Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Jiggly

Pro-pro-projektikasa -Jiggly

Recommended Posts

Jiggly    113

Ajattelin että kun näitä rohjekteja tulee muutama vielä myöhemminkin, niin teenpä tällaisen yhteisen läjän niille. Vielä kesken oleva tokee laatikko jatkuu ja löytyy täältä --> http://keskustelu.herppi.net/topic/23802-jigglyn-gekkola/

 

Nyt modaan (ylläri pylläri) tv-tasosta terraa kunkkupytikalle.

 

JJVS8uv.jpg

 

QzdjvS8.jpg

 

Kokoa tällä valioyksilöllä on 93x45x33. Tällä hetkellä siihen on tehty iso reikä reikälevylle takaseinälle, lakattu kahteen kertaan, laitettu eteen lista ja maalattu se vaikka kuva toisin väittää. Reikäpellit revin vanhasta lasiterrasta joka oli niin huonossa kunnossa ettei sitä olisi viitsinyt enää kenellekään myydä. Tässä oli valmiina lasiovet, mutta olivat tummennetut ja ihan alas asti joten ei niille sitten ollut käyttöä, uudet lasit on tilattu. Kuten toinenkin projektini, tämäkin on kuivumassa :D

 

Odotellessani olen väsäillyt taustaa, tällä kertaa kookoskuitutaustaa modaten. Sekaan olen tehnyt tiiliä styroksista, laastista ja lakasta. Ideana oli että olisi raunioilla mönkimässä :P Taustat ei ole vielä valmiit ja niitä ehtii onneksi vielä jatkaa koska en usko että lakka on vielä täysin kuiva.

 

Abe4pVK.jpg

 

Yhdeksi piiloksi vedin kolvilla ämpärin puoliksi ja silikoonasin siihen korkkia.

 

9s6ECdW.jpg

 

Kiipeilypuuksi valikoitui, jälleen kerran, katon välistä löytyvää kuivunutta katajaa. Tarkoitus olisi että kunhan lakka on kuiva, kaikki mahdolliset sisusteet ja tilpehöörit ei tarvitse kuin laittaa paikoilleen. Lämpimälle puolelle tulevaa teemaan sopivaa piiloa en ehdi saada valmiiksi ennen käyttöönottoa, siihen kun tulee myös laastia ja lakkaa ja sitten taas odotellaan kuivumista. Joten saa mister tyytyä johonkin ei niin silmiä hivelevään vaihtoehtoon. Tämä rakentelu on kyllä hyvin pitkälti odottelupuuhaa :D

Edited by Jiggly
  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Nyt ollaan päästy siihen pisteeseen että puu on naulattu takaseinän reikäpeltiin kiinni ja odotan että on varmasti lakka kuivunut. Oma nenä sanoo että kuiva, mutta en ole ihan satavarma. En kuitenkaan viitsi silikoonata vikoja juttuja jollei se oikeasti ole kuiva. Oletan kuitenkin että pitää oikeasti olla kuiva annan niiden laittoa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Här har du

 

Y6O6Ckp.jpg

 

qypCsAU.jpg

 

Lämpimänpään piilo ei pääse kuvii koska on käytössä. Mutta tällanen siitä nyt tulee :) Mitään valoja en ajatellut laittaa, vaikka minulla onkin tuollaista ledinauhaa mitä saisi laitettua. Taustoista tuli ihan kivat ja puukin istuu kivasti, tekorehu on joku ikean puska. Otan Homssun laatikosta vielä lisää kasveja joita isken sinne vielä. Pohjalle tulee ainakin alkuun ihan sanomalehteä ja katsotaan jos vaihdan turpeelle myöhemmin. Wetbox/lämminpiilo pitää vielä jostain askarrella. Lasitkin sain tällä viikolla haettua ja onneksi hain Nummelan puolelta... Tippui hinta puoleen kun hain sieltä enkä Espoon jostain isommasta liikkeestä. Nyt tää olis niinkuin asukasta vaille valmis mutta pitää odottaa siirtoa alkuviikkoon. Aion tänään ruokkia heppuliinin. Mutta olen kyllä ihan tyytyväinen :)

  • Like 2

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Uutta tsydeemiä pukkaa! Nyt on aloitettu tokeiden terraario projekti, tosin vain taustojen osalta. Siitä tulee 106x56x110 cm kokoinen, joka jaetaan puoliksi väliseinällä. Rakennan havuvanerista sillä sen tulee sointua alustaksi hommatun täyspuupöydän kanssa.

 

UeMeC3G.jpg

 

Myös tuollaisia rautasomisteita olisi tarkoitus hommata, kunhan keksii mistä sellaisia saisi sopivan pieneen hintaan. Sepällä teettäminen kun ei ole se halvin mahdollisuus. Mutta se on sitten sen ajan murhe, puitakaan ei ole vielä tilattu.

 

Ideana on siis Angkor Wat ja Kambotsan pöpeliköt. Taustalle tulee taakse ja ulkoseinälle tiiliseinää styroksista. Vähän kuviointia ja eloa olen jo tehnyt mattoveitsellä ja hiekkapaperilla, lisää teen kolvilla johon viritän rautalanjan, näin idean juutuubista ja näytti niin helpolta että. Päätin kuitenkin etten ala liikaa pipertämään koska tässä käy kuitenkin niin, ettei se tausta näy sieltä niin paljoa kaikkien tikkujen ja möyhyjen keskeltä. Sisäkulmaan tulee puunrunko molemmille, niin että homma näyttäisi yhtenäiseltä vaikka onkin kaksi eri yksiötä.

 

NP6e8Y3.jpg

 

Punaisten viivojen sisäpuolelle tulee uretaanista juuria rungon ympärille, joudun varmaan vähän hiekkapaperia näyttämään että pysyvät kuitenkin sopivan littanina. Molemmissa on lisäksi 3 paikkaa rehuille, kaksi rungossa ja yksi päädyssä, lisäksi yksi syvennys liskolle. Näitä tehdessäni, tein tiiliseinistä ajatuksissani roimasti liian isot, mutta tajusin että voin vain leikata pois ylimenevät ja laittaa ne reunoille! Jee, ei tarvitse tehdä uudestaan tuota kauheaa erikeepperi-mattoveitsi-no voi pee nyt se irtos-operaatiota. Ulkoseinille tulee joka tapauksessa molemmille puolille alumiiniiverkosta (tai vastaavasta) ilma-aukot joten ei niiden tarvitse ihan eteen yltääkkään. Ajattelin etten laita laasteja ennekuin minulla on laatikot kasattuna, sehä nimittäin vasta veetuttaisi jos on tullutkin jokin mittavirhe... Mutta muuten leikkaan ja työstän kaiken valmiiksi.

 

Kasvien osalta homma tuskin tulee pysymään ruodussa koska en usko että saan täytettyä molemmat terrat vain tuolta alueelta löytyvistä kasveista, ihan vain taloudellisista syistä. Runkoon ajattelin bromelioita, alas mahdollisesti peikonlehdet. Se mihin tulee minkälaisia kasveja, on jo aika pitkälle suunniteltu, mutta itse lajit on vielä hakusessa :D Projekti on mahdollisesti hyvin kunnianhimoinen ja isotöinen, mutta onneksi on aikaa tehdä rauhassa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Noin!

 

JbcHfan.jpg

 

Nyt on uretaanit veistetty, vielä pitää vähän pipertää ja sommitella, ettei käy niin ikävästi että puu vie sitten koko tilan terrasta. Juurilla nyt ei ole niin väliä, ei ne siellä pyöri kuitenkaan. Kasveilta ne toki vievät tilaa jos on liian isot. Mutta nyt kun on veistelty niin voi tiiliseinätkin leikellä sopivan kokoisiksi. Ja kun ne on leikattu niin pääsee kuvioimaan tiilien pintaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Nyt on vanereista laitettu tarjouspyynnöt että rakennukset käyntiin! Taustat leikkelen loppuun vasta kun on runko kasattu että näkee oikeasti pajlonko nuo nyt vie tilaa ja miltä näyttää.

 

Koska meillä on aika kylmä talvisin (alle 20 astetta), terroihin pitää saada sisäpuolelle joku lämmitysratkaisu yöksi. Ensin mietin keraamista lämppäriä katolle keskelle että lämmittäisi molempia, mutta todettiin että hukkalämpö on niin iso ettei höskä ole enää kovin taloudellinen. Vaihtoehtoina on siis laittaa pohjalle pari isoa liuskekiveä joihin laittaa lämpökaapelia piiloon, ja näin olisi lämpökivi, epäilen vaan että kivestä tulisi ehkä turhankin kuuma. Toinen vaihtoehto on laittaa väliseinän molemmille puolille lämpökaapelille paikka. Niin että kaapelia olisi seinän molemmin puolin ja sen päälle kiilattu pleksiä/lasia tms. joka päästäisi lämmön läpi. Eteen sitten pitkiä muovikasveja ja tuon pinnan maalaisi jollain joko mustaksi tai tumman vihreäksi. Näistä kahdesta kivi olisi helpoin, mutta epäilen onko se tarpeeksi tehokas ja turvallinen, ja tuon kaapelihässäkän teko jälkikäteen taas on sen verran hankalaa että se pitää rakentaa ennen asukkaita jos sen tekee. Kaipa tuota kivi hommaa pitää vaan kokeilla, eiköhän sellainen +30 asteeseenkin lämpätty kivi tarpeeksi lämmitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Katg    4 728

Termostaatti, niin saa lämmöt kaapeleilla siihen asteeseen kun haluaa? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Ainiin! Tottakai, unohdin kokonaan tuon termostaattihommaan. Kyllähän mä sinne sellasen laitan, unohdin ihan kokonaan että voin sillä säätää sen kiven sopivaks :D Pitää nyt jossain kaapissa vähän kokeilla sitä.

 

Mutta mutta, vanerit hain eilen, 15 mm havuvaneria. Kokoahan tällä virityksellä tulee olemaan 106x56x110 cm. Vielä olisi hakusessa alumiiniverkko ja listat kattoon. Todettiin että on aika turha homma tilata kokonainen kattopala ja siihen tehdä iso reikä keskelle verkkoa varten. Eli koko katto tulee olemaan verkkoa. Ideana siis että laitetaan kaksi listaa päällekkäin, niiden väliin sitten tuo verkko. Ulkoreunaan taas lisää listaa, mutta tuollaista saman muotoista kuin tuossa pöydässä ulkoreuna on. Saa sitten yhteensopivan pömpelin ja peittää samalla listojen välin. Eilen yritettiin löytää sopivia listoja tähän hommaan, muttei löytynyt joten seuraavaan rautakauppaan tieni vie! Verkkoakaan en löytänyt kuin yhdestä kaupasta netin kautta, eivätkä he ole vielä vastanneet säpoon, joten yritän etsiä vielä muualta. Vaikuttaa muutenkin aika epäilytävältä sivulta :ph34r:

 

Molemmille ulkoreunoille Tulee 10x70 cm kokoiset ilma-aukot joihin tulee myös verkot, tulee siis pystyasentoon ja toivon että nämä toimisi myös lisäikkunoina. Ajattelin että teen nyt ihan kunnon kokoiset niin ei tarvitse sitten myöhemmin itkeä kun ei ilma kierrä. Harkitsen myös että keskelle tulevaan tilanjakajaan tekisi yhden että saisi ihan kunnolla ilman kiertoon.

 

Ideana on kuitenkin ollut että vaikka tästä tulee erilainen kuin mitä yleensä näkee, niin olisi kuitenkin suht halvalla toteutettu. Eilen kuitenkin tuli ostettua hitusen kalliimpia ruuveja, 15 kpl/3 euroa, ne oli vaan niin hienoja. Todettiin että vaikka tuohon laittaakin noita rautakoristeita, ei niitä voi tunkea niin paljoa että kaikki ruuvit peittyisi, ei se olisi enää nätti. Harkitsen myös pientä huijaamista tässä asiassa, eli ostaisi puisia pyörylöitä joita vähän lommottaisi ja vetäisi jollain spray maalilla pinnan. Niitä kun tuntuu löytyvän ties millaisina nykyään, niin eiköhän tuollaisen rautahommankin saisi jotenkin itse tehtyä. Tuollaisia ei nittäin tunnu löytyvän oikeastaan muualta kuin sepän pajasta, ja se ei ole halpaa hommaa se. Mutta nuo kulmissa olevat hommelit onkin sitten toinen juttu. Onneksi on vielä aikaa keksiä jotain.

 

Vanerit   63 e

Hienot ruuvit   9 e

Normi ruuvit   6 e

Uretaani x 2   8 e

Styroksit   n. 6e

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
"Wiljo"    406

 

 

Molemmille ulkoreunoille Tulee 10x70 cm kokoiset ilma-aukot joihin tulee myös verkot, tulee siis pystyasentoon ja toivon että nämä toimisi myös lisäikkunoina. Ajattelin että teen nyt ihan kunnon kokoiset niin ei tarvitse sitten myöhemmin itkeä kun ei ilma kierrä. Harkitsen myös että keskelle tulevaan tilanjakajaan tekisi yhden että saisi ihan kunnolla ilman kiertoon.

 

 

Tuo suunnitelmasi sitten todennäköisesti aiheuttaa myös vetoa terraan . :mellow:  Jos kansi on kokonaan verkkoa, niin riittää että YHDELLÄ  sivulla on maltillisen kokoinen korvausilmaräppänä vaaterissa, tai vaikka useampi pienempi minkä mallista haluatkaan,alareunassa. Matelijoiden asumuksissa ilman kierto ei ole se juttu, vaan maltillinen vaihtuvuus. 

 

Vinkkinä sitten että liki kaikki rakennuspuolen listat ovat "syrjä puoleltaan" koveria. Siis noin niin kuin verkon kiinnittämistä ajatellen, jos et sitä jo huomioinut...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

 

 

 

Molemmille ulkoreunoille Tulee 10x70 cm kokoiset ilma-aukot joihin tulee myös verkot, tulee siis pystyasentoon ja toivon että nämä toimisi myös lisäikkunoina. Ajattelin että teen nyt ihan kunnon kokoiset niin ei tarvitse sitten myöhemmin itkeä kun ei ilma kierrä. Harkitsen myös että keskelle tulevaan tilanjakajaan tekisi yhden että saisi ihan kunnolla ilman kiertoon.

 

 

Tuo suunnitelmasi sitten todennäköisesti aiheuttaa myös vetoa terraan . :mellow:  Jos kansi on kokonaan verkkoa, niin riittää että YHDELLÄ  sivulla on maltillisen kokoinen korvausilmaräppänä vaaterissa, tai vaikka useampi pienempi minkä mallista haluatkaan,alareunassa. Matelijoiden asumuksissa ilman kierto ei ole se juttu, vaan maltillinen vaihtuvuus. 

 

Vinkkinä sitten että liki kaikki rakennuspuolen listat ovat "syrjä puoleltaan" koveria. Siis noin niin kuin verkon kiinnittämistä ajatellen, jos et sitä jo huomioinut...

 

 

Eli tuota räppänää voi lyhentää? Se oli alunperin lyhyempi eikä ollut tarkoitus keskellekkään laittaa ilma-aukkoa. Mutta nyt oli ilmestynyt sieniä exoon joten kuumoilen tuota ilman kierron riittävyyttä. Tuohon kun tulee katolle 100 x 25 cm leveä valaisin kasveja varten, se tietysti peittää osan katosta myös.

 

Ja kyllä, listat yleensä on koveria, mutta saa niitä ihan suoranakin. Tuossa edellisessä pytikkaterrassa tein listasta lasien alle korokkeen. Ajattelin hommata samaa mutta au naturellina, eli ilman maalipintaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Sharyl    128

Mutta eikö ilma-aukkoja ole jälkeenpäin helpompi peittää kuin ruveta väsäämään isommiksi? Sen ammattimaisempaa ohjetta en osaa antaa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Mutta eikö ilma-aukkoja ole jälkeenpäin helpompi peittää kuin ruveta väsäämään isommiksi? Sen ammattimaisempaa ohjetta en osaa antaa :D

 

No se tässä olikin vähän ideana, että peittää sitten jos kiertää liikaa. Niiden lisääminen jälkeenpäin on kuitenkin niin iso homma että itku tulee kun vain ajatteleekin. Mietin itsekkin tuota pystyyn laittoa että onko se sitten oikeasti tehokas, kun kuitenkin painovoimaisessa ilmanvaihdossa tullaan alhaalta, mutta jos on noin iso reikeli pystyssä niin kiertääkö ilma myös alhaalla tarpeeksi? Olisihan se varmasti paras kun laittaisi seinälle alas 40x10 cm reiän josta ilma tulee. Mutta haluan sen ikkunan sivuun! Tahtoo lisää katselutilaa! Pleksi naarmuuntuu ja sen vaihtaminen on sitten liki mahdotonta, lasin laittaminen taas kuulostaa kovin hankalalta..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Tässä vähän pohjaa millainen yhdestä yksiöstä tulee

 

f2azuaP.jpg

 

Mietin edelleen onko tuo vähän turhan ahtaan oloinen, että pitäisikö ottaa vain tuo ulommainen tiilihöskä pois... Haluaisin siitä kuitenkin edes jollain tasolla ison oloisen, enkä ahtaan jollainen helposti tulee kun joka seinällä on tausta. Onneksi "#¤%& mä oon tyhmä" -sanojen saattelemana keksin vetää puunrunkoon tehdyn piilon tylysti läpi.

 

jbAcMqC.jpg

 

En tajua miksen sitä aiemmin tajunnut, sehä on helppo päällystääkkin kun menee vain läpi, se menee kuitenkin seinää vasten, ja liskonkin saa helpommin sieltä pois kuin jos se päättää linnoittautua runkopiiloonsa. Ylös haluaisin vielä keksiä jonkun keinon laittaa joku köynnös... Haluan kuitenkin paljon eläviä kasveja, vaikka tekokasvien kanssa onkin helppoa kun ei tarvitse miettiä mihin ne purkit piilottaa :P

 

Odottelen edelleen että runko on valmis ennenkuin alan laastia ja lakkaa laittelemaan. Senkin rakennus hidastuu nyt entisestään kun sain opiskelupaikan eikä aikaa rakenteluille siis kummemmin enää ole. Mutta päästiin nyt niinkin pitkälle että saatiin 2 palaa kiinni toisiinsa :D Kyllä tämä tästä, kyllä tämä tästä... Ja sitä rataa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
"Wiljo"    406

Kuinka olisi jos rungon juurien välistä rouhisi jonkin verran materiaalia pois. Ei välttämättä tuo asukkaalle lebensraumia, mutta tekee terrasta "ilmavamman". Mitä värejä meinasit? Niillä pystyy aika paljon kikkailemaan. Jos kuvittelet tuon taustan kiveyksen vaaleanhaarmaan eri sävyillä, vasen kulmaus sekä ulos työntyvien kivien aluset tummemmaksi varjostettuna (toki kaikkien välitkin) sekä rungon vaikkapa varsin tummin ruskean sävyin ja rankoin varjostuksin tuo toden näköisesti näyttäisi huomattavasti avarammalta varsinkin kun olit suunnitellut valaistuksen suoraan ylhäältä (kokeile pimeässä valaista tuo noin valkoisenakin niin tiedät vähän mitä yritä tarkoittaa  :) Vähän huono selittäjä kun olen). Joskus koko valkoinenkin saattaa näyttää ahtaalta/pieneltä siinä missä vaikkapa mattamustakin, vaikka toista väitetään...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Juu kyllä mäki ajattelin että vois vähän keventää noita jyyria rungossa, on aika massiiviset kun noiden muiden kanssa katsoo. Olin ajatellut joo harmaan sävyjä tiiliin, takana tummempaa ja edessä hiukan vaaleampaa, jos toisi enemmän syvyyden tuntua. Tiilet on vielä helppo maalata, mutta tuo runko kuumottaa jos etukäteen kun en mitään luonnollista oikein osaa jäljitellä. Onneksi löysin juutuupista yhden hyvän videon missä tehdään spraypullolla ja sillä drybrush tekniikalla. Näyttäisi ainakin sujuvan kuin vettä vaan joten eiköhän tämä tästä :D

 

Eilen päästiin näin pitkälle

 

KoB3ASj.jpg

 

Jouduttiin irrottamaan tuo etupaneeli kun katsottiin että ei helkkari, joku tässä mättää, miksi sivut menee niin paljon yli takapuolelta?! Mutta kas, se etupaneeli oli laitettu väärään kohtaan, lattian päälle, eikä eteen niin kuin oli laskettu :D Oli jo käsisirkkeli esillä että leikataan ne ylimääräiset pois mutta onneksi tajusin katsoa papereista miten ne olin suunnitellut :D Takaseinää ei voitu laittaa kun ei tullut mieleen ruuveja ostettaessa että takaseinä on aika paljon ohuempi kuin muut seinät, joten ruuvit on siihen liian pitkiä. Samoin laitettiin tuo nyt vain kasaan, kaikki ruuvit ei ole vielä paikoillaan, eikä nekään olisi riittäneet. Joten takaisin bauhaussiin.

 

Sitten tuo katto-lista systeemi pitäisi kehittää. Ei löydy mistään sopivan kokoista pyöreää listaa mitä voisi käyttää.. Kuulemma jossain erikoishöyläämössä pitäisi käydä. Sitten alumiiniverkko asiaan, sitä saa halvalla Ruovedeltä mutta postit meneekin sitten pariinkymppiin.. Että jos joku tietää mistä saisi tarkoitukseen sopivaa verkkoa niin saapi ilmoittaa, en halua reikäpeltiä :D Jenkeistä saisi toki tilattua tuollaista mikä on tarkoitettu välioven itikkaverkoksi, mutta en ole vielä löytänyt lafkaa mikä lähettäisi Suomeen. Mutta jee, nyt se on melkein kasassa!

  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

JES!

 

SbcltBH.jpg

 

Sain hommattua kattoon ja koristeiksi ne tarvitsemani listat, löytyipä nekin kuitenkin ihan bauhaussista :D  Lisäksi löytyi seulaverkkoa joka sopii katon verkoksi oikein hyvin. Jouduin ostamaan 2 pakettia vaikka tarvitsen toisesta vain pikkuosan, joten jos joku tarvii niin täältä liikenee ylimääräistä. Mutta nyt olisi sitten osat hommattu!

 

Runkoja veistelin alhaalta vähän vähemmän massiivisiksi ja parit kengännauhat ja köydet liimasin liaaneiksi. On muuten tosi syvältä erikeepperillä niitä liimailla kun on sormet kokojan kiinni jossain :P Se homma jatkuupi huomenissa ja käyn vielä testailemassa niitä tuonne itse kopperoon.

 

Seulaverkot     2x 7,90 e

Ruuveja           n.10 e

Listat               n.10 e

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Sainpahan edes jotain tehtyä, hirmuiden sotkun saattelemana. Hioin koko tsydeemin loppuun hiomakoneella, eikä todellakaan missään maailman mielessä käynyt että siitä tulisi tuota purua koko puuhahuone täyteen. Olin varustautunut hengityssuojalla, mutten laseilla enkä pipolla tai muulla jälkikäteen fiksulla varusteella. Eli silmät ja tukka ihan sahajauhossa, samoin kaikki muukin :D  Lakkasin myös ylöstulevat listat, ajateltiin että ne kannattaa lakata ennenkuin ne laitetaan että on vedenpitävä.

 

Imuroida pitäisi vielä koko pömpeli ja odotella että lakka kuivuu muutaman päivän. Sitten vetää mustalla spraymaalilla sisäpuolet mustaksi ja laittaa listat. Päätin että tuo musta on ihan hyvä sisäpuolelle, taustat ja muut härpäkkeet kuitenkin peittää ison osan seinistä. Sitten pitäisi ikkuna ja ilmasointiaukot väsätä. Ilmastoinnissa vaan on hidastanut se ettei minulla ole vielä ollut niitä ritilöitä. En ole löytänyt kivoja mistään, eikä siis voi tehdä reikää kun ei tiedä tarkkaa mittaa :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Joopsis. Jäänyt tämäkin homma koulun takia. Mutta nyt saikulla on taas mahdollisuus väsätä!

Elikkäs pömpeli on nyt hiottu ja osa listoista sahattu. Seulaverkot sain leikattua. Varmaan hirveintä puuhaa koko touhussa kun ei löydy mitään millä leikata. Lopulta löytyi jotkut kuppaset pihdit joilla sai leikattua. Tarkoitus olisi niitata nämä listojen alle että jäävät piiloon.

Taustojen kanssa tuli tenkkapoo koska haluan saada tämän saikun aikana valmiiksi, mutta yksikätisenä on hankala saada niitä tehtyä. Joten #%&, tilaan valmiit mustat korkkitaustat ja löysin kivat valmiit puutkin. Ja nämä kaikki pienemmällä rahalla kuin menisi hartseihin ja muihin vielä tarvittaviin tykötarpeisiin. Totesin että sinne tulee niin paljon oikeaa ja tekokasvia ettei tausta näy kunnolla kuitenkaan. Eli jos joku haluaa nuo styroks hommat niin saa hakea :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Nyt on ilma-aukot tehty ja ne kivat säleet saatu. Säleet on yhdistettynä silti melko leveät, mutta tuo muoto oli sellainen minkä halusin. Säleet vedetään vasaralakalla tai muulla vastaavalla sellaisiksi musta-harmaiksi. 

 

20160218_193924.thumb.jpg.66873d1d2737e6

 

Kattopalatkin on melkein valmiit. Ulkoreunat vielä puuttuu.

Tässähän kävi nyt niin ihanasti että pöytä joka tämän alle tulee on ollut olkkarin pöytänä tähän asti. Ja nyt kun tilanne on se että ollaan melkein valmiita pinnoittamaan niin piti etsiä uusi. Selvisi että pöytä on acazia-sarjaa jonka mööpeleitä olen jo pitkään havitellut. Panokset siis koveni, mistä saan jotain millä saada täysin sama sävy? No, pöydästä jalka irti ja bauhaussiin. Ei löydy sopivaa sävyä mistään tuotteesta, paitsi zen petsivahoista, joiden valmistus on lopetettu. Viimeiset tuotteet väärää sävyä, siitä sitten soittelemaan pääkaupunkiseudun rauta ja maalikauppoja läpi että onko jollain vielä purkkia. Löytyi vielä muutama purkki yhdestä firmasta josta ne varasin. Jee! Olin yhteydessä tikkurilaan töhnästä, halusin tietää pitääkö sen todella antaa kuivua n. 1 kk ennenkuin voi laittaa mitään päälle. Täti sanoi ettei lakka tartu siihen... Jaahas, pömpelin sisäpuolelle tulee siis vain lakka, eli siihen jää eri sävy.. Eipä voi mitään, tuo sävy on juuri ja tasan sama mikä on pöydässäkin. Ja sisustusta tulee kuitenkin sen verran että tuskin tuo sävy ero haittaa :P

Koristeiden kanssa kävi niin kivasti että löysin yhden acazia tuolin halvalla, siitä vaan irti ja terraan. Ne toki tulevat tuohon myöhemmin valmistuvaan alempaan terraan. Ylemmistä olin yhteydessä artOmnian metalliartesaani opettajaan, jos siellä voisi opiskelijat väkertää. Katsotaan ehtivätkö tehdä kun en ole vielä saanut tarjousta hinnasta. Muutenkin ajattelin olla laiska ja olla alemmasta terrasta yhteydessä saman koulun puuartesaani-osastoon.

Sisustus puutkin tuli jee! Sekä jäätävä korkkiputki jonka vedän puoliksi, saan siitä molemmille oman puunrungon. Lisäksi niihin tulee reikiä että saa kasvit nätisti. Kasviläjään löytyi mukaan tuollainen kissus, ehkä kääpiökissus. Oikein nätti köynnös joka kiipeilee. Tarkoitus oli tilata terra-junglesta tms. rehuja, mutta rahatilanne on sen verta huono että ne tilataan sitten kun rahat sen sallii.. Ei millään jaksaisi odottaa että pääsee sisustamaan!

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Samaan aikaan kun minä hioin sisäpintaa loppuun lakkausta varten

20160221_182440.thumb.jpg.33ad988cf7e13a

mies sahaili ja naulaili katon viittä vaille valmiiksi 

20160221_191521(0).thumb.jpg.e495c4a9486

Jee! Kattoahan ei ole vielä naulattu paikoilleen, siihen tulee verkko vielä väliin. Lisäksi sisäosa pitää lakata vielä ennenkuin ne voi laittaa. Eli seuraavaksi aletaan lakkaamaan ja petsaamaan. Vihdoinkin!

20160221_191557.jpg

  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Loppusuora häämöttää! Tönö on nyt lakattu 2.5 kertaa, siksi että lakkasin kerran, aloitin toisen kerroksen ja lakka loppui kesken. Ei riittänytkään kuin toiseen yksiöön. Lisää saatuani lakkasin toisen toiseen kertaan ja toisen kolmanteen kertaan.

Ensimmäinen kerros unica superia ohennettiin ohjeen mukaan lakkabensiinillä 20%, jäi tosi ohueksi tuo ensimmäinen kerros ja vaneri imi sitä ihan tolkuttomasti. Toisen kerroksen jälkeen pinta tuntui jo siltä että siinä on jotain lakkaakin päällä. Toiseen yksiöön eilen tehty kolmas kerros tuntuu jo ihan pätevältä. Lähetin silti tikkurilalle kyssäriä että jos hurauttaisinkin vielä neljännen kerroksen varuiksi, pidentääkö se kovettumisaikaa tai onko sillä jotain haittaa vetää enemmän kuin ohjeessa lukee.

Mietin että pitäisiköhän pohjalle tehdä pleksistä laatikko, pohja on kuitenkin pääsääntöisesti kokoajan kosteaa ja olisi varmaan vähemmän kuumottavaa jos olisi ekstra suoja. Tähän on nyt kulutettu kuitenkin sen verran monta rahaa ja tuntia ettei naurata jos jostain pääsee vettä väärään paikkaan.

Koska pömpeli tulee makkariin, suunnitelmissa oli laittaa ovien eteen vielä sellainen bambukaihdin, sopisi siihen hyvin ja helpottaisi kun ei sunnuntaina tarvitse krapulassa herätä jo kello 09.00 siihen ku kaikki valot terroissa pamahtaa päälle. 

Lähettelin myös alapuolelle tulevan terran vanerien tarjouspyyntöjä. Nyyh, maksaa yhtä paljon kuin tämän häkkyrän vanerit, on hinnat nousseet viime kesästä. Siihen löytyi onneksi valmiit rautakoristeet, löysin käytetyn acazia tuolin 10 e, josta revitään koristeet alempaan terraan. Ylempään tarvitsee eri kokoiset, joten niitä ei saa valmiina...

Kustannuksia

Unica super 0.27 ltr   12 e

Unica super 0.9 ltr     24 e

Zen petsivaha 0.75 ltr   26e x 2

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Nonniiin! 

20160307_194624-1.thumb.jpg.2ecf86bc5c8b

Suosittelen olemaan välittämättä kököstä kuvan laadusta.. Mutta nyt pönttö on lakattu sisäpuolelta 4 kertaa unica superilla, 3 kerrosta ei tuntunut vielä tarpeeksi vedenpitävältä. Ulkopinnoille tuli tuota zen petsivahaa 3 kerrosta, 2 ensimmäisellä kerroksella tuli hyvä väri jo, mutta kolmas teki siitä syvemmän ja antoi hienon kiillon niinkuin pöydässäkin. Edessä on kyseisen pöydän jalka.

Nyt vaan odotellaan että venelakka kuivuu, odotellessa hommaan sitten lasit ja maalaan ilmanvaihtoritilät oikean värisiksi. Lisäksi minun pitää kehittää ne metallikoristeet vielä. Yhden yksittäisen tuolin onnistuin saamaan jossa oli noita samoja koristeita. Onhan minulla niitä samoja ihan keittiön tuoleina, mutten luonnollisesti halua niitä tuhota. Löysin myös pöydän jossa tuollaiset on, katsotaan nyt otanko sen vai jatkanko etsintöjä, kyseinen pöytä on nimittäin maalattu jollain maalilla koristeita myöten, eikä myyjä osannut sanoa millä se on maalattu...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Mutku ne makso vaan 2.95 kipale! 

20160319_160433.thumb.jpg.ca0a0f4cb5193a

Nyt rehuja terraan on tulossa kultaköynnöstä, juurakkovehka, maija, kissusta, saniainen, vesifiikus (olettaen että tuo oikeanpuoleinen on semmoinen), peikonlehteä ja pitsilehteä. Suunnitelmissahan oli bromelioita mutta rahatilanne ei nyt anna myöden alkaa tilailemaan..

Säleiköt sai myös uutta väriä pintaan

20160319_175424.thumb.jpg.09774aa2603a9c

Niihin ostin ihan honkkarista spraymaalia ja vedän päälle vielä vähän vasaralakkaa (harmaata, jos tulisi vähän eläväisempi pinta) sekä normi spraylakkaa. Lisäksi tuli ostettua tee-se-itse-liaani -setti, eli sisalköyttä ja silikoonia. Köyteen ajattelin ujuttaa rautalankaa jotta saisi liaanista muodossa pysyvää mallia. Turvetta en saanut kun ei kummassakaan käymässäni putiikissa sitä ollut tarjolla. Pah, emme siis tee liaaneja tänään... Plekseille löysin oivan myyjän, muovia.fi kauppa. Suoraan oikeaan kokoon leikattua pleksiä halavalla, kyllä lähtee! Mutta vasta kuun vaihteessa kun tulee palkka :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Jepulis jee!

20160411_221059.jpg

Ilmastointeja ei laitettu samalla kertaa kun oli jo kello niin paljon. Lisäksi ne pitää kunnolla huuhtoa kun joku oli hionut havaji bileitä varten kookospähkinöitä mukeiksi, ja kuorruttanut koko kellarin hienolla kookospölyllä :D Mutta katto saatiin, jee! Muovit pohjalle tilasin jo maaliskuun lopussa muttei näy vieläkään, tänään innoissani menin postiin kun oli paketti tullut, että nyt jee tänään pohja valmiiksi ja viikonloppuna pääsee sisustamaan, mutei... Jotain ebay sälää sieltä taas tuli eikä pleksiä >< Mutta enää ilmastoinnit ja pohjalle pleksit, pömpeli on saanut kuivaa nyt sen viitisen viikkoa lakkojaan joten kyllä se jo kuiva on :) VIHDOINKIN! Ikuisuus projekti alkaa olla valmis! IT'S ALIVE!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Jiggly    113

Valamis!

20160426_195737-1.jpg

Nyt on ritilät ja taustat paikoillaan. Taustojen laittoonkin meni monta päivää kun piti sivut laittaa terra sivuttain. Pohjalla on pleksistä tehty laatikko silikoonattuna paikoilleen. 

Muutama metri (noin 7 m) liaanjakin tuli tehtyä

20160426_195708.jpg

Lasit tilaan huomenna niin pääsee piakkoin sisustamaan jee! Olin ensi ajatellut että voisin jo sisustella mutta noita katteja tuskin pidättelee lakana oviaukon peittona. Niin odotellaan nyt sitten, taas. 

  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×