Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Kuosmanen

Konna huonossa kunnossa

Recommended Posts

Olisko täällä kellään antaa vinkkejä. En ole mitenkään fanaattinen konna harrastaja ja tiedot on hieman puutteelliset. Minulla on n. 26-vuotta vanha punakorvakilppari ja nyt se on ollut n.3 viikkoa tosi huonossa kunnossa. Konna ei ole koskaan talvehtinut. Se on monena talvena kuitenkin ollut hieman "hitaalla" ja siitä sitten virkistynyt. Nyt muutama viikko sitten kuitenkin alkoi konnasta tehot loppua ja ei halunnut enää mennä ollenkaan veteen. Söi kuitenkin vielä ja kiipesi myös itse kuivalle kun laittoi sen veteen. About viikko sitten ei enää päässy ite vedestä ylös ja lopetti myös syömisen. Nyt on voimat aivan lopussa. Reagoi kyllä kun menee lähelle, mutta laskee pään heti alas ja ei enää pysty liikkumaan ollenkaan.

Mikä siis avuksi? Onko vain tullut aika lähteä? Säälittää katsoa kun konnalta virrat loppuu. Miten te toimisitte?

Kiitos jo etukäteen vastauksista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tälleen netin kautta on tosi vaikea edes arvailla, kun ei nää konnaa. Eläinlääkäriin ottaisin yhteyttä asap.

Ihan ensiavuksi ota konna pois altaasta ja tarjoa hyvin lämpöä. Miten hengitys, pihiseekö, vinkuuko? Vuotaako nenästä tai silmistä jotain, ovatko silmät normaalit?

Kauanko konna on ollut sulla, minkälaiset sen olosuhteet on (allas, valaistus, ruokavalio)? MUOKS. Onko naaras vai koiras?

26-vuotias ei ole mitenkään vanha, eli sairas se on. Jälkiviisaana vois todeta, että olis kannattanut viedä se lääkäriin jo siinä kohtaa kun huomasit ensimmäiset oireet, nää oireilee yleensä vasta siinä vaiheessa, kun kunto on jo tosi huono.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta.

Hengitys ei pihise, nenästä tai silmistä ei vuoda mitään. Silmät on mielestäni kuivat ja pitää silmiä enimmäkseen kiinni.

Mulla ollu 11 vuotta ja sitä ennen suvussa. Varmaankin naaras koska on niin kookas. Olosuhteet varmaankin kohtuulliset (parannettavaa on) ja ruokavalio varsin yksipuolinen (syö muikkuja). Nämä oireet alkoi kun vaihdettiin suodatin ja samalla eläinkaupasta ostin "perusruokaa vesikilpikonnille" (Sera Raffy P). 

Otin nyt erilliseen astiaan ja laitoin lämpimän takan viereen. Huomenna otan yhteyttä eläinlääkäriin. Tarvitseeko kostuttaa vai annanko olla kuivassa?

Kiitti näistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×