Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Tiuhti&viuhti

Kilpikonna puree itseään ja yrittää purra lasin läpi

Recommended Posts

Meille tuli n. Puoli vuotta sitten kaksi vesi kilpikonnaa, kodinvaihtajina. Edellisestä kodista kerrotiin että olisivat jotain suolilpikonnia. Ja olisivat uros ja naaras. Nyt pohdiskelenkin sitä että minkä takia toinen (pienempi) puree itseään toisesta takajalasta. Mistä tälläinen voisi johtua?

huomasin myös muutava päivä sitten kun kaveri oli kylässä ja istui sohvalla aivan akvaarion vieressä niin tämä pienempi tuli kauheeta vauhtia akvaarion lasia vasten ja kun kaveri pisti sormen lasia vasten koitti kilppari purra lasin läpi. Mikä nyt ei tietenkään onnistu. Onko tämä käytös jotain reevirknpuolustusta tai jotain muuta?

tarkkaa lajia en valitettavasti tiedä olen muutamassa liikkeessäkin käynyt kysymässä ja ovat sanoneet että muistuttavat jotain suokonnaa. Ja lyöneet hoito ohjeen läteen.

IMG_5028.JPG

IMG_5029.JPG

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myskikilpikonnia ovat, tarkempaa lajia en lennosta osaa sanoa (kahta lajia on yleisesti lemmikkinä). MUOKS. Näyttäis olevan Sternotherus odoratus. Googlella löydät tarkempia hoito-ohjeita ja saat lämmöt, ruuat UVB:t jne olosuhteet kuntoon jos säätämistä on.

Takajalan pureminen (tai ylipäätään minkä vaan jalan) kertoo yleensä siitä että kutittaa. Ja lasin läpi sormen syömisyritys siitä, että konna luulee lasin läpi näkemäänsä sormea ruuaksi ja yrittää syödä sitä.

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×