Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Hempandörö

Nutrobal jauhe

Recommended Posts

Hei! Meillä on 14v Floridan suokilppari ja meille on tuo Nutrobal vieras. Konna ollut meillä vasta reilu viikon ja edellisessä kodissaan tälle annettu pääsiassa vain nappuloita ja sivussa kuivattuja sirkkoja. Joskus on annettu kuulemma salaatinlehtiä ja kalaa. Nyt kuitenkin rupesimme miettimään, että tarviiko sille antaa vitamiinia tai kalkkia. Nyt ollaan luettu tästä Nutrobalista, se on siis jauhetta eli minkä kanssa sitä pitäis antaa? Täytyykö opettaa syömään esim. muikkuja ja laittaa sen väliin? Kaikki vastaukset asiaan liittyen ovat tervetulleita:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä se vitamiinilisää tarvitsee, ja nappulat ovat aika p*skaa ruokaa eikä kuivatuissa sirkoissakaan erityisesti mitään ravintoarvoa ole. Nutrobal on ihan hyvä, yleisesti käytetty vitamiini. Muikut on aika hyvä ruoka, kokonaisena (siis koko kala, ei esim. fileitä) ja raakana (ei siis keitettynä). Kalan voi paloitella vaikka saksilla sopiviksi suupaloiksi ja kieräyttää kalkissa ja nutrobalissa ja syöttää suoraan suuhun. Vitamiinilisä annetaan ehkä kerran-kaksi viikossa. Jos kalaan siirrytte, B1-vitamiinilisä tarvitaan myös tiaminaasin ehkäisemiseksi, tähän riittää rippunen vitamiinipilleristä kalapalassa aterialla (ei siis jokaiseen kalapalaan).

Kun annat kalaa, konna kannattaa ruokkia erillisessä astiassa, esim. pesuvadissa. Muuten akvan vesi menee ihan järkyttävään kuntoon tosi nopeasti.

Kalan lisäksi voi antaa esim. eläviä sirkkoja tms. hyönteisiä ja vaikka kotiloita - lehtokotiloita saa ihan keräämällä luonnosta (ne kannattaa pakastaa ennen syöttämistä).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×