Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Recommended Posts

annakonna    0

Heippa! Sain vihdoin noin 6-7kk sitten hankittua ensimmäisen konnani, joka siis on n. 17 v nelivarvaskilpikonna. Oon viime aikoina alkanut huolestua, kun se raapii ja koittaa ns. kiivetä terraariosta pois. Tätä on jatkunut jo muutaman viikon, eikä loppua näy. Onko teillä muilla kokemuksia vastaavasta ja mistä se voisi johtua? Raapiminen ja kiipeily ovat häiritseviä, sillä niistä kuuluu todella kova ääni, jonka vuoksi meinaan yöunetkin menettää. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Birgitta    0

Hei, maakilpikonna, on luonnostaan vapaa kuljeskelija - opportunistinen herbivoraali. Aikuinen konna, niin kuin sinun konnasi kuljeskelee luonnossa päivittäin hyvinkin pitkiä matkoja, kilometrejäkin. Sille ei ole normaali tilanne olla suljettuna pieneen terraarioon, mistä se ei omatoimisesti pääse pois. Neuvoisin että annat konnan kuljeskella noin pääsääntöisesti vapaana, yöksi tai lämmittelemään voi laittaa välillä terraarioon. Konna ei ole oikeasti kovin helppohoitoinen lemmikki minun mielestäni, sen tarpeita ja mielenliikkeitä pitää oppia lukemaan ajan kanssa ja kantaa sen jälkeen vastuuta siitä, että tämä ihmisen armoille otettu pieni eläin saa parasta mahdollista omia tarpeitaan vastaavaa huolenpitoa.

Tiedätkö onko konna ollut aiemmassa kodissa ns. "lattiakonna"?  Konna ei koe oloaan hyväksi jos se käyttäytyy noin - se haluaa pois terraariosta ja kuljeskelemaan.  Meillä on konna jolla on lattiatasossa kaikki omat vempaimet ja se liikkuu siten omiin lempipaikkoihinsa mielensä mukaisesti. Piha-aitauskin on mökkeineen sille ajalle kun ilma on  noin +20 asteista, mutta jopa aitauksessa laiduntaminen tms. ei tahdo konnalle maistua. Heti kun se päästetään vapaaksi (valvotusti, katsotaan perään koko ajan), se alkaa syödä. Tämä on siis täysin konnalle lajityypillistä käytöstä, kuljeskellaan ja syödään yrtti sieltä ja toinen täältä, usein kilpikonnien tekemiä polkuja pitkin ravintopaikalta toiselle siirtyen. Konnilla on hyvä lokaatio (=paikka)muisti, mikä varmasti on myös evoluution myötä kehittynyt. Hyvät "ruokapaikat" jäävät mieleen. Kilpikonnahan ei myöskään viihdy siinä pisteessä, mihin se on kakkinut tai pissinyt, vaan haluaa siirtyä muualle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×