Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Der Zauberer

Hiiri ei kelpaakaan - kuinka usein olisi tarjottava?

Recommended Posts

Kyse on tosiaan kolme vuotiaasta neitikäärmeestä, joka on nyt ensimmäistä kertaa omistusaikanani (1v) kieltäytynyt ruokahiirulaisista. Tarjosin tosiaan viime viikolla kahtena eri päivänä tuolle hiirtä, mutta ei huolinut kumpaakaan. Nuuhki, pyöri ympärillä ja lopulta kiemurteli pois kerälle. Edellisestä ruokinnasta on tosiaan kaksi viikkoa aikaa. Kuulemma kevättä rinnassa noilla. Varmaan tuo lisääntynyt terralasin edessä meuhkaaminenkin on merkki siitä..

Kysymys kuuluukin, että kuinka tiheästi noille kannattaa tyrkyttää hiirulaista tällaisena aikana? Onko esim. liian harvoin jos kerran viikossa tarjoan? Ongelma on siinä, että itselläni ei ole toimivaa pakastinta, joten ruoka menee jokaisen torjunnan jälkeen hukkaan kun en voi pakastaa uudelleen (oletettavasti kerran voi näin tehdä ilman ruoan kärsimistä?). Tuo on tähän asti tottunut 2-3 viikon välein syömään, ja aina tarttunut kyllä aikailematta ruokaansa.

Aloittelijan kysymyksiähän nämä. Ehkä käy tämäkin rutiinilla sitten ensi vuonna. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miulla on kymmenen vuotias naarasviljis, joka on nyt useemman vuoden harrastanu sitä, että talvihorroksen jälkee syyää muutaman kerran ja sitte paastotaan taas. Sillä saattaa mennä helpostikii kuukaus, ettei ruoka kelpaa vaikka kui tyrkyttäis. Oon yleensä koittanu ruokkia sitä kerran viikossa tai sitte harvemminkii. Jossai kohtaa alkaa ruoka taas maistua ilman ongelmia.

Kerran sulatettua hiirtä ei kai kannata uuestaan pakastaa. Mie oon aina käyny kuoppaamassa syömättömät hiiret tunkiolle (joskus tainnu syöttää jopa meijen kissalle :D ) ja kyllähä se ärsyttää, ku kalliit eväät menee hukkaa.

Tästä on nyt näköjää jo melkei kuukaus aikaa, ku sie oot tästä kyselly, mut jos tästä nyt jotain apua on tulevaisuudessa.. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×