Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
PiaF

Uusi/vanha CITES listaus

Recommended Posts

Ihan nolottaa kysyä, mutta pakko on kun en itse osaa selvittää... Ja oma kokemus kilpikonnista on tasan yksi yksilö, jonka äitini sai lahjaksi 60 vuotta sitten, eli elin lapsuuteni lattiakilpikonnakodissa.

Kaveri hankki taannoin nelivarpaan, joka oli jo sillon yli kaksikymppinen iältään. Ihmettelin kun ei sillä ollut mitään dokumentteja mukanaan, mutta löysin netistä CITES listan, listalta en löytänyt nelivarvasta ja totesin että asia on ok. 

Luinko listaa aikanaan oikein, milloin nelivarvas on ilmestynyt listalle? Mitä tapahtuu yksilöille, jotka ovat ajalta ennen listalle pääsyä? Voiko niille saada jonkun todistuksen alkuperästä? 

Tämä koskee itseäni siinä mielessä, että jos nyt konnakodissa kasvaneena, ja kaverin nelivarpaaseen ihastuneena päätän hankkia itsellenikin samanlaisen, sen pitää pystyä matkustamaan mukanani (asuntoautolla, Euroopan läpi) talveksi välimerelle. Ja mielummin antaisin kodin kodittomalle, kuin eläinkaupan tarjoamalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos! Ketju päättyy kuitenkin vuoteen 2014, jonka jälkeen nelivarvas on ilmestynyt Cites-listalle, ja se muuttaa asiota.

Eli onko vaihtoehdot etsiä kodinvaihtaja jolla on alkuperätodistus / Cites-todistus, tai marssia eläinkauppaan ostamaan konnavauva, jolla on paperit kunnossa (jolle jälkipolvet sitten etsivät uutta kotia kun minusta aika jättää, tilastokeskuksen mukaan minulla olisi parikymmentä vuotta edessä ja konna olisi silloin vielä nuori). 

  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei taida nyt olla kasvattajilla myynnissä täällä konnavauvoja mutta kodinvaihtaja on hyvä vaihtoehto, kuhan se Cites tosiaankin löytyy. Minähän aikoinaan sain tuo oman kreikkalaiseni ja "myyntipuheessa" painotettiin että Cites on. Hakiessani ei paperia löytynyt, mutta kun näin konnan elinolot ei sen todistuksen puuttuminen enään haitannut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×