Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry
Epic

p.murinus

Recommended Posts

Moikka !

Osaisko joku valasta mikä pikku hämystäni vaivaa (vai vaivaako mikään?)

Reilu viikon ollu näkymättömissä (kaivanut itselleen piilopaikan jossa möllöttäny), ruoka ei ole kelvannu pitkään aikaan (pientä jauhomatoa/sirkkaa kokeiltu).

Äsken kaivoin kolostaan et pääsin tarkastamaan onko edes hengissä enää, perse oli pyöreä kuin mikä eli ruoan puute tuskin vaivaa ja nestettä ollu tarjolla pullonkorkissa jossa kostutettu paperin pala + purnukkaa sumuteltu vähän väliä, pohjamateriaaliki osittain kosteata nii siitäki nesteet varmasti saanu imetyä.

 

Tosiaan ei reagoinut mitenkään kun mylläsin pesäkolon auki, hieman vaivautui itseään siirtämään millinpari muttei muuta. Pyllyäkin kevyesti tökkäsin, jos lähtis liikkeelle muttei reagoinu mitenkään. Aikasemmin ollu tosi aktiivinen, ruoka kelvannu ongelmitta ja muutenkin vilistäny pitkin purnukkaa jos vesiävaihdettu tms. tuntuu jotenkin oudolta tuommoinen reagoimattomuus tuolta lajilta.

 

Möllöttää tosin semmoisessa pienessä supussa (3etummaista jalkaa eteenpäin kasassa ja takimmaiset normaalisti) :wacko: Lämmöist sen verran et päivisin tavallisen hehkulampun alla ja öisin lämpökaapeli kieputettuna purkin ympärille, en usko hypotermia ois kyseessä. Kiitos jo etukäteen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kun kyseessä on baboon, ni ne kaivautuvat lämmöltä suojaan päivän ajaksi jolloin kolossa lämpötila saattaa olla vain +15C tietämillä, jopa alle. Luulen että murinus kärsii liiasta lämmöstä jos lämpökaapeliakin vielä käytät. Hämyille on aina huono asia jos lämpö tulee muualta kuin ylhäältä koska piilopaikan on tarkoitus antaa suojaa sekä valolta, lämmöltä ja pedoilta.

  • Like 2

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ylhäältä päin tulee lämpö, kaapelikin öisin purnukan yläosassa (kaapeli tosiaan 25w ja yks kierros purkin ympäri, ei kovin huimia lämpötiloja saa aikaan). Mut samaa mietin et onko kaivautunu lämpöä pakoon vai liekkö molttaamassa. Mut lämpöjä hieman laskettu ja annettu elukan olla muuten rauhassa, (kosteutta vaan pidetty yllä) jos mahollisesti molttaa.


Mut joku tunti siitä ku höyrysin tätä tekstiä, nii näytti hämynen taas normaalilta, eikä mitenkään vaisulta. Voi olla et hermoilin turhaan, mut se selviää ku seurailee käytöstä. :)

 

 

Mut tässä ku nyt p.murinuksesta puhe, niin onko kuinka monella muulla täällä omistuksessa näitä kaunokaisia? Millasia kokemuksia näitten kanssa ym. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaksi olen omistanut ja oli ne kyl sellasia pikku perkeleitä. Omat oli ADHD tapauksia pahimmasta päästä. Ainut hämy jonka terraa mentiin kajoamaan vaan silloin ukko ite oli pesässään. Jos oli liikekannalla niin turha edes yrittää tai olis lähtenyt ja morottanu mennessään. Nätti laji ja omalla tavalaan pirun kiehtova sekä jännittävä ku ei tosiaan tiennyt millä päällä aina on.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tällä hetkellä 3 naarasta ja purkeille voi kyllä mennä ihan rauhassa, mutta tyypeistä kyllä tietää varmasti millä tuulella ne on, kiukkuisia kuin perkeleet. Eivät tosiaan pääse yllättämään kun osaa odottaa kaveria koivet pystyssä, joka kerta kun joutuu tekemään mitään lootassa :D

 

Kuulemma oli kiva kaivaa kiukkuinen naaras korkkikaarna tunnelista, että saatiin munasäkki ulos :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuo meijän pikkunen ei toistaseks oo käyttäytyny mitenkään erityisen agressiivisesti  :) mut pirun vikkelä kaveri ainakin on, lähinnä kuumottaa et pääsee livahtamaan karkuun kun koittaa toimenpiteitä hoitaa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

P.murinus on ollut seittipesässään terran katossa todella kauan, eli kannattaisiko tehdä sille hyviä piilopaikkoja terran alaosaan,

vai antaako olla omassa piilossaan?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ite oon laittanu tollasia muovikasvin lehtiä, seitittää vähän jokapaikkaan. Onko täällä ketään jolla ois ollu murinus slingistä/juvesta asti adultiksi? Miten toi käyttäytyminen/agressiivisuus kehittyy? Toi mun juvenile obt on rauhallinen kaveri, mutta esim. tossa vastikään kun muutti uuteen asumukseen niin siinä joutui sen verta häirittee että kipitti aika lujaa.

Edited by J.reptiles

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä noi ls. 3cm slingit on osa melko kiukkusia jo nyt ja sanoisin, että kun kasvavat niin ärhäkkyyttä tulee lisää. Toisaalta näissäkin on eroja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu näin oon lukenutkin, että kasvun myötä myös luonne tulistuu. Mut onhan näissäkin yksilökohtaisia eroja varmaan :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyl, noi meidän aikuiset naaraat on joko vihaisia tai tosi vihaisia :D siltä osin hyvin ennalta arvattavia et millä tuulella ne on ja miten meinaavat käyttäytyä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tän viestin voi varmaan lätätä tänne...

Alkaa oleen viimeiset hämppytilausajat käsillä ja P. murinus on alkanut miellyttää omaakin silmää. Jotenka kokemuksia olisi kiva kuulla :) Luonne nyt taitaakin olla itsestään selvä asia. Itsellä kokemusta aggremmista tapauksista Ephebopuksien ja P. irminan verran.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eipä noissa tosiaan hirveesti mitään muuta ole kuin että ovat kiukkuisia ja nopeita, mutta noiden mainittujen lajien kanssa tulee toimeen niin sanoisin että P. murinus menee siinä missä noikin kunhan vaan tiedostaa mimmoinen tyyppi on ja suhtautuu siihen kunnioituksella.

 

Itsellähän P. murinus oli mun toinen lukki, tai kolmas kun ekojen kahden Brachypelman jälkeen seuraava hankinta oli aikuinen P. murinus naaras :D

  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta! :) Tosiaan, hyvin oon noiden ephebopusten ja irminian kanssa pärjäilly ja itsekin olen ajatellut että eiköhän se OW:kin siinä samalla menisi.

 

Onko muuten murinus aggressiivisempi kuin poecilotheriat? Entäs myrkky, samaa tasoa pokien kans?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ehkä suosittelisi p.murinusta kellekään, koska itselläni ainakin se on ollut vain seittipesässään ja jos tahtoo nähdä sen liikkuvan häiritsemättä sitä niin vain yöllä voi nähdä. Eli sitä ei näe juuri koskaan. Tietysti jos tykkää lemmikistä jota ei näe koskaan niin sitten se on äärimmäisen hyvä valinta :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Kyllähän itsellä noita lemmikkikoloja jo on :D Silti en vaihtaisi mistään hinnasta :) E. cyanognathuksen sinisistä hampaista näin yks päivä vilauksen, ekaa kertaa ainakin kolmeen kuukauteen :D Ja sekin oli sellainen parin sekunnin mittainen hetki. Hyvä etten liikuttunut näkemästä :D

  • Like 3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi olla, että jauhomadot eivät kelpaa niin hyvin, koska hämy on jäänyt pienikokoiseksi. Sirkkoja on vaikeaa kasvattaa, joten niitä ei ole, mutta tipautin torakan ja heti kelpasi.

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×