Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
DragoniS

Terraariotorniprojekti erillisistä terraarioista -Dragonis

Recommended Posts

DragoniS    427

Kuten otsikkokin jo sanoo, olisi nyt projektina tehdä terraariotorni johon tehdään kolme erillistä 150cm x 50cm pohjalla olevaa terraariota. Ensimmäinen ja alin terraario tulee parta-agamalle sillä siihen tulee hiekkapohja joten painoa tulee olemaan. Muut kaksi terraariota tulevat olemaan turve tms. pohjallisia joita tulee asuttamaan kuningaspyton (tälle tehdään max 50cm korkea terraario) ja viljakäärme. Ja koska rakennelmasta tulee suht massiivinen, leveä ja korkea, on siksi fiksuinta tehdä kaikista terraarioista erillisiä jotta ne on tarvittaessa helppo siirtää ja esim. muuttaa.

Partis terraariota tulee siis asuttamaan minulla jo yhdeksän vuotta asunut parta-agama jonka nykyinen terraario ei ulkonäön ja koon puolesta nykyiseen uuteen asuntoon kovin hyvin sovi. Tuosta terraariosta sitten käytetään liukulasit ja -listat hyödyksi niin ei tarvitse uusia tilailla. Vanhan terraarion laitan sitten luultavasti halvalla myyntiin, katsotaan ;)

Käytiin eilen tilaamassa 15mm paksua vesivaneria joiden hinta leikkauksineen on 110€, nyt vain odotellaan että  palat ovat valmiita että päästään kunnolla projekti aloittamaan. Vesivaneri valikoitui materiaaliksi siksi että kuningaspyton ja viljakäärme terraarioissa tulee olemaan hieman kosteutta/ silloin tällöin sumuttelua niin tuo materiaali kestää hyvin sen kosteuden ilman että sitä pitää kummemmin käsitellä/jos ollenkaan. Koko rakennelma tullaan maalaamaan ulkopuolelta luultavasti mustaksi tai tumman ruskeaksi ja jokaiseen terraarioon tehdään itse kalliotaustat.

Alla Parta-agama terraarion mitat joka tehdään siis ensimmäisenä.

terraarion piirustus.jpg 

Tilatut palat:

 • 2kpl 150cm x 50cm (katto ja pohja)
 • 2kpl 70cm x 50cm (päädyt)
 • 2kpl 147cm x 15cm (etulevyt joihin lasien liukulistat kiinnitetään)
 • 1kpl 147cm x 70cm (takaseinä)

 

Kulut tähän mennessä:

Vesivaneri 15mm ruskea/ruskea leikkauksineen (Puutavaraliike T. Vainio Järvenpää) 110€

Saumalaasti 3kg Kiilto vaaleanruskea (Bauhaus) 12,90€

 

 

 

 • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Tänään käytiin levyt hakemassa ja saatiin jo terraario kasattuakin. Näissä vesivanerilevyissä toinen puoli on karhea ja toinen sileä suorastaan liukaspintainen ja tuo liukas puoli laitettiin ulkopuolelle. Tarkoitus on siis maalata terraario ulkopuolelta joten tuon ulkopinnan joutuu hiomaan rikki ja vetämään siihen pohjamaalin ja sen päälle varsinaisen maalin. Levyt on kiinnitetty toisiinsa ruuveilla ja ruuveille on tehty upotukset jotta ovat hieman nätimmät ulospäin.

Tässä kuvassa terraario kasattuna ylälippaa lukuunottamatta, laitetaan se paikalleen vasta kun olen saanut kalliotaustat rakennettua niin sisäpuolella on helpompi työskennellä.

terraario kasattuna.jpg

 

Taustalevyyn porattu reikä johtojen läpivientiä varten ja kaikkiin nurkkiin vedetty akvaariosilikonit jotta kaikki mahdollinen (hiekka yms.) pysyvät sisäpuolella.

terraario kasattuna 2.jpg

 

Huomenna jatketaan ilmastointi reikien teolla ja kalliotaustaa aloittelen väsäämään, tuohon taustaan saan muuten ilmaiseksi SPU eristelevyä joka taitaa olla finfoamin kaltaista tms. (vai onko jopa sitä en tiedä) sillä se ei hajoa kuin styroksi joten mukavampi työstää eikä sotke niin paljoa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Löysin bauhaussista kivan näköiset alumiiniset ilmanvaihtoritilät LVI osastolta, ja värivalinnanvaraa oli mukavasti. Hyllyssä taisi olla värit kulta, hopea ja pronssi joista valitsin tuon "pronssin" joka on kyllä musta katsoo sitä missä valossa vaan, eipä tarvitse maalailla mustaksi niinkuin alkuperäinen suunnitelma oli ;) Terraarion kumpaankin sivuun tulee 8cmx40cm ritilät ja takaseinään 6cmx50cm. Aluksi meinattiin laittaa vaan sivuille ritilät mutta kun partiksen terrassa noita lamppuja tulee olemaan se kolme niin tulevaisuudessa tämän terraarion päälle tulevan terraarion pohja taitaisi lämmetä liikaa joten siksi vielä yksi ritilä päätettiin laittaa takaseinään ihan ylös jotta ylimääräinen lämpö pääsisi pois eikä kuumentaisi ylempää terraariota ehkä niin paljon, noh katsotaan kuinka toimii. Ja pitäisi kyllä nyt muutenkin ilmanvaihdon toimia.

ilmanvaihtoritilät.jpg

 

Tässä alemmassa kuvassa näkyy tuo kiinnityssysteemi. Tulee siis terraarion sisäpuolelta kiinni ilmanvaihtoaukkoon joten ulkoapäin tulee olemaan siisti kun ei ruuvit näy eikä tule seinistä ollenkaan ulospäin vaan on tasainen.

ilmanvaihtoritilä2.1.jpg

 

Reijätkin saatiin tehtyä pistosahalla suht siististi. Sivujen aukot tulivat suht korkealle mutta kun tämä terraario tulee olemaan melkein lattiatasossa (alle tulee 10cm jalat) niin eipähän pitäisi niin paljon ainakaan tulla vetoa. Sisäpuolelle tulee kalliotausta jota jo aloittelinkin sahaamalla oikean kokoiset palat kolmelle seinälle 

terraario ilmanvaihtoreiät.jpg

 

Kuluja:

2x Tuuletusritilä Europlast alumiini 8cmx40cm (Bauhaus) 2x 7,46€/kpl = 14,92€

1x Tuuletusritilä Europlast alumiini 6cmx50cm (Bauhaus) 7,33€

Sivellin (Bauhaus) 2,30

Edited by paputtaja

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Tänään kävin hakemassa maalit joista tartuntapohjamaalin jo vetäisin pintaan 10cm patteritelalla. Tätä ennen hioin hiomakoneella P80 paperilla pinnat kauttaaltaan jotta siihen ottaisi maali mahdollisimman hyvin kiinni, on muuten aika homma tuossa että sai vesivanerin sileää puolta hieman rikottua :rolleyes: Pohjamaaliksi valikoitui K-Raudan myyjän suosituksesta Tikkurilan Otex Akva vesiohenteinen tartuntapohjamaali, tätä jäi todella paljon tuosta 0,9l purkista yli mutta niin oli tarkoituskin kun aletaan seuraavia terraarioita tekemään niin onpahan niihin matskua valmiina. Varsinaiseksi maaliksi tuli Tikkurilan Helmi 30 puolihimmeä musta kalustemaali 0,9l, tätä tosin tulee ainakin kaksi kerrosta.

maalit.jpg

 

Tartuntapohjamaalia yksi kerros pinnassa.

pohjamaali.jpg

 

Kuluja:

2x Patteritela muovi 10cm (K-Rauta) 2x 3,95€/kpl =7,90€

Tikkurila Otex Akva tartuntapohjamaali 0,9l (K-Rauta) 21,00€

Tikkurila Helmi 30 kalustemaali 0,9l (K-Rauta) 32,90€

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Nyt on terraario maalattu kahteen kertaan ja alimmaisen etulevyn joutuu vielä kerran maalaamaan, jäi jostain syystä osittain röpelö pintaiseksi ja valosta heijastaa aika ikävästi. Mutta sainpa jo kalliotaustan pohjat tehtyä. Nuo eristelevyt kiinnitin toisiinsa hammas/grillitikuilla ja Cascon lasisilikonilla (akvaario käyttöön soveltuvalla), palat muotoilin puukolla ja lopuksi vielä hioin kaikki pinnat P150 hiomapaperilla.

terra tausta.jpg

terra tausta 2.jpg

terra tausta 3.jpg

 

Kuluja:

Lasisilikoni Casco (Clas Ohlson) 7,99€

 • Like 2

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Tänään sain ensimmäisen saumalaastikerroksen vedettyä taustan pintaan. Hieman tuli sudittua sitä sisäpuolelle muuallekin kuin taustaan kun eihän tuossa liukkaassa filmivaneripinnassa mikään teippi pysynytkään niin en saanut vanereita suojattua :rolleyes: Ilmanvaihtoritilät suojasin maalarinteipillä ja pohjan ja etulevyn sanomalehdillä. Kuvissa laasti on vielä märkää ja kuivuessaan vaalenee tuosta.

tausta laastilla.jpg

tausta laastilla2.jpg

Huomenna olisi tarkoitus laittaa vielä yksi kerros saumalaastia ja sitten hieman väritellä taustaa akryyliväreillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Toinen saumalaasti kerros nyt pinnassa ja jouduin tuota ostamaan aiemman 3kg pönikän lisäksi lisää. Ostin toisen 3kg vaikka pienempikin pakkaus olisi riittänyt mutta onpahan nyt varastossa. Suunnilleen 4kg meni saumalaastia tuohon taustaan.

Ostin myös Bauhaussista 8kpl 10cm korkeita kromin värisiä pyöreitä teräsputkijalkoja. Luulisi riittävän tuo määrä? :huh: :biggrin: Kuutta mietittiin mutta tuntui vähäiseltä kun näitä terraarioita kumminkin useampi päällekkäin tulee.

Porukat kutsui mut aikaa sitten paikanpäälle kun puita kaadettiin että saisin parhaimmanmalliset terraariopuut ja kyllä niitä tulikin haalittua! Vaikea oli valita että minkä oksan sinne terraan laittaa ja millä tavalla mutta allaolevanlaiseen ratkaisuun päädyin. Lämpölamppu tulee tuohon vasemmalle puolelle terraariota missä tuo oksa alkaa nousta pohjalta niin on liskolla lämmittelypaikka suht lähellä lamppua ja sitten terraarion pohjalle pääsee lämmittelemään hieman kauemmas lampusta niin on valinnanvaraa. Oksan siistin puukolla poistaen siitä kaiken irtonaisen ja kaarnaa jätin jotta lisko saa puusta otteen. Seuraavaksi puu pääsee painepesuun ja sitten muutamaksi tunniksi saunaan niin kuolee mahdolliset pöpöt ja ötökät.

terra ja kiipeilypuu1.jpg

Kuluja:

8x Teräsputkijalka kromi (Bauhaus) 8 x 2,95€/kpl = 23,60€

Saumalaasti 3kg Kiilto vaaleanruskea (K-Rauta) 12,25€ 

 

 • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Taustan väritin akryyliväreillä niin että otin pensseliin väriä ja pyyhin kaiken ylimääräisen maalin kertakäyttölautaseen jolloin pensseli oli suht kuiva mutta siinä kuitenkin oli väriä, dry brushing taitaa olla nimike tälle tekniikalle? :rolleyes: Ensimmäiseen kerrokseen sekoitin ruskeaa, valkoista ja punaista jolloin sain punertavan ruskeaa väriä, toisen kerroksen maalasin pelkästään ruskealla ja kolmannen musta/ruskea sekoituksella. Ruskealla värillä vielä lopuksi maalasin liian tummat alueet. 

Välineet. Kolme väriä löytyi ennestään edellisestä projektista ja punainen nyt ostettu. Tuolla ylemmällä pensselillä en tehnytkään mitään kun oli liian leveä. Tilalla toisena pensselinä kapeakärkinen pensseli.

värit.jpg

 

tausta väritetty.jpg

 

taustaa.jpg taustaa2.jpg

Kuluja:

Amsterdam akryyliväri (Tempera) 7,50€

 • Like 2

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Nyt olisi terraario laseja, valoja ja sisusteita vaille valmis. Lasit tilattiin eilen Järvenpääläisestä Jura-lasista ja ovat huomenna valmiit mutta perjantaina vasta ne pääsen töiden takia hakemaan. Viikonloppuna sitten kasataan kaikki valmiiksi ja lisko pääsee muuttamaan uuteen kotiinsa.

Tänään pensselöin toisen kerroksen lakkaa jonka pintaan heittelin/taputtelin hienoa hiekkaa jotta pinta ei olisi niin kiiltävä ja siinä olisi enempi tartuntapintaa liskolle kiivetä. Lakkaa meni noin kaksi 0,225l purkkia kahteen kerrokseen.

Pohjaan kiinnitettiin 10cm korkeat jalat joissa jokaisessa on neljä ruuvia ja liimaa jalan ja terraarion välissä.

terra kasattu.jpg

Kuluja: 

Uretaanialkydilakka Unica Super 0,225l puolihimmeä (Stark) 9,50€

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
"Wiljo"    406

Komea terra tuli. :smile:

 

Neuvomaan en rupea, mutta vinkkinä vastaisen varalle: Saat huomattavasti sisustukisesti siistinpiä terroja jos sulkee vanerin leikkauspinnat ja saumat paklaamalla. Tämä toki toimii vain maalattuihin, ei petsattuihin ja lakattuihin.

 

Esimerkiksi tuo muovipakkeli ei tosiaankaan ainakaan hinnan kiroissa ole, ja ajaa täysin asiansa: http://www.motonet.fi/fi/tuote/601589/Pakla-Soft-Muovikitti-10-kg

 

Toinen mikä tuli mieleen kuviasi katsellessa (siitä näkee missä ylä/etu ruuvit on), niin kasatessa ruuvin paikkoihin kannattaa porata ruuvinrungon paksuiset esirei´ät muutaman millin syvempinä kuin itse ruuvi on. Tämä siksi että ruuvi ei rupea levittämään vanerin viiluja toisistaan ja pullistelemaan (samoin kuin umpi puu saattaa haljeta ilman esiporausta) se kierre siinä ruuvissa on se kiinni pitävä osa, joka ei pyri levittämään puuta, vaan leikkaantuu siihen. Ruuvinrunko taasen tarvitsee oman tilansa. 

 

Sekava selitys, mutta ehkä aukesi?

 • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Joo huomattiin sama kun laitettiin ylempää etulevyä kiinni runkoon, reiät oli kyllä porattu ennenkuin ruuvia laitettiin mutta joo, pitää muistaa seuraavissa terroissa vähän muuttaa taktiikkaa, näitä kun vielä kaksi tähän päälle tulee että saa sitten siistimmät. Ruuvit olisivat voineet myös olla hitusen ohuemmat.

Terra olisi nyt sisustettu ja asukkikin pääsi jo muuttamaan. Alla muutama kuva melkein valmiista terraariosta (pitää käydä vielä muutama ledi ostamassa että saa vähän lisää valoa terraan) Teko sepustuksia sitten myöhemmin kun kerkiän :)

pogon uusi terra.jpg

Pogo terra.jpg

Pogon uusi terra1.jpg

 

 • Like 2

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Nitrogen    37

Ootteko mitanneet paljonko tolla ekalla vaneriterralla on massaa? Mietin vaan että kun pinoatte niitä kolme päällekkäin, ja lopulta kaikkien massa on noiden jalkojen varassa, millainen lienee paine lattiaa vasten per jalka. Sekä terrojen aiheuttama paine per jalan kiinnityspelti tai sen vastaisen tukivoiman aiheuttama paine pohjavaneria vasten? Myönnän kyllä että koska en ole opiskellut puutekniikkaa, ei vanerin mekaaniset ominaisuudet ole tutuimmat mahdolliset, mutta äkkiähän noita selvittelee ja perusmekaniikkaa soveltaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Nitrogenin kommentti meni tältä tavan tallaajalta ihan ohi, mutta joo, ei olla mitattu eikä laskeskeltu. Ensimmäinen terraario on kokoonsa nähden kevyt ja muista terraarioista tulee matalempia ja turve tms pohjaisia eli paljon kevyempiä kuin ensimmäinen. Ja aina niitä jalkoja voi lisätä jos siltä näyttää.

Nyt olisi tarkoitus loppukeväästä/ alkukesästä alkaa rakentaa seuraavaa terraariota joka tulee kuningaspytonille kunhan ilmat vain lämpenee. Kokoa tulee 150x50x50cm eli 20cm matalempi kuin alimmaisesta terraariosta sillä kunkkupytikat eivät ole kovin taitavia kiipeilemään ja yllän sitten tulevaisuudessa paremmin hoitamaan ylempää terraariota. Lämmitys on iso kysymysmerkki sillä minulla on ollut puuterraarioissa vain lämpölamppuja ja se mietityttää kunkulla, lämpömatto puuterrassa ei taas ihanne olisi ja kaapelikin mietityttää :huh: Valaistus tulee olemaan hämärä, luultavasti muutama yksittäinen himmeähkö led. Mutta tästä lisää aikasintaan keväällä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Kamala rakentelu kuume olisi joten piirtelin jo terraarion suunnitelman, luultavasti ensikuussa tilaillaan jo vanerit ja päästään alottelemaan. Sisusteita jo äsken tilailin :rolleyes:

Terraariota tulee siis asuttamaan naaras kuningaspyton joka on vielä keskenkasvuinen, nykyinen 80cm leveä terraario on käymässä ahtaaksi. Koska kuningaspyton tuppaa olemaan hieman ujompi laji niin terraariosta tehdään todella suojaisa. Kalliotaustat teen itse samalla tyylillä kuin ylemmän parta-agaman terraarion mutta harmaan sävyillä, taustaan tehdään leveitä kielekkeitä kiipeilyyn/loikoiluun joten sisältä terraario ei tule tuota 150cm olemaan, tausta vie pohjan pituudesta varmaan kymmenenkin senttiä pois. Kattoon kiinnitetään useita tekokasveja tuomaan suojaa ja valaistus tulee olemaan himmeä. Pohjalle laitetaan useita piiloja. Tässäkin terraariossa haen eläimelle mahdollisimman luonnonmukaisia oloja, lajin kotiseutua mahdollisimman paljon mukaillen.

Terraario rakennetaan samasta 15mm vesivanerista kuin parta-agaman terraariokin. Piirroksessa otettu huomioon vanerin paksuus.

58c45a33f3919_Pytoniterraario.thumb.jpg.52d1dc177d34e5e1be8d8238c206257a.jpg

Tilattavat palat

 • 2kpl 150cm x 50cm (katto ja pohja)
 • 2kpl 50cm x 50cm (päädyt)
 • 1kpl 147cm x 50cm (takaseinä)
 • 1kpl 147cm x 10cm (alempi etulevy johon liukulista kiinnitetään)
 • 1kpl 147cm x 5-10cm (ylempi etulevy johon liukulista kiinnitetään)
 • Like 2

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
sollisti    0

Olemme rakentamassa terraariota parta-agamalle ja käytämme projektiasi suunnitelmamme suunnanantajana, joka on muuten loistava. Yksi kysymys tuli kuitenkin mieleen. Miten kiinnitit uv-putken kattoon ja minkälaisia kantoja käytit?

Kiitos vastauksesta :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427
On 30.3.2017 at 20.59, sollisti said:

Olemme rakentamassa terraariota parta-agamalle ja käytämme projektiasi suunnitelmamme suunnanantajana, joka on muuten loistava. Yksi kysymys tuli kuitenkin mieleen. Miten kiinnitit uv-putken kattoon ja minkälaisia kantoja käytit?

Kiitos vastauksesta :rolleyes:

UVB putki on kiinni Arcadian ultra seal T8 controller rungossa, sattui ylimääräisenä kotoa löytymään :) Lisävalaistuksena 4kpl Ikean Dioder lediä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Terraarion rakentaminen alkaa joskus tässä kesän aikana ja sitä odotellessa hommasin jo muutamia tarvikkeita. Ilmanvaihtoritilät ovat samat kuin alemmassa parta-agamaterraariossa paitsi että takaseinän ritilä on hieman korkeampi, 8cm, 6cm sijasta. Oli sen verran hankala parta-agaman terraariossa ruuvata paikoilleen. Taakse tulee siis 50cm x 8cm ja sivuille 40cm x 8cm ilmanvaihtoritilät. 

Lämmittelypaikan hoitaa keraaminen lämpölamppu joka ei tuota ollenkaan valoa, vain lämmön. Siihen tilasin Seran ceramic holder lampunkannan (max. 300W) ja Seran protector cage lampunsuojaritilän. Lämmittelypaikalle ajattelin luoda kaksi suojaisaa piiloa, maahan lampun alle jonkun luolan ja maasta irti lähemmäs lamppua korkkikaarnaputken jotta käärmeellä on valinnan varaa. Jos tämä systeemi saadaan toimimaan (melkein kaikki suosittelee kuningaspytonille lämpömattoa, joka omallakin nykyisessä lasiterraariossa on) niin se saa jäädä lämmönlähteeksi, jos ei niin lämmittelypaikka luodaan matolla tai kaapelilla.

594d2b31ba9dc_pyypinterraprojekti.thumb.jpg.34a0be0d0ffb48f5443daed1b0c793dd.jpg

Kuluja:

Sera reptil ceramic holder (Pet´s Friend) 22,50€

Sera reptil protector cage (Pet´s Friend) 20,50€

Tuuletusritilä europlast alumiini pronssi 8x50cm (Bauhaus) 4,90€

2x Tuuletusritilä europlast alumiini pronssi 8x40cm (Bauhaus) 2x 4,90€ = 9,80€

 • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kekkiäinen    21

Toi lämpölampun suoja näyttää tosi kätevältä. Jos oisin tiennyt, että noita saa ostaa niin olis jäänyt kokematta monta itkuista tuntia kanaverkon ja rautalangan kanssa, kun väänsin ekan liskon lämpölamppuun useammankin eri virityksen suojaksi:dodgy: ...Loppujen lopuksi ostin korkeamman terran ja exoterran varjostimen, kun koko taloyhtiöön tuli silloin palotarkastus huoneistoihin:biggrin: 

 • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

^ Haha, joo onneksi näitä löytyy, säästyy säätämiseltä :biggrin: Toi on kyllä tosi kätevä, varsinkin kun on helppokäyttöinen luukku josta lampun vaihtaa tarvittaessa :smile: 

Nyt meni hieman suunnitelmat uusiksi ja tehdäänkin kaksi terraariota kerralla niin ei tarvitse näitä enää miettiä. Yksi runko johon laitetaan korkeussuunnassa välilevy niin saadaan samalla kuningaspytonille ja viljakäärmeelle aikuisterraariot. Levyt käytiin tänään tilaamassa samasta puutavaraliikkeestä mistä alimman parta-agama terraarionkin levyt. Aina tullut juuri oikean mittaisia leikattuna, ja hyvä ystävällinen palvelu. Kaikki levyt ovat 15mm vesivaneria paitsi tuo välilevy joka tilattiin 21mm vesivanerista jotta se ei alkaisi notkumaan. Alempaan eli kuningaspyton terraarioon tehdään tuet ylempää välilevyä varten, eli sitä ei kiinnitetä vain sivuista jotta saadaan kunnon tuki tuolle levylle. Myös etulevyt antavat välilevylle tukea.

Alempi eli keskimmäinen terraario tulee olemaan n. 150x50x48cm ja ylempi viljakäärme terraario 150x50x50cm. 

Alla piirrustus, mitat ovat ulkomittoja ja kuvassa näkyvät myös suunnilleen ilmastointiritilöiden paikat. 

596659e46848f_terrasuunnitelma.thumb.jpg.db754d0fb4b834dc517b336ba8eb6004.jpg

Tilatut palat:

 • 2kpl 150x50cm (katto ja pohja) 15mm
 • 2kpl 50x100cm (päädyt) 15mm
 • 2kpl 147x5cm (ylemmät etulevyt) 15mm
 • 2kpl 147x10cm (alemmat etulevyt) 15mm
 • 1kpl 147x100cm (takaseinä) 15mm
 • 1kpl 147x48,5cm (välilevy) 20mm

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Tänään haettiin levyt ja saatiin runkokin jo kasattua :) Levyt ruuvattiin toisiinsa 40mm ruuveilla ja ruuveille tehtiin apureiät ja upotukset. Ilmanvaihtoaukot sahattiin pistosahalla. Vanerien liukas puoli laitettiin ulkopuolelle ja karhea sisäpuolelle. Huomenna jatketaan asentamalla terraariot jakava välilevy joka tuli 21mm vanerista muiden levyjen ollessa 15mm. 

Ostin myös toiseen terraan nuo samat Seran lampun kannan ja suojaritilän. Ja samat ilmanvaihtoritilät kuin aiemmin. 

Onlinereptileshop:ista Briteistä tilasin muutaman kasvin kun suomessa on suhteellisen nihkeä valikoima, ja kivannäköiset lajikyltit terraarioihin :) Kaksi kasveista oli erilaisia mitä tilasin mutta ihan kivat nuokin ovat.

59764324570f2_Terratorni24.7_17.thumb.jpg.1d419dbaf1de16c88a9bb6a54a6ef378.jpg

5976432fe1dd6_Terratorni224.7_2017.thumb.jpg.94023de14878977ecbb2a0edfdeab675.jpg

597645ea58059_kasvitorniterraan..thumb.jpg.e7899897739873f1aa5e53361a1920ec.jpg

Harmi kun nämä kyltit ovat muovisia, mutta siistit ne on silti :)

lajikyltit.thumb.jpg.7f47f09278cbaf901444931640bde9f6.jpg

Vesivaneri 15mm ruskea/ruskea leikkauksineen 6,26m2 (Puutavaraliike T. Vainio Oy) 234,88€

Vesivaneri 21mm ruskea/ruskea leikkauksineen 1m2 (Puutavaraliike T. Vainio Oy) 46,12€

Sera reptil ceramic holder (Pet´s Friend) 22,50€

Sera reptil protector cage (Pet´s Friend) 20,50€

Tuuletusritilä europlast alumiini pronssi 8x50cm (Bauhaus) 4,90€

2x Tuuletusritilä europlast alumiini pronssi 8x40cm (Bauhaus) 2x 4,90€ = 9,80€

Lucky reptile kilimandscharo bush (onlinereptileshop.co.uk) 7,50€

2x Lucky reptile congo grass (onlinereptileshop.co.uk) 2x 8,77€ = 17,55€

Lucky reptile bornea grass red spikes (onlinerepileshop.co.uk) 7,50€

Prorep bearded dragon vivarium plaque silver (onlinereptileshop.co.uk) 2,67€

Prorep corn snake vivarium plaque silver (onlinereptileshop.co.uk) 2,67€

Prorep royal python vivarium plaque silver (onlinereptileshop.co.uk) 2,67€

 • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
DragoniS    427

Eilen kiinnitettiin terraariot jakava välilevy jolle tehtiin 21mmx20mm vesivaneririma tuet jotka kiinnitettiin sekä sisä että ulkopuolelta ruuveilla.

5978564819ea9_terravlituet25.7.thumb.jpg.6d77d85ca9d94bf132999f6f874b087c.jpg

Rimojen päälle asennettiin välilevy kiinnittämällä se etulevyistä ja takaseinästä suoraan takaseinään kiinni. On kyllä jämäkkä. Hioin hiomakoneella kaikki levyt ulkopuolelta paitsi pohjan P40 ja P80 papereilla jolloin saatiin vesivanerin liukas pinta karheaksi niin että maali tarttuu paremmin. Vedin myös silikonit (lasitussilikoni Casco akvaariokäyttöön soveltuva) kaikkiin nurkkiin jotta suihkutettava vesi ja pohjamateriaalit pysyvät terraarion sisäpuolella. Muutama putkilo löytyi jo kotoa niin niitä ei tarvinnut ostaa. Takalevyyn tehtiin kumpaankin terraarioon johtoreiät vasempaan yläkulmaan.

5978568a76b03_terrahiottu225.7.thumb.jpg.96d094b4b948efe84d15d7651f4b57cf.jpg

5978574e82697_terrahiottu25.7.thumb.jpg.c9ca8ed6629af4af17ad40dfa63c8038.jpg

Ensiviikolla pääsenkin sitten jo maalaamaan terraarion ulkopuolen ja aloittelemaan kalliotaustojen tekoa.

 

 • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
"Wiljo"    406
On 25.7.2017 at 10.20, minna78 said:

Pitääkin tsekata noi kyltit,tänx vinkistä ;)

Itsekkin innostuin, mutta eipä löydykkään kuin kuudesta lajista. Eipä nyt sillä että teetättäminen älyttömiä maksaisi.

Tuntu olevan sen sortin pulju tuo että puoliskolle siitä ei pidä vinkata, koska muutoin joutuu hankkimaan lisää lukkoja ja pari jääkaappia. Avaimenperille ja magneeteille...

 

Näitä DragoniS:en postauksia katsellessa rupeaa kyllä askartelu kämmentä syyhyämään ja suunnitelmat mielessä vilistämään... :dodgy:

 • Like 2

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×