Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
A_E

Apua kokeneemmilta viljiksen terveyteen liittyen

Recommended Posts

Osaisiko joku kokeneempi neuvoa? Eli aikuinen viljis on jo jonkin aikaa aivastellut silloin tällöin. Muita oireita ei ole, syö hyvin, luo nahkansa normaalisti ja on normaalisti ajoittain aktiivinen. Onko tuo aivastelu siis vain "normaaliaivastelua"? Lisäksi viljiksellä on varsinkin pään ja kaulan alueilla havaittavissa keltaisuutta (alkoi ilmestyä jo ennen aikuisuutta). Perusväriltään sellainen rusehtava/mustavalkoinen (ghost?) (liitteenä kuva netistä melkein samanlaisesta tilanteesta/värityksestä). Onko siis aihetta huoleen? 

Screenshot_20180226-100014.png

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuvan kaltainen keltainen väritys on aivan normaalia, joten ei syytä huoleen sen suhteen. Aivastelu taas ei ole normaalia, terve käärme ei aivastele koskaan. Suosittelen olemaan yhteydessä matelijoihin perehtyneeseen lääkäriin ja tarttumaan ongelmaan ennenkun se ehtii tuosta pahemmaksi mennä. Terraarion lämmöt on myös syytä tarkistaa (onko ne päässyt putoamaan nyt kun on ollut kovia pakkasia?) ja lääkäriaikaa odotellessa terraarion lämpöjä voi nostaa muutaman asteen normaalia korkeammaksi.

  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuvan käärme näyttää ihan tavan aneryltä ja keltaisuus on vanhetessa normaalia. Mitähän tällä "aivastelulla" tarkoitetaan? Satunnainen suhahtelu "tshi" -ääni on ihan normaalia terveelläkin käärmeellä. Jos hengitys pihisee ja puhahtelua kuuluu usein, niin kannattaa käyttää lääkärillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo siis en ole varma onko se ääni aivastelua, kuulostaa hieman siltä. Vähän juuri sellainen tshi-ääni. Ehkä käärmeen aivasteluksi liian kovaääninen. Muuten kuitenkin ulkoisesti näyttää normaalilta ja syö hyvin ja nahanluonnissa ei ongelmia. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×