Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Cuutamo

Jäsen
 • Content count

  183
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

19 Hyvä

About Cuutamo

 • Rank
  vierailee säännöllisesti

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  Nainen
 • Sijainti
  Helsinki

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Cuutamo

  Horrostaminen jääkaapissa

  Meillä avattu 1-3 kertaa päivässä, 3 aikuista ja 1-2 pientä, koko kaappin täydeltä siis. Hyvin on riittänyt viimeisenä 3vuonna.
 2. Cuutamo

  Maakonnan ruokinta

  Meillä kuoritutui 1.6. ja 2.6. nelivarvaspoikaset, jotka eivät millään rupea syömään. kaivautuvat vain turpeeseen ja löllivät siellä. olen nyt joka pv laittanut vesiastiaan 10minuutiksi ja ovat juoneet, mutta heti terraan päästyään kaivavat piiloon. Viime vuonna poikanen alkoi heti syömään, nämä eivät edes haistele. Vasta viikko on mennyt ja virkeitä ovat, mutta kuinka kauan voivat olla syömättä ilman huolestumisen aihetta? Myöskään navat eivät ihan ole umpeutuneet, kuvassa näkyy se napa. Kauanko sen umpeutumiseen menee? Kuvasta näkee kanssa että toisellla vauvoista on yksi ylimääräinen kilpipala :) En mä niitä muuten erottaisikaan..
 3. Kiitos onnitteluista :) Tutkin viimeisen terrasta myöhään löytyneen munan tarkemmin. ei siellä mitään verisuonia ole, olivat kuoren pinnalla. 2 pikkuista nyt kuitenkin muuttivat terraarioon ja odotan että alkavat syömään. Mukava tietää että kotona on lisääntymiskykyinen pari :) Useimmathan pitävät urosta ja naarasta käsittääkseni yhdessä pidemmän jakson keväällä, tämän meidän parin päästän joka kevät kertaalleen(naaras ei salli enempää) parittelemaan ja silti tulee hedelmöittyneitä munia. Meinasi mennä peukalo suuhun siitä että kumpi vauva on kumpi, mutta (mun onneksi) toisella on taka kilvessä yksi ylimääräinen "laatta" :D Hupaisan näköinen.
 4. 22g molemmat konnavauvat, munat olivat reilut 30g taisivat olla 31g ja 32g, en muista ilman paperia.. Toinen muutti tänään terraarioon kun napa on imeytynyt ja toinen lämmittelee hautomossa. 3 muna on hautomossa, mutta tuon löysin terrasta mullanmöyhimessessä ja lensi aika kaaressa.. Haaleita verisuonia kyllä näkyy tai sitten silmät tekevät tepposet.. Katsotaan mitä siitä tulee, ollut vasta viikon hautomossa. Samalla kertaa löytyi toinen muna, joka hajosi, eikä siellä kasvanut vielä mitään. Sormet ristissä viimeisen munan kohdalla :) Molemmissa noissa nyt syntyineissä kaikki kehitysvaiheet olivat helposti nähtävissä, se tumma vyö näkyi munassa viikon kuluttua ilman läpivalaisuakin. Kuvassa viime vuoden vauva 24g silloin, nyt 48g ja sitten tuo eilen kuoriutunut kaveri 22g. Ihan kivan kokoisia vauvoja taas syntyi :)
 5. Ja toinen kuoriutuu :)
 6. Meillä syntyy nyt toinen konna vauva :) Viime kesänä synty tämän iso"sisko" ja nyt tulee sitten pikku.. jaa-a, ei vielä nimetty :) Hautomopäiviä takana n. 68pv eli nopeasti tämäkin syntyy. Toinen sisarus vielä haluaa olla pimeässä, mutta tällä on jo kiirus ulos. Nelivarvas vauva siis, omien konnien.
 7. Cuutamo

  Nettikaupat

  Meillä kanssa tilattu Zooplussalta vaikka mitä koirantavaroita ja akvaariojuttuja 5 kertaa. Hirmu isoon pakettiin välillä laittavat sellaset pikkukamatkin, ja pehmustavat kyllä kunnollla. Kaikki tulleet perille ehjinä, kylläkään mitään särkyvää en ole tilannut, paitsi trimmerin, jota ei ole kyllä vielä kokeiltu. Viime kerralla puuttui koiran agilityrengaasta sellaset pikkuosat, siitä sitten sain vääntää niiden kanssa. Suomenkielisesti eivät vastanneet ja piti laittaa sinne "päätoimistoon". Ekana sanoivat ettei heillä ole varaosia ja tarjosivat lahjakorttia, siihen sanoin että ei, en ota 8e lahjakorttia, sillä tuota 30e estettä ei voi käyttää ilman niitä osio. No, kun uhkasin renkaan palauttamisella, ilmoittivat laittaneensa postiin varaosapaketin. No, aion kuitenkin tilata vielä tulevaisuudessakin sieltä, on meinaan sen verran paljon kamoja hyvään hintaan eikä postikuluja kun menee yli sen 39e. Viikko ja vähän päälle välillä mennyt toimitukseen.
 8. Cuutamo

  Horrosketju talvi 2012

  Meillä aikuiset konnat on nyt horrostanut ja se nuhanenäkin selvisi ilman mitään kommerverkkejä. Nyt kuitenkin mietin että tuo 17v uros nelivarvas on lähes kokoajan vesikipossaan. Hirveän agressiiviseksi muuttui ja nyt ei voi huoneeseen mennä, vaan konna tulee uhittelemaan terran reunalle. Ennen kyseinen konna kärsi "vesikammosta". Ei suostunut olemaan vesikipossaan, vaan joi kuin koira sen reunalta. Mistähän tämä hirveä vedessä lilluminen voi johtua? Horroksen aikana toki kertyy ties mitä kuona-aineita, jotka se varmaan haluaa pois, mutta eikös se muutaman päivän lilluminen riittäisi? Nahkahan tuolta on lähtenyt ja vähän jostain kohti punottaa, alan pelkäämään tulehdusten puolesta. Pitäisikö uimis mahdollisuutta rajoittaa? Tätä on siis jatkunut melkein kuukauden.
 9. Cuutamo

  Horrosketju talvi 2012

  Toivotaan teille parasta! Mua harmittaa vietävästi kun koko elämäsä horrostanut sai tänä vuonna vaan reilun kuukausen levon.. Nyt se on tuolla terrassaan ihan vetämätön. mutta ei kyllä sairas. Silmät krikkaat, ei räkinyt tai pihise.. Rauliolle soitettiin ja sanoi että hyvä kun otettiin pois, selvisi sillä, ei tartte kummallisempaa hoitoa, ellei ala taas oirehtia. Onko se silmien turvotus muuten merkki flussasta kanssa? Eli kun miejän konnilla on usein horroksessa silmät turvoksissa, niin voisi olla jotain vakavampaa? Nyt pitää miettiä mitä tuon yhen hepun kanssa tehdään, pitäisi jotenkin saada hereille ja syömään, mutta minkäs teet kun aurinkoa ei oikein näy ja on keski talvi.. Kiroan sen vuotaneen nenän!
 10. Horros loppui, paino putosi kylvetysten ja multien lähtimisen jälkeen 470grammaan, kun horroseen mentiin 493g. Voi poika parkaa, sillä tulee olemaan rankka vuosi, kun ei koskaan ole nkkunut noin vähää horrosta. Sitten seuraillaan vointia, pidetään peukut pystyssä ettei ole mitään vakavaa..tai siis oikeasti sairas
 11. Tunnempa itseni tyhmäksi mutta menköön: Jos konnalla on nuha pitäisikö sen räkiä suunnilleen kokoajan? Meijän konnalla oli maanantain horrostarkistuksessa vähän kirkasta nestettä tulossa sieraimista. Hetkeksi otin lämpimään, muttei räkinyt enää. Sitten takaisin jääkaappiin. Tarkistin päivittäin eikä lisää räkää tai mitä lie ollut tullut. Nyt kuitenkin päätin ottaa konnan kokonaan lämpimään, pois horroksesta nähdäkseni voinnin. Jos konna ei näytä mitän oireita sairasteluun( mitkä lienevät millaisia?) voiko sen laittaa tuosta kerran mahdollisesta räkimisestä huolimatta takaisin horrokseen? Kyseessä n. 15 v nelivarvas, joka tottunut parivuotiaasta horrostaman kunnon horroksen eikä tiettävästi koskaan ole ollut ongelmia. Nyt horros jäisi vain reiluksi kuukaudeksi, kun viime vuonna taas oli yli 4kk. Harmittaisi jättää pojan horros lyhyeksi, se kun ei oikein käynnisty uudelleen ilman kunnon horrosta. Kiitos jos joku viitsii neuvoa :)
 12. Cuutamo

  Horrosketju talvi 2012

  Noniin pitkästä aikaa. Meillä siis konnat ollett nyt 6vk horroksessa ja eilen punnituksen yhteydessä nelivarvaspojan 14v nenästä tuli vähän räkää/nestettä tai siis sieraimista valui tavaraa kun kaivoin konnan esiin turpeesta. Myös silmät vähän turvoksissa ja sitten aloin konnaa tutkimaan ja se pissi syliin. Paino oli horrokseen mennessä 485g ja nousi ekalla viikolla 500grammaan, laskenut siitä hitaasti takaisin, nyt 493g pissin jälkeen. Onko syytä huolestua räästä, lopettaa horros? Entäs se pissiminen, johtui varmaan tutkimus pelosta, mutta haittaako?
 13. Cuutamo

  Hautomosta?

  Meijän nelivarvasvauva kuoritui 66pv. kohdalla. Haudontalämpö oli 30-30.5 astetta :)
 14. Tässä olisi meijän nelivarvas, jonka sukupuolta voisi kanssa joku viisaampi arvella. Konna on kuoriutunut 1.8.2009 :) http://aijaa.com/0073010477797 http://aijaa.com/0061810477798 http://aijaa.com/0055910477799 http://aijaa.com/0029510477800
 15. Cuutamo

  Nelivarvaskilpikonnat

×