Jump to content

Guidelines

Herppi.netin säännöt

1. Käytä tervettä järkeä ja kunnioita muita käyttäjiä.

2. Älä ole idiootti. Tämä käsittää monia, monia asioita sisältäen, mutta ei rajoittuen: KIRJOITTAMISEEN ISOILLA KIRJAIMILLA, trollaaminen, ylenpalttinen muiden käyttäjien ärsyttäminen, henkilökohtaisuuksiin menot, samojen viestien uudelleen ja uudelleen lähettämisen, ylenpalttisen kiroilun, rasismin, seksistiset kommentit, yksityishenkilöiden tai muiden tahojen mustamaalaamisen.

2. Trollaaminen ja aiheesta poikkeaminen, löyhästi sanottuna tarkoituksellinen muiden käyttäjien ärsyttäminen ilman muuta selkeää syytä, ei ole hyväksyttyä käyttäytymistä. Jatkuva trollaaminen ja aiheesta poikkeaminen normaalisti aiheuttaa huomautuksen ketjussa ja aiheen lukitsemisen (moderaattorit voivat silti viestittää lukittuihin aiheisiin). Aihe normaalisti avataan uudelleen lyhyen jäähtymis ajan jälkeen, jos trollaaminen ja aiheesta poikkeaminen jatkuu seurauksena on banni foorumille. Idioottina oleminen on selvästi kielletty ylempänä.

3. Kunnioita moderaattoreita. Sinun ei tarvitse olla samaa mieltä moderaattoreiden kanssa, mutta sinun tulee olla kunnioittava. Moderaattorina oleminen ei ole lomailua, se on työ. Me teemme sitä sen vuoksi, koska rakastamme tätä paikkaa, ja haluamme asioiden sujuvan parhaalla mahdollisella tavalla. Me emme aina tee oikeita ratkaisuja, mutta yritämme parhaamme tehdä niin tai korjaamme tilanteen, jos olemme menneet metsään. Niin kauan kuin olet kunnioittava meitä kohtaan, kaikki on hyvin.

Seuraavassa esimerkkejä asioista jotka katsotaan epäkunnioittaviksi moderaattoreita kohtaan:


- aikaisemmin tapahtuneen bannaamisen/moderoinnin syistä keskusteleminen


- hehkuttaminen, sillä, että tekee jotain bannaamisen uhallakin


- moderaattoreiden olemassaolon/tarkoituksen kyseenalaistaminen

4. Sinulla saa olla vain ja ainoastaan yksi käyttäjätili. Jos useampi kuin yksi käyttäjä kirjautuu koneeltasi toistuvasti, ilmoita asiasta ylläpitotiimille. Tämä estää meitä bannimasta kaikkia käyttäjätilejä.

5. Olet vastuussa kaikesta toiminnasta käyttäjätililläsi. Jos useampi käyttää tietokonettasi, ole viisas ja kirjaudu ulos kun et enää käytä herppi.netiä. Jos joku muu rikkoo sivuston sääntöjä käyttäjätililläsi SE ON SINUN VIKA. Moderointi päätökset tehdään sen perusteella, että se olit sinä joka rikkoi sääntöjä. Emme myöskään ota vastuuta mahdollisista tietomurroista.

6. Jos käyttäjätilisi bannitaan, se bannitaan syystä. Älä yritä kiertää bannia luomalla uuden käyttäjätilin. Tehdessäsi niin, seurauksena on todennäköisemmin pysyvä banni sivustolta. Jos haluat keskustella moderaattorin kanssa, ole hyvä ja lähetä sähköpostia yllapito@herppi.net


Ylläpitotiimi käsittelee pyyntösi ja vastaa siihen parhaaksi katsomallaan tavalla.

7. Julkisten foorumeiden lisäksi nämä säännöt pätevät koko sivustolla, sisältäen rajoitetut- ja yksityiset foorumit sekä kommentit ja yksityisviestit.

8. Lähettäessäsi viestin sivustolle, hyväksyt nämä säännöt.

9. Ylläpitäjä pidättää itsellään oikeuden muuttaa käyttäjänimiä, jos se on tarpeellista. Yritä välttää älyttömiä kirjainyhdistelmiä käyttäjänimeä valittaessa sekä mieti hetki onko käyttäjänimesi hyvänmaun mukainen.

10. Moderaattoreilla ja ylläpidolla on oikeus poistaa, muokata ja/tai lukita viestejä/aiheita ja/tai muuta sisältöä mikäli ne ovat sääntöjen vastaisia, muuten asiattomia, loukkaavia tai niiden katsotaan huonontavan foorumin ilmapiiriä. Viime kädessä ylläpitäjä voi poistaa käyttäjän kokonaan. Ylläpito varaa oikeuden muokata tai poistaa myös muita viestejä tarpeen vaatiessa.

11. Herppi.net ei omista tekijänoikeuksia tuottamaasi sisältöön, mutta osallistumalla foorumissa, annat meille käyttöoikeudet tuottamaasi sisältöön herppi.net sivustolla, jota voimme käyttää herppi.netin sekä muissa yhteistyössä olevien yhteisöpalveluiden välillä niin markkinoinnissa kuin sivustoilla ilman korvausta myös käyttäjätilisi poistamisen jälkeen.

12. Hyväksyt käyttämällä foorumia, että sisältö jota tuotat sivustolla ei ole valheellista, virheellistä, hyökkäävää, vihapuhetta, häirintää, uhkaavaa, yksityiselämän häirintää, aikuisten sisältöä, tai muuten suomen lakien vastaista. Hyväksyt myös, että et tuota sisältöä, joka on tekijänoikeuksilla suojattua, ja joihin sinulla ei ole oikeuksia. OLET ITSE vastuussa sisällöstäsi jonka tuotat.


Spammaaminen, mainostaminen, ketjukirjeet tms. ovat kiellettyjä tällä foorumilla.


Yrityksien ei ole sallittua rekisteröityä foorumille, ilman erillistä Yritysjäsenyyttä, tästä voit tiedustella lisää sähköpostitse yllapito@herppi.net .

Ylläpitotiimi käsittelee rikkomukset tapauskohtaisesti. Kokemuksen perusteella liian ylimalkaiset säännöt eivät yksinkertaisesti toimi. Pitkäaikaiset käyttäjät jotka lipsuvat tai tekevät virheen, usein eivät saa yhtä rajua rangaistusta kuin uusi käyttäjä jonka ensimmäiset viestit ovat vain tulta ja tappuraa. Se ei välttämättä ole reilua, mutta tämä ei ole demokratia, koska muuten homma ei toimi. Moderaattorit yrittävät parhaansa tehdäkseen oikeita päätöksiä tapauksen vakavuustason mukaisesti, tapahtuman mukaisesti ja käyttäjän historian mukaisesti. Moderaattoreiden ei tarvitse perustella foorumin käyttäjille moderointitoimenpiteitään, sillä tästä koituisi kohtuuttoman paljon työtä. Totuus on, että jos et ole idiootti, sinulla ei tule olemaan ongelmia. Jos epäilet, että jokin jonka aiot lähettää on kyseenalainen, hyväksytä se ensin moderaattorilla.

Herppi.net ei jaa käyttäjätietoja kolmansille osapuolille, ellei Suomen laki sitä vaadi, mutta yhteistyössä olevien yhteisöpalveluiden välillä voidaan vaihtaa tietoja.

------------------------

Kauppatorin säännöt

Kauppatori on tarkoitettu herppi- ja terraarioharrastukseen liittyville artikkeleille, siis esim. itse eläimille, ruuille, tarvikkeille, kirjoille jne. Kirpputori-osiossa saa ilmoitella myös muusta käytetystä tavarasta.

Jokaisella käyttäjällä saa olla korkeintaan viisi aktiivista ilmoitusta /kategoria. Ilmoitukset vanhenevat automaattisesti 30 päivän kuluttua. Samaa ilmoitusta ei saa uusia niin kauan, kuin vanha on voimassa.

Kasvattajajäsenellä saa olla lisäksi kerrallaan yksi Suositeltu-ilmotus/kategoria.

Suosimme kotimaisia kasvattajia ja mikäli havaitsemme ilmoittelua, mikä viittaa ulkomailta tuotujen herppien säännönmukaiseen jälleenmyyntiin, puutumme asiaan ja tarvittaessa poistamme ilmoituksen.

Kaupanteko uhanalaisten CITES A-lajiliitteen eläimillä on sallittua vain Suomen viranomaisen myöntämällä EU-todistuksella. Ko. lajien kohdalla vaadimme voimassa olevan EU-todistusnumeron ilmoitukseen.

Kauppatori on tarkoitettu harrastajien väliseen kaupankäyntiin, ei siis yrityksille. Yrityksille on olemassa erillinen Yritysjäsenyys tähän tarkoitukseen.

Sivuston ylläpito ei vastaa kauppojen onnistumisesta, mutta tarjoaa kaupan osapuolille mahdollisuuden antaa toisistaan palautetta, palautetta voi antaa vain sivustolla suoritetuista kaupoista. Poikkeustapauksissa voi pyytää sähköpostitse, yllapito@herppi.net , lupaa ulkopuolisen palautteen antoon.

-------------------------------

CITES A-liitteeseen kuuluvien eläimien osto ja myynti:

EU:n CITES-asetus on vuodesta 1997 edellyttänyt A-liitteen eläimen kaupalta toimivaltaisen kansallisen viranomaisen myöntämää EU-todistusta. Suomessa näitä lupia myöntää Suomen ympäristökeskus. A-liitteen lajien kauppa pelkällä Cites-tuontiluvalla on laiton.

Tästä syystä vaadimme kaupankäynnin laillisuuden takaamiseksi EU-todistusnumeron mm. seuraavien lajien myynti-ilmoituksiin:

Kilpikonnat

Testudo graeca - mm. Espanjan kilpikonna, Kannuskilpikonna, Tunisiankilpikonna


Testudo hermanni - Kreikankilpikonna


Testudo kleinmanni - Egyptinkilpikonna


Testudo marginata - Reunuskilpikonna

Liskot

Chamaeleo chamaeleon - Välimeren kamaleontti


Cyclura spp. - Sarvikuonoleguaani

Käärmeet

Eryx jaculus - Hietaboa / "Javelin sand boa"


Boa manditra (ent. S. Madagascariensis) - Madagaskarinpuuboa
Katso lista kaikista A-liitteeseen kuuluvista matelijoista: päivitämme listan piakkoin!


Vaatimus koskee myös kaikkia alalajeja.

Selvitä siis ensin myytävän eläimen todistukset kuntoon, jätä myynti-ilmoitus vasta sitten! Joudumme poistamaan ilman EU-todistusnumeroa olevat myynti-ilmoitukset.

Ostoilmoituksessa tulee olla maininta myyjältä vaadittavasta Eu-todistuksesta.

Valitettavasti emme voi sallia myöskään lahjoitusilmoituksia ilman asianmukaisia todistuksia.

*****

Miten saan EU-todistuksen?
Myyntiluvan saamisen edellytys on pysyvä merkintä ( = sirutus) sekä laillisen alkuperän todentaminen. Pieniä vielä siruttamattomia yksilöitä voi kaupata vain myyjän nimissä olevalla EU-todistuksella.

Toimita lupaviranomaiselle:

- yksilökohtainen EU-todistushakemus: http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=22271&lan=FI#a5'>http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=22271&lan=FI#a5'>http://www.ymparisto...22271&lan=FI#a5
/>

(kohta 4 ”EU-todistus unionin sisällä tapahtuvaa A-liitteen yksilön kauppaa ja siirtoa varten”)


- eläinlääkärin todistus sirutuksesta (esim. lasku)


- mahdollinen aikaisempi toimituskohtainen EU-todistus tai muu laillisen alkuperän todistava selvitys


- Nuorille eläimille, joita ei voi vielä siruttaa, tulee hakea ennen myyntiä toimituskohtainen EU-todistus ja todentaa oikea yksilö valokuvin.

Lisätietoja

www.ymparisto.fi


Harry Helmisaari ja Stella From, puh. 020 610 123 (vaihde) tai 020 690 179 (CITES-puhelin), faksi 09 549 02 791, sähköposti: cites@ymparisto.fi

Tämä tiedote on tehty yhteistyössä ylitarkastaja Stella Fromin kanssa.<>