Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Buude

Kameleontin hankinta

Recommended Posts

Elikkä olisin jemenin kameleonttia ostamassa ensimmäiseksi matelijaksi ja olisi kysymyksiä

1. Kuinka hyvä ensimmäinen matelija tämä jemenin kameleontti on

2. Minkä kokoinen terraarion kuuluisi olla ja onko lasiterraario hyvä idea

3. Mistä näitä eläimiä saa ostettua eläinkaupan lisäksi

4.kuinka ongelmallista eläimelle on elää kissan kanssa samassa taloudessa

5.kannattaako terraario rakentaa vai ostaa käytettynä/uutena

6.minkälaista valaistusta eläin tarvitsee

7.minkälaista ruokaa kameleontti syö

Ja kaikki muu hyödyllinen tieto aloittelijalle 

kiitos kaikille vastaaville

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itelläni ei kamsuja ole kuunaan ollut, mutta foorumille kirjoittelevien ihmisten kirjoittelualttiudesta tiedän sitäkin enemmän;) Jos perusasiat on reilassa, niin ei kamsu liene sen kummempi aloittelijan lisko kuin moni muukaan, mut suosittelen ottamaan aikaa ja lueskelemaan foorumia sieltä sun täältä, koska moni kyssärisi saa vastaukset sitäkin kautta ja päälle saat hyvin, hyvin paljon muutakin merkittävää tietoa.

  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jeh Buude! Vaikka sun viestistä on jo aikaa, niin aattelin nyt kuitenkin vastata. Itselläni ei ole ollut jemeniä, mutta jacksonin hoidosta on kokemusta, joten en usko että hoito paljoa eroaa toisistaan.

1. Monet sanovat, että kameleontit ovat vaikeita ensimmäiseksi lemmikiksi, mutta itselläni ei ollu vaikeuksia kameleonttini hoidossa. Tietenkin vaikeus riippuu siitä, miten paljon olet kotona ja pystytkö kostuttamaan terraariota päivittäin.

2. Netistä voit etsiä (kuten faunattaren sivuilta) terraarion kokoja, mutta suunnilleen näin --> syvyys 45cm, leveys 70cm ja korkeus 80-100cm olisi aika minimi koko terraariolle. Itselläni on lasiterraario, joten tämä käy hyvin. 

3. Kasvattajilta löytyy. Etsi vaikka netistä "kameleontin kasvattaja" tai toki täältä herpistäkin voi löytyä kasvattajia. Myös voit etsiä nettikaupoista, kuten torista.

4. Terraariota ei saa sijoittaa lattialle, joten sen täytyy olla esimerkiksi lipaston päällä, jonne kissa ei pääse. Kissa ei saa päästä myöskään häiritsemään kameleonttia, sillä tämä voi stressaantua ja vaikutaa esim sen nahanluontiin tai ruokahaluun.  

5. Terraarion voi toki rakentaa itsekkin. Itse ostin terraarion torista käytettynä. 

6. Kameleontti tarvitsee lämpölampun ja vähintään yhden loisteputken lisävalaistukseksi. Lämmittelyalueen lämmön tulisi olla 35-40 astetta, peruslämpö päivisin noin 25c. 

7. Kamsu syö esim. kenttäsirkkoja, hämähäkkejä, perhosia, jauhomatoja, torakoita, vahakoisantoukkia ja lokusteja. Mahdollisimman monipuolinen ruoka on aina parempi. Tietenkään kaikkia mainitsemistani ruoista ei tarvitse antaa, sillä esim. jos torakka pääsee vapaaksi, sitä ei saa millään tuhottua (tuholaiseläin). Itse ruokin kamsuni 3krt viikossa (ma, ke, pe) kerran viikossa lisäsin kalkin ruokaan ja joka toinen vk lisäsin vitamiinin. 

 

Terraariota siis tulee kastella monta kertaa päivässä, (ei tarvitse kuitenkaan koko aikaa olla kastelemassa). Muista myös, että kameleontti ei ole sylieläin. Toisaalta on niitä poikkeuksiakin, kuten minun kamsuni, joka tykkäsi tulla paljon käteeni ja oli suurimmanosan päivästä aina terraarion ulkopuolella. Mutta jos saat poikkeuksen niin muista katsoa, että kameleontille ei tule kylmä sillä se voi vilustua ja mennä huonoonkuntoon. Muista myös että muita kameleontteja ei saa olla näkyvillä, sillä se stressaantuu.

Toivon että näistä oli jotakin apua, vaikka vastaukseni eivät olleet kovin pitkiä :)

Edited by hizekun

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×