Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Kaikki toiminta

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. Aikaisemmin
 4. MKV

  Geochelone pardalis

  Ostetaan leopardikonna. Tarjolla lajiin tutustunut koti, joka ymmärtää konnan olosuhde- ja tilavaatimukset myös konnan kasvaessa. Kun konna kasvaa, on sille järjestetty kokonaan oma huone, jossa pääsee jaloittelemaan ja parvekkeelle rakennamme kesäksi ulkoiluaitauksen jossa kelien salliessa saa oleilla. Myös valvottu ulkoilu pihalla kesäisin järjestetään. Laita reippaasti viestiä niin kerron tarkemmin minkälainen koti meillä olisi leokonnalle luvassa!
 5. Rosa

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Hei, Meillä on nelivarvaskonna menossa elämänsä ensimmäiseen horrokseen (jääkaappiin huomenna). Konna on iältään n. 25 ja ollut tähän saakka pelkällä puolittaisella, mutta nyt tänä talvena päätin rohkaistua ja laittaa konnan kunnolla horrostamaan vaikka pelottaakin vietävästi (tästä johtuu myös alottamisen myöhäinen ajankohta = tammikuu). Tarkoitus on horrostaa konna maaliskuun loppuun saakka. Käytin konnan Rauliolla tarkastuksessa alkutalvesta ja kaiken pitäisi olla ok horrostamista varten. Huolena on nyt että konna on hereillä päivisin eikä ole paaston aikana kaivautunut kertaakaan turpeeseen vaan käy säännöllisesti ruokakupilla katsomassa jos siellä jotain olisi. Konna on nyt paastonnut 3vko erillisessä huoneessa jossa lämpötila 15°c, valoja ja lämpölampun päälläoloa vähennetty asteittain ja viimeisen viikon kaikki lamput olleet kokonaan pois päältä. Vettä on ollut kokoajan tarjolla ja konnaa on paaston aikana kylvetetty viileässä vedessä kerran viikossa. Laitoin konnan eilen horrosboksiin totuttelemaan (turpeella täytettyyn kannelliseen laatikkoon jossa ilmareikiä ja reilusti kaivautumisvaraa) mutta on sielläkin vain silmät auki hereillä ja kovasti koittaa päästä pois. Miten on, uskaltaako tuota nyt laittaa jääkaappiin kun on noin hereillä? 😳Vai onko niin että kun lämpötila laskee tuonne 5-6°c (jääkaapin lämpötila) niin alkaa sitten itsekseen horrostamaan ja mahdollisesti kaivautuu turpeeseen?
 6. Outokulkija

  Myydään Hiilikilpikonna (chelonoidis carbonaria)

  Heikki on löytänyt uuden kodin ❤️👍
 7. (En tiedä käykö täällä sivustoilla enää ketään mutta vinkkaan silti...) Eli näitä pienokaisia olisi vielä saatavilla 🙂 !
 8. minna78

  *Marikan* tarantulat

  Ihanaa kun näitäkin pääsee vielä pällistelemään 😉
 9. *Marika*

  *Marikan* tarantulat

  No spämmäillään sit lisää, kun kerta vielä pystyy... Hiimu Oi Tassu Hippu Hali Toivelistalta löytyy tällä hetkellä: Brachypelma albopilosum Davus pentaloris Thrixopelma cyaneolum Eupalaestrus campestratus Grammostola sp. Concepcion Aphonopelma chalcodes
 10. Jolanda

  Kotiloiden sairaudet ja tapaturmat II

  Mun kotilo ei oo oikeesti syöny ainakaan kahteen kuukauteen (oikeesti) ja sen kuoren ja liman välissä on sellanen valkonen kohta/raita 😞 oli tänään myös vetänyt vaippansa syvälle kuoreensa! Onko mitäön ennustusta? On ollu tollanen jo kauan 😭
 11. Hei olisin kiinnostunut. Onkohan vielä voimassa?
 12. Hops! Vielä olis hetki aikaa ostella näitä kauniita miekkahäntätuliliskon pienokaisia tätä kautta ennen kuin sivusto suljetaan lopullisesti (31.12.2018). YV tavoittaa :).
 13. *Marika*

  *Marikan* tarantulat

  Laitetaas vielä vikat kuvat ennen kuin foorumi sulkeutuu. Hirmu (G. pulchra) Oikku (H. chilensis) Tassu (A. eutylenum) Hippu (A. bicoloratum), kuvassa juuri moltanneena Hali (G. rosea)
 14. M.N

  Pakastehiiriä (PK-seutu)

  Tuoretta satsia saatu. Kokoja pinkistä aikuiseen hiireen. Laita viestiä tarpeistasi, niin teen tarjouksen. Hinnat ylläolevan mukaisesti sopivia.
 15. tonyketola

  kunkku python

  Kaveri on uudessa kodissa
 16. Kaitsu_tku

  Pieni terraario

  Terraario löytynyt. Kai
 17. Vastailenpa hieman myöhässä tähän, leoskini siis lakkasi syömästä ja luulin sen alkavan horrostamaan, varsinaista kuolinsyytä en siis tiedä. Tuolloin löysin sen vain käpertyneenä vessanurkastaan, ja oli jo ehtinyt jähmettyä paikoilleen.. 😞
 18. MKV

  Myydään akaattikotiloita

  Vieläkö etsitte kotia näille?
 19. Hop! Lisko-vauvoja löytyy vielä! Uusia koteja kaivataan kipeästi :).
 20. Hei, tutulta kuulostaa ja voin suositella partista lämpimästi! Meillä 10-v. ja 8-v. toimivat samoin, ja ovat nyt olleet partiksien onnellisia omistajia, toinen 1/2 v. ja toinen 1v. Rakkaus lemmikkiä kohtaan on pohjaton, samoin lemmikin tuoma ilo ja lohtu kaikissa tilanteissa. Hoito on jäänyt osin vanhemmille, mutta se ei ole haitannut, sillä tokihan lemmikkiä hankkiessa tähän on henkisesti valmistauduttu. On hoidettu yhdessä, ja on niistä söpöläisistä ollut yllättävän paljon iloa meille aikuisille. Partisten hoito on hauskaa ja mielenkiintoista, mutta ei liian työlästä. Lenkille räntäsateeseen ei ole pakko mennä sunnuntai-aamuna klo 7:30:) Vauvan itku tulee kyllä rauhoittumaan iön myötä, ja uskoakseni eläimet oppivat mikä on uhkaava oman ympäristön ääni ja mikä normaali oman ympäristön vaaraton ääni, eli en olisi tästä ensimmäisenä huolissani. Ja jos ei opi luonnostaan, kaikkia eläimiä voi kouluttaa; ja nyt sitten googlaamaan eläimen hyväksyntä ja oppiminen eri tuttujen ihmisten äänille.:D Vähän sama kuin koiran opettaminen hyväksymään postinkantaja. Jotkut partikset ovat arkoja luonteeltaan, vaikka ympärillä olisi kaikki maailman rauha..... ja toisin päin. Pääasia että hoito ja käsittely ovat johdonmukaisia, oman lemmikin mielenliikkeitä lukien, ja niitä oppii omalla liskolla helposti tulkitsemaan. Ainakin meidän partikset osaavat kyllä ilmaista tunteita harvinaisen selkeästi:D) Ja mikä voi olla niin suloista kuin liskovauva! Tuntuu että itsellä se vauvakuume ei lopu koskaan...
 21. Tommila50

  Matelijapunkkien biologinen torjunta

  Hei, mielenkiintoista keskustelua! Epäilen onko omalla partiksellani punkkeja. Sattuisikohan kenelläkään olemaan kuvaa/linkkiä punkeista? Olen yrittänyt googlettaa petopunkkeja, mutta täältähän näitä myyntilinkkejä alkoi löytyä, kiitos jaoista!
 22. Annetaan maakilpikonnan lasinen terraario alumiinikehyksin, mitat 90 cm (leveys), 35 cm (syvyys) ja 45 cm (korkeus). Liukuovet, aukot lampuille ja sivuilla vähän verkkoa, josta ilma vaihtuu.Terraario on vähän turpeesta pölyttynyt mutta hyvässä kunnossa. Annetaan jollekin, joka tulee sen noutamaan. Sijaitsee Helsingissä.
 23. *Marika*

  Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  ^Onnittelut vauvoista :). Itse en oo tehnyt mitään ihmeellistä, tietysti syötävää pitää löytyä pohjasta riittävästi. Terran pakovarmuus kannattaa tarkastaa, mulla lähti C. spinigerus -poikaset nurkan silikoneja pitkin vaeltamaan ja pääsivät karkaamaan ilmarei'istä, jonkin aikaa niitä löytyi sit ympäri kämppää, osa elävänä, osa kuolleena.
 24. jjohanna

  Maakilpikonnan horrostuttaminen

  Onko muilla samanlaista tilannetta että konna päättää heti alkusyksystä mennä omatoimisesti horrokseen ja heräileekin jo tähän aikaan? Oisiko mitään vinkkejä vaikka ensi talvea kohden että sais konnan nukkumaan vasta talviaikaan?
 25. Lisko-Liisa

  Torniterraario, 150x50x50cm x 3. Pirkkala (Tre), 250e

  Myyty, ilmoituksen saa poistaa. -Kiitos-
 26. Annastiina

  Muut tuhatjalkaislajit kuin A. gigakset III

  Pitkästä aikaa täällä lueskelemassa koska... MEILLÄ ON TUHISVAUVOJA! Älkää kysykö mitä lajia. 😆 Pienet ovat ilmestyneet pinnalle syömään meidän pienten tuhisten terraariossa, siellä ovat asustelleet mm. AniJ:ltä aikoinaan tulleet A.Hovat mutta lisäksi myös C. Splendiduksia ja Anadenobolus monilicornicsia. Jotain niistä siis. Ovat ihan pienenpieniä ja haalean/epäselvän värisiä. Kertokaas nyt viisaammat, olisiko näiden kanssa nyt otettava jotain erityistä huomioon? Meillä ei ole koskaan ennemmin näitä pieniä ollut, tietysti huolehditaan kosteudesta (riittääköhän suihkuttelu aamuin illoin?) ja ruokaa tarjotaan enempi / useampaan paikkaan mutta tartteeko näille esim. kalkkia tms antaa nyt tehostetusti? Tajusin jopa tyhjentää vesikupin, sinne nuo hukkuisivat varmaan pienet. Ihan kamalan jännää ja innostavaa on, että ilmestyivät. Olin jo pohtinut uusien pienikokoisten tuhisten hommaamista tuonne mutta nyt ei vissiin tarvi 😄
 27. harkk

  M: 2 pientä Exo-Terraa, Hki

  Terraariot myyty, saa poistaa.
 28. kinkero

  Kaneja ruuaksi

  Vahinkolapsia syntyi 8, eivätkä ole menneet kaupaksi. Joten jos jonkun käärme kaipaisi ruokaa, niin tästä saisi. Lopetus jää ostajalle.Terveitä ja luovutusikäistä. Kulkeutuu 10.11 Tampereen suuntaan. Useamman ostajalle joku könttäsumma.
 1. Näytä lisää tapahtumia
×