Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Recommended Posts

Moikka!

Itse en ole varsinaisesti herppiharrastaja, mutta ajattelin, että täältä voisi löytyä asiantuntemusta minun uutta projektia varten. :biggrin: Eli tarkoitus olisi rakentaa kasveille oma trooppinen vivarium ilman muita asukkeja. Olen seuraillut tätä (http://www.neherpetoculture.com/care) sivustoa, ja todennut tämän sivun hyväksi, mutta ongelmana on lähinnä kaiken kääntäminen suomen oloihin sopivaksi. Eli:

  • Mistä saisi parhaiten kasveja, pohjaeläimiä ja muuta, kun ymmärtääkseni kaikki vivariumiin laitettava täytyy olla desinfioitu kontaminaation varalta tavalla tai toisella?
  • Ja toisin päin, mitä kaikkea vivariumiin voi laittaa, joka on itse kerättyä luonnosta? Mitkä puulajit kestävät parhaiten huimia kosteuksia, ja voiko esim. vedestä löytyviä havupuiden rankoja käyttää tukielementteinä epifyyteille? Entä sammaleet?
  • Mitä kaikkea voi tehdä itse? Onko kukaan esim. kokeillut tuon ABG-alustan tai lehtikarikkeen tekoa itse?
  • Miten pohjaeläinten laita? Tuo sivusto suosittelee vankeudessa kasvatettuja hajottajapopulaatioita.
  • Tuo sivusto suosittelee vivariumin taustaksi itse tehtyä silikoni/uretaani/puurunkoa johon on hinkattu päälle orgaaninen kuitupäällyste. Onko kellään kokemusta tämmöisestä ja että miten se toimii? Entä muita taustavaihtoehtoja epifyyteille?

Kiitos! :cool:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×