeistä matoa myöten ruoan soran seasta. : ))
 14. tuliliskofani

  Tulilisko ensi liskoksi?

  Jos toinen tulilisko kuopii pohjaa pyrstö pystyssä, taitaa soran seassa olla kenties vaikka veerimatoja (tai jotain muuta ruokaa). Meillä ainakin nuo verimadot pöllyävät aina kupista soran sekaan, ja aina kovasti pari päivää ruokinnan jälkeen vielä etsitään ruokaa soran seasta. Aika huolellisia liskosia meillä ovat, kun aina viimeistä matoa myöden syödään. Ainakaan ei johdu siitä että niillä olisi nälkä, koska omat liskot ovat aika pulleita. Kai maa-alue on tarpeeksi tilava ja suht vaakasuorassa, ja siellä on vähintään yksi piilo? Meillä tuliliskot ovat aika tarkkoja maa-alueesta, jos vähänkin kanto liian pystyssä vedenpinnalla niin ei haluta nousta maalle. Nykyään maa-alueena toimii iso ja leveä kanto, mikä nousee juuri ja juuri pinnalle, ja siellä on piilopaikka ja isolehtinen tekokasvi. Jos lisko nousee maalle, muista vaikka suihkuttaa suihkepullolla vettä maalle, sillä maa-alueen täytyy pysyä koko ajan kosteana, koska esimerkiksi loisteputkivalaisin on sen verran lämmin, että kuivaa helposti maa-alueen.
 15. tuliliskofani

  Tuliliskon lisääntyminen/muninta

  Eli, toukan kuoriutumisesta on jo kuukausi, ja pituus vain 12mm, ok?
×