Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/11/16 in all areas

 1. 7 points
  Täällä kesän herppiseuranta on pitkälti keskittynyt pihapiirin lukemattomia sammakoita ja rupikonnia väistellen. Niitä on jokapaikassa ja paljon. Harmaahaikarakin useamman viikon kävi ruokailemassa iltasin viereisestä joesta tai pellosta, ja kurjet käyneet koko kesän ruokailulla. Sisiliskoja näkyy, mut kyyt tuntuu taas maa nielleen. Muksujen kanssa mustikassa ollessa sisko huomas tän vuotisen kyyn poikasen joka katos kun maan nielemänä sammalten sekaan. Alettiin katsella ympärille ja huomattiin paikan vilisevän sisiliskoja. Pääasiassa poikasia, ja pisti silmään että suurimmalla osalla puuttui hännät. Ehkä kyynpoikasten aterioiksi päätyneet? Täytyy syksyn mittaan palata paikalle uudestaan itsekseen. Seuraavan kuvan sisilisko ilmestyi aamulla pressun alta kun menin jatkamaan halkojen hakkaamista. Kävin hakemassa kameran, aikani kuvailin ja aloin pilkkoa puita n. metrin-reilun päässä liskosta. Se ei luopunut hevillä hyvästä auringonpalvonta paikastaan, ilmeisesti totesi mut harmittomaks :)
 2. 6 points
  Tuli väkerrettyä parta-agamalle uusi terraario. Tässä vielä kuningaspytonin terraario kun oli kuva kadonnut edellisestä viestistäni.
 3. 5 points
  Joo ei noi korkkikaarnat sano mitään kosteasta, ainakin itsellä ovat aina hyvinä pysyneet :) Skorpionipoikasilla on ikää nyt n. 16 päivää ja huomasin eilen että ovat nyt 2 instar kokoisia, eli ensimmäinen nahanluonti on suoritettu. Kohtahan niiden pitäisi jo liikkeelle emon selästä lähteä.
 4. 5 points
  Eikö myyjä ohjeistanut sua näihin asioihin? Kai sulla kuitenkin on hoito-ohjeet hallussa? Mattopytonit ovat yleisesti ottaen sellaisia tovereita, jotka eivät kauheasti arvosta käsittelyä ja saattavat purra enemmän tai vähemmän hanakasti. Toiset rauhoittuvat elämänkokemuksen myötä hieman, toiset eivät. Jos haluat räplättävän käärmeen, niin älä hanki käärmettä. :) Eläimiä täytyy kunnioittaa, ja jos ne eivät selkeästikään arvosta kontaktia, niin se on vain sitten niin että niiden annetaan viihtyä lähinnä omissa oloissaan. Eli, kysymykseesi "kuinka usein sitä voi pitää kädessä"; niin mieluiten mahdollisimman vähän. Tokihan jossain vaiheessa voi olla pakollista tehdä käärmeen kanssa joitain sellaisia hoitotoimenpiteitä, että sitä on pakko käsitellä. On hyvä harjoitella käsittelyä käärmekoukun kanssa, joka on käärmeen vinkkelistä huomattavasti vähemmän uhkaava asia kuin asumukseen tulevat kurottelevat kädet. Eivätkä omat handut joudu tulilinjalle. :)
 5. 5 points
  Ihanan aktiiviset uudet lapsoset muutti meille eilen Morkilta ♡
 6. 5 points
  Viime sunnuntaina näin ekaa kertaa eläissäin vastikää syntyneitä kyynpenikoita. Sillo niit ei viittä enempää näkyny, mut eile päästii 12 poikasee. Sunnuntaina näky myös pari-kolme naarasta, eilen ei laisinkaan. Paistattelua. Sissareita ei juurikaa mestoilla näkyny. Yks penska sai paistattelukaverin. Näiköhä säästi henkesä. Kaksin ain kaunihimp.
 7. 5 points
 8. 5 points
  Tien ylitys on extreme-laji. Jäis suorittamatta.
 9. 4 points
  Vaihdoin tänään C. splendiduksille uudet pohjamatskut. Siinä kesti hetki, kun piti ensin noukkia talteen reilut 400 poikasta . Pakko sanoa, että olin vähän hämmästynyt niiden määrästä...
 10. 4 points
  1.0 Pamphobeteus vespertinus subadult
 11. 4 points
  Tänään iltapäivällä P. ultramarinus ukko vieraili isomman mamman luona ja hoiti hommat. Tosin tässä sai itse olla kärppänä atulat kourassa, koska tämä naaras on puolet edellistä isompi ja ahne kuin p*rkele. Piti hiukan avittaa ja kammeta akkaa ylös jotta ukko pääsee alle Kuvat taattua 8 vuotta vanhaa nokialaista joten lajin väritys ei pääse tässä arvoonsa, kannattaa tsekata googlesta millaisesta jalokivestä on kyse.
 12. 4 points
  Palasimme käyttäjänimimerkki Sannin kanssa Kalifornian maisemiin parin vuoden tauon jälkeen ja tällä kertaa vietimme aikaa myös naapuriosavaltiossa, Arizonassa. Matkan teemana oli herppailu ja kiitettävästi eläimiä tuli bongattuakin. Koska varsinkin liskoja tuli nähtyä erittäin runsaasti, jaan raportin osiin. Ensimmäisenä käärmeet, Sanni laittaa lisää kuvia kunhan ehtii. Kalifornian kuningaskäärmeitä tuli bongattua 2 kappaletta, komea aikuinen ja kaunis poikanen: Lampropeltis zonataakin tuli nähtyä pari yksilöä, tässä kauniimpi: Hypsiglena torquata: Crotalus oreganus -vauva, kalistimessa on vasta yksi kalistin:
 13. 4 points
  Part III: sammakkoeläimet Pari päivää oli satanut kun saavuimme herppauspaikoille ja sehän tarkoitti sitä, että sammakkoeläimiä näkyi kivasti. Ensatina Slender Salamander Tätä kaveria en tunnista, mutta kova meno tyypillä päällä. Bufo punctatus
 14. 4 points
  Osa II: selkärangattomat. Jos joku tunnistaa lajeja, niin siitä vaan Skorpparivauvoja: Ja vikana huonolaatuinen kuva pahamaineisesta mustasta leskestä:
 15. 4 points
  Käärme löytyi. Oli muuttolaatikon sisällä pohjapahvin alla. Ja tällä kertaa pääsi paranneltuun versioon karkkilootasta parilla lukitusmekanismilla.. Kaveri oli oikein hyvässä kunnossa, hirveän kiukkuinen vaan. Saa kyllä purra niin paljon kun haluaa, kerran vielä löytyi hyvissä voimissa. Tämä houdini taitanee jäädä kotiin asumaan loppuelämäkseen :)
 16. 4 points
  Käin eile kollaas uutta maastoo kuuen tunni ver alueella, jossa entine naapuri vinkkas lieroja luuraava. Pääsin liikkeelle vasta puolenpäivän aikoihi. Lämmintä piteli ja odotin havisten jäävän vaa sisiliskoihi. Niitä nähtkää sit ensimmäistäkää. Sen sijaa vastaa tuli oletettavasti sissarin nahanriepu vatsan alueelta, sammakko, pari vaskitsaa (elävä ja kuollu) ja kaunis nahanluontiaa ootteleva kyynaaras. Herppihavikset sattu samalle tienpätkälle n. 200m varrelle. Vaskitsoilla tulosuunta oli kosteapohjasesta havupuupainotteisesta metsästä. Samalta puolen löyty kyynaaras päivää paistattelemasta tien reunalta ja sammakko loikkimassa karkuun. ´
 17. 3 points
  Muutama viesti ylempänä kyseltiin skorpionipoikasten kuulumisia ja kuvia. Melkein kaikki poikaset selvisivät, yhden löysin kuolleena terraariosta ja kaksi poikasta olen saanut siirrettyä omiin bokseihinsa, loput neljä tai viisi hengaavat edelleen emonsa kanssa samassa luolassa. Siirtelen niitä sitä mukaa kun liikkeellä näen, en ole viitsinyt alkaa tuhoamaan noiden tunnelia kun on niin pitkä ettei sortuisi päälle. Myyntiin nämä kaikki varmaan tulevat, yhden pitämistä vielä harkitsen. Tässä poikaset 16pv ikäisinä Pari päivää vanhoja kuvia, kolikot näyttämässä kokoluokkaa.
 18. 3 points
 19. 3 points
 20. 3 points
  Jee! Ensimmäiset leukistiset Archachatina marginata var. suturalis poikaset on kuoriutuneet. Kuvassa siis päivän-parin ikäinen suturalis (isompi) ja n. viikon ikäinen Achatina fulica white jade. Hieman jos löytyy vauvoilla kokoeroa. :3
 21. 3 points
  Mulle tuli vielä pari Spirostreptidae sp 8:a, keskenkasvuisia ja naarailta näyttivät kumpikin. Nimet on vissiin Tuska ja Kapina, en tosin tiedä vielä, kumpi on kumpi.
 22. 3 points
  Kaliforniassa bongattu muutamat tarantulat. Ja muutama muu Kalifornian selkärangaton En tiedä mikä tämä on mutta ehkä ällöin otus ikinä. Sitten Arizonan tarantula, iso scorpioni ja juoksujalkainen (joka oli varmaan 15cm pitkä).
 23. 3 points
  Noniin... tässä omat versiot noin samasta setistä. Kalifornian kuningaskäärmä (aikuinen) Ja miniversio. Ja vuoristoversio Mountain King Ja siitä se "rumempi". Kaverilla siis aika varmasti nahanluonti tulossa ja se löytyikin toisen luodun nahan vierestä. Crotalus oreganus Ja viimeisenä käärmeenä härkäkäärme Pituophis catenifer deserticola
 24. 3 points
  Alkuu vahvistusta sille että kyy kynenee hoitamaan villikanin poikasenkin, jos nyt sattuisi asustelemaan samoilla huudeilla. Annoin nimittäin kokeeks kaks vastasyntynyttä kanin poikasta kahdelle eri muorille ja veto oli kova! Tosin noi nyt söis vaikka mun vanhat lenkkaritkin jos vaan tohitisin tarjota.. Perään tulee saldoa eilisestä siperian kuoppakyyn synnytyksen juonteista. Operaatio oli pisin jota olen päässyt maakyillä seuraamaan ja vikan kanssa sitäkin pidempi. Pihalle pyrki aluksi vimmaisesti räpistelevä natiainen joka veltostui ennen kokonaan äitistään irtipääsyä. Tarkkailin mukeloa joitain minuutteja ja kun hengitystäkään ei alkanut näkymään aloin elvytystoimenpiteet. millin ruiskulla happea auki olleeseen suuhun, ja tämän toistoja n.3-5min välein. Kun poikanen otti toisen "ilmastoinnin aikana ekan henkäyksensä, annoin perään hapet ja painelin varovaisesti keuhkot ja hengitystielimet, jotta mahdollinen lima tulisi ulos antaen tilaa hengittämiselle. Sen perään heti uusi hapetus ja tätä jatkoin vajaat puoli tuntia jonka jälkeen laitoin poikasen lämpimämpään n. +25. Tässä vaiheessa penikka otti välillä jo omatoimisestikin happea, mutta liikkumaan ei kuitenkaan kyennyt. Penska hengitti vain suu avoinna, joten asetin sen kylkiasentoon jotta suun avaamiseksi ei olisi tarvinnut ponnistella ylimääräisiä. Kelasin että jamppa oli jopa poikkeuksellisen kova kontrastinenkin ja olisi jäänyt itelleni kasvamaan, mutta nyt aamusta kuvia ottaessani hokasin että hällä on vesipää, saipahan silti hetkisen maistaa elämää...mutta taas kuitenkin mielenkiintoinen kokemus kyisestä maailmasta:)
 25. 3 points
  Joo, vain läheiset sukulaiset voi risteytyä. Olishan se kyllä hauskaa jos noi vois lisääntyä keskenään. (Vaikkakin kovin epäkäytännöllistä.) Täällä banaani on pienten lempparia.
×