Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
jannika

Onko kilpikonna kivuissa?

Recommended Posts

Tarviisin pikaista helpotusta.. Mulla on maakilpikonna, erittäin aktiivinen, ei ongelmia.. Oon nyt parin päivän aikana huomannut että se makoilee tosi kummallisesti kiven päällä sen terrariossa.. Ei ole ennen tehnyt tätä.. Onko mahollista että se on kivuissa vai onko vaan löytänyt uuden lepopaikan? Huolehdinko ihan turhaa? Syö täysin normisti, eikä vaikuta mitenkään apaattiselta (jos noin voi konnasta sanoa)..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Arvaten konna ei ole kauaa asunut luonasi...

Konnat reagoivat mm. vuodenaikoihin tai omaan sisäiseen kelloonsa "hidastamalla" menoaan. Monet yksilön viettävät kesälevon joka siis hidastuttaa ja pistää jotkut kaivautumaan maahan nukkumaan :

Joillain tämä sisäine kello on sekaisin ja alkavat asetivaationsa millon sattuu. Yleensä reagoivat lämpötilojen äkilliseen muuttumiseen. Konnathan myös horrostavat talven. Et maininnut konnasi "rotua" mutta oletan että kyseessä on kreikkis tai nelivarvas. Nämä siis ovat horrostavia yksilöitä ja hidastuvat syksyisin kesätankkauksen jälkeen.

On siis täysin normaalia että konna hidastuu ja alkaa lepäilemään enemmän. Mikäli et nää konnassani mitään kivun aiheuttajaa tai tunnustelemalla tunne mitään erikoista. Eikä konna ole syönyt mitään erikoista tai loukannut itseään ei kannata pelätä. Kipuahan nämä elukat eivät osaa meille näyttää mutta tutustumalla konnien vuosirytmiin osaa ennakoida ja selittää monta käyttäytymisen muutosta.

  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×