Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/11/16 in all areas

 1. 7 points
  Täällä kesän herppiseuranta on pitkälti keskittynyt pihapiirin lukemattomia sammakoita ja rupikonnia väistellen. Niitä on jokapaikassa ja paljon. Harmaahaikarakin useamman viikon kävi ruokailemassa iltasin viereisestä joesta tai pellosta, ja kurjet käyneet koko kesän ruokailulla. Sisiliskoja näkyy, mut kyyt tuntuu taas maa nielleen. Muksujen kanssa mustikassa ollessa sisko huomas tän vuotisen kyyn poikasen joka katos kun maan nielemänä sammalten sekaan. Alettiin katsella ympärille ja huomattiin paikan vilisevän sisiliskoja. Pääasiassa poikasia, ja pisti silmään että suurimmalla osalla puuttui hännät. Ehkä kyynpoikasten aterioiksi päätyneet? Täytyy syksyn mittaan palata paikalle uudestaan itsekseen. Seuraavan kuvan sisilisko ilmestyi aamulla pressun alta kun menin jatkamaan halkojen hakkaamista. Kävin hakemassa kameran, aikani kuvailin ja aloin pilkkoa puita n. metrin-reilun päässä liskosta. Se ei luopunut hevillä hyvästä auringonpalvonta paikastaan, ilmeisesti totesi mut harmittomaks :)
 2. 6 points
  Tuli väkerrettyä parta-agamalle uusi terraario. Tässä vielä kuningaspytonin terraario kun oli kuva kadonnut edellisestä viestistäni.
 3. 5 points
  Joo ei noi korkkikaarnat sano mitään kosteasta, ainakin itsellä ovat aina hyvinä pysyneet :) Skorpionipoikasilla on ikää nyt n. 16 päivää ja huomasin eilen että ovat nyt 2 instar kokoisia, eli ensimmäinen nahanluonti on suoritettu. Kohtahan niiden pitäisi jo liikkeelle emon selästä lähteä.
 4. 5 points
  Eikö myyjä ohjeistanut sua näihin asioihin? Kai sulla kuitenkin on hoito-ohjeet hallussa? Mattopytonit ovat yleisesti ottaen sellaisia tovereita, jotka eivät kauheasti arvosta käsittelyä ja saattavat purra enemmän tai vähemmän hanakasti. Toiset rauhoittuvat elämänkokemuksen myötä hieman, toiset eivät. Jos haluat räplättävän käärmeen, niin älä hanki käärmettä. :) Eläimiä täytyy kunnioittaa, ja jos ne eivät selkeästikään arvosta kontaktia, niin se on vain sitten niin että niiden annetaan viihtyä lähinnä omissa oloissaan. Eli, kysymykseesi "kuinka usein sitä voi pitää kädessä"; niin mieluiten mahdollisimman vähän. Tokihan jossain vaiheessa voi olla pakollista tehdä käärmeen kanssa joitain sellaisia hoitotoimenpiteitä, että sitä on pakko käsitellä. On hyvä harjoitella käsittelyä käärmekoukun kanssa, joka on käärmeen vinkkelistä huomattavasti vähemmän uhkaava asia kuin asumukseen tulevat kurottelevat kädet. Eivätkä omat handut joudu tulilinjalle. :)
 5. 5 points
  Ihanan aktiiviset uudet lapsoset muutti meille eilen Morkilta ♡
 6. 5 points
  Viime sunnuntaina näin ekaa kertaa eläissäin vastikää syntyneitä kyynpenikoita. Sillo niit ei viittä enempää näkyny, mut eile päästii 12 poikasee. Sunnuntaina näky myös pari-kolme naarasta, eilen ei laisinkaan. Paistattelua. Sissareita ei juurikaa mestoilla näkyny. Yks penska sai paistattelukaverin. Näiköhä säästi henkesä. Kaksin ain kaunihimp.
 7. 5 points
 8. 5 points
  Tien ylitys on extreme-laji. Jäis suorittamatta.
 9. 4 points
  1.0 Pamphobeteus vespertinus subadult
 10. 4 points
  Tänään iltapäivällä P. ultramarinus ukko vieraili isomman mamman luona ja hoiti hommat. Tosin tässä sai itse olla kärppänä atulat kourassa, koska tämä naaras on puolet edellistä isompi ja ahne kuin p*rkele. Piti hiukan avittaa ja kammeta akkaa ylös jotta ukko pääsee alle Kuvat taattua 8 vuotta vanhaa nokialaista joten lajin väritys ei pääse tässä arvoonsa, kannattaa tsekata googlesta millaisesta jalokivestä on kyse.
 11. 4 points
  Palasimme käyttäjänimimerkki Sannin kanssa Kalifornian maisemiin parin vuoden tauon jälkeen ja tällä kertaa vietimme aikaa myös naapuriosavaltiossa, Arizonassa. Matkan teemana oli herppailu ja kiitettävästi eläimiä tuli bongattuakin. Koska varsinkin liskoja tuli nähtyä erittäin runsaasti, jaan raportin osiin. Ensimmäisenä käärmeet, Sanni laittaa lisää kuvia kunhan ehtii. Kalifornian kuningaskäärmeitä tuli bongattua 2 kappaletta, komea aikuinen ja kaunis poikanen: Lampropeltis zonataakin tuli nähtyä pari yksilöä, tässä kauniimpi: Hypsiglena torquata: Crotalus oreganus -vauva, kalistimessa on vasta yksi kalistin:
 12. 4 points
  Part III: sammakkoeläimet Pari päivää oli satanut kun saavuimme herppauspaikoille ja sehän tarkoitti sitä, että sammakkoeläimiä näkyi kivasti. Ensatina Slender Salamander Tätä kaveria en tunnista, mutta kova meno tyypillä päällä. Bufo punctatus
 13. 4 points
  Osa II: selkärangattomat. Jos joku tunnistaa lajeja, niin siitä vaan Skorpparivauvoja: Ja vikana huonolaatuinen kuva pahamaineisesta mustasta leskestä:
 14. 4 points
  Käärme löytyi. Oli muuttolaatikon sisällä pohjapahvin alla. Ja tällä kertaa pääsi paranneltuun versioon karkkilootasta parilla lukitusmekanismilla.. Kaveri oli oikein hyvässä kunnossa, hirveän kiukkuinen vaan. Saa kyllä purra niin paljon kun haluaa, kerran vielä löytyi hyvissä voimissa. Tämä houdini taitanee jäädä kotiin asumaan loppuelämäkseen :)
 15. 4 points
  Käin eile kollaas uutta maastoo kuuen tunni ver alueella, jossa entine naapuri vinkkas lieroja luuraava. Pääsin liikkeelle vasta puolenpäivän aikoihi. Lämmintä piteli ja odotin havisten jäävän vaa sisiliskoihi. Niitä nähtkää sit ensimmäistäkää. Sen sijaa vastaa tuli oletettavasti sissarin nahanriepu vatsan alueelta, sammakko, pari vaskitsaa (elävä ja kuollu) ja kaunis nahanluontiaa ootteleva kyynaaras. Herppihavikset sattu samalle tienpätkälle n. 200m varrelle. Vaskitsoilla tulosuunta oli kosteapohjasesta havupuupainotteisesta metsästä. Samalta puolen löyty kyynaaras päivää paistattelemasta tien reunalta ja sammakko loikkimassa karkuun. ´
 16. 3 points
  A. monilicornis C. splendidus
 17. 3 points
  Kuoppakyyn penikat vaan kasvaa ja orastavat jo jonninverran yksilölisiäkin väri/kuviointi taipumuksia. Tässä väliin kämppään muutti myös Macrovipera l. obtusa pari.
 18. 3 points
  Jee! Ensimmäiset leukistiset Archachatina marginata var. suturalis poikaset on kuoriutuneet. Kuvassa siis päivän-parin ikäinen suturalis (isompi) ja n. viikon ikäinen Achatina fulica white jade. Hieman jos löytyy vauvoilla kokoeroa. :3
 19. 3 points
  Mulle tuli vielä pari Spirostreptidae sp 8:a, keskenkasvuisia ja naarailta näyttivät kumpikin. Nimet on vissiin Tuska ja Kapina, en tosin tiedä vielä, kumpi on kumpi.
 20. 3 points
  Yleensä liskon bongaa joko pusikossa tai kiven päällä. Mutta välillä bongaus voi tapahtua vaikka ravintolan ikkunasta. Tässä kasa liskokuvia joita en edes yritä tunnistaa saati laittaa sen parempaan järjestykseen.
 21. 3 points
  Sammakkoeläimet: Salamanterit: Muut: Ja tämä nyrkin kokoinen konna oli ainoa Arizonan bongaus
 22. 3 points
  Noniin... tässä omat versiot noin samasta setistä. Kalifornian kuningaskäärmä (aikuinen) Ja miniversio. Ja vuoristoversio Mountain King Ja siitä se "rumempi". Kaverilla siis aika varmasti nahanluonti tulossa ja se löytyikin toisen luodun nahan vierestä. Crotalus oreganus Ja viimeisenä käärmeenä härkäkäärme Pituophis catenifer deserticola
 23. 3 points
  Nyt onneksi liitteet toimivat taas, että jatkossa ei tarvitse kärsiä linkitysongelmista :)
 24. 3 points
 25. 3 points
×