Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Recommended Posts

Twinkie    313

Empäs löytänyt ko. Otsikkoa mut mikäli oon puusilmä ni siirtäkää oikeaan paikkaan!

Ians Vivariumissa on tehty taas muutoksia, sellaisia jossa Ultraa ei enää kohdellakkaan hybridinä vaan puhtaana viljakäärmeenä. Tässä sieltä repimäni kirjoitus:

"With thanks to Don Soderberg at South Mountain Reptiles for allowing us to use this information from his website.

The founder (discoverer) of the Ultra mutation states that he originally paired a grey rat snake with a corn snake, in the discovery of this mutation. By the time most of us were made aware of the HYBRID origins of Ultra types (originally named Ultra Hypos), we had already bred it into many other corn snake mutations. It was therefore collectively decided that in so much as it would be virtually impossible to track down (and eliminate) each and every snake containing the Ultra gene (surely thousands of individuals in the collections of hundreds of breeders and keepers), the mutation would be treated like other pure corns. In so much as it generally did not alter the corn snake pattern, some breeders could be unaware they had it, while some could avoid mentioning it, if they did know. Those of you out there who are boycotting HYBRID corns are advised to avoid acquisition of suspicious-looking corns with the word ULTRA in the morph description. Likewise, purists who admirably endeavour to promote only the genetically purest of corns, are urged to question corns that have suspiciously abnormal features that are historically regarded as hybrid markers. Not that all such markers are proof of alien origins. Especially because of the difficulty and expense of formulating a DNA base line for all North American colubrid snake species, and in the absence of expensive DNA testing to identify authenticity of pure corns, without obvious visual and/or genetic distinctions, identification of legitimately pure (or impure) corns is difficult at this time, if not completely impossible."

Mielipiteitä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Maru    536

Hah, tuossahan sanotaan, että koska on mahdotonta jäljittää näitä hybridejä (joita on tuhansia), niin niitä pitäisi kohdella kuin ne olisivat puhtaita viljakäärmeitä. :D  Eihän ongelma sillä häviä että se lakaistaan maton alle. Eikä asiaa minusta auta sekään, että osa kasvattajista ei ole tiennyt, minkä kanssa ovat tekemisissä.. Pahempia tosin taitavat olla ne, jotka eivät ole asiasta puhua pukahtaneet, vaikka ovat tienneetkin.

 

Harmaa rottakäärme kun ei kuitenkaan ole viljakäärme.

  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Twinkie    313

Sitä minäki.. Ja mun ajatusmallissa Ultra edelleen hybridi ja aion sitä sellaisena kohdella. Ultrat ja ultraa sisältävät morphit ovat IV:ssä nyt kuitenki siirretty puhtaiden viljojen joukkoon joka kyl tulee herättään ajatuksia ihmisissä ristiin ihan varmasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
PsychoGirl    108

Ei voi kyllä kuin ihmetellä :O Jos se on kerta hybridiksi todettu, niin eikai sitä nyt noin vaan voi puhtaitten sekaan "heittää", kummallista touhua!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
nanno    741

Juu, tästä oli vääntöä jo viime vuonna. Ultrat piti nostaa siks pois hybridilistalta, että niiden eri comboista saadaan enemmän rahaa. Eikö ole jännä että kuitenkin creamsicle edelleen jää sinne "hybridien" joukkoon, se kun ei ole niin mielenkiintoinen kuin ultra. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Dragonfly    968

Onko siis Creamsicle siksi pois puhtaista viljoista, koska sillä ei saa tarpeeksi rahaa/jalostettua mitään millä saa tarpeeksi rahaa?!?! Tässä taas huomaa, mikä tätä maailmaa pyörittää...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Maru    536

Creamsiclehan on vain pelkkä amelanistinen käärme, jossa on guttatusta ja emoryitä. Ei siitä mitään muuta aikaiseksi saa. :rolleyes: Paitsi niitä Butterscotcheja, joissa on enemmän guttatusta, ja ovat sen takia punaisempia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Dragonfly    968

^ Jep, tiedän sen ja tuntuu hullulta, että siitä syystä se hybridinä pysyykin, kun ei saa mitään sen "mielenkiintoisempaa" ulos.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
nanno    741

Tosin se ero pitää muistaa, että ultra (kuten tesserakin) on oma geeninsä, joka on peräisin toiselta lajilta. Vuosien saatossa puhtaaseen viljaan sekoitettuna tästä hybridiydestä ei ole jäljellä enää kuin se geeni. Sen vuoksi toiset näkee, että se yksi vieras geeni ei tee itse käärmeestä puhdasta kummempaa.

Mutta faktahan on, että raha tässä on takana. Nyt kun ultra nostetaan pois hybridi-pannasta, ihmiset kiinnostuvat siitä enemmän, päästään tekemään taas uusia väricomboja ja hinnat nousevat. Ja se maine sekä kunnia minkä saa kun ensimmäisenä saa maailmaan ultra-cinder-tessera-sunkissed-platinum- combon.. Sitähän se on kun raha liikkuu.

Uskokaa pois, jahka ultra ja tessera on käyty läpi, löytyy taas "sattumalta" joku uusi geeni, ja homma alkaa taas alusta. ;)

  • Like 3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ ja kummasti aina yhden tietyn kasvattajan toimesta...

 

Kiukuttaa lueskella noita jenkki sivustoja, kun siellä yhdistellään ihan huoletta ultraa tesseraan ja niitä sitten esim vaikka Abbotts okeeteehen. Miksi ylipäätään valikoivasti jalostaa joku tiettyä ulkonäköä edustava "värimuoto", vain, jotta toiset "kasvattajat" voivat niitä sitten yhdistellä milloin mihinkin. Ja tässäkin tapauksessa veikkaan, että AO oli täysin sg-testaamaton (vaikkakin upea sellainen) yksilö. Ai että tekis mieli latasta muutama valikoitu sananen... :vent:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Maru    536

Hehee, aika leväperäisiä on suurin osa porukasta tuolla jenkkilässä.. En ole yhtään yllättynyt tästä(kään), koska yleistietous on muutenkin siellä aivan retuperällä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Twinkie    313

^ tyhmä kysymys mut mikä siinä mietityttää? :D (en oo aamuihmisiä ni tajuan myöemmin)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Twinkie    313

Onhan sillä motleyn tapasta kuvioo etuosassa. Mut olisko valkonen maha tjn?

  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Maru    536

Ultrahan on hybridi.

 

Kummallinen kuvio, pitäisi nähdä vatsapuoli.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Facebookin puolella käy keskustelu suhteellisen lämpimänä cornsnake owners worldwide-ryhmässä. Kyseessä siis ihan vain äänestys palmeton ja tesseran alkuperästä. Ihan vain jos kiinnostaa "ison maailman" mielipiteet.

  • Like 1

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meinasi mennä jo nimittelyksi siellä se keskustelu, kuten olettaa saattaa. Varmaan ei ole viimeinen kerta kun hybridikeskustelu menee nimittelyyn. Ei siellä mihinkään yhteiseen päätökseen päästy ja nyt se on jo tyssähtäny koko keskustelu. Mun mielestä hyvä pointti oli siellä se, että on myyjän tehtävä todistaa käärme puhtaaksi, varsinkin kun epäilijöitä on näinkin paljon ympäri maailmaa. Toistaiseksihan harrastajat ovat esittäneet vain hämäräperäisiä mielipiteitä miksi nämä kaksi eivät olisi puhtaita. Hämäräperäisillä viitattiin lähinnä "kun se näyttää niin siltä ja siltä", "yksi ihminen aina löytää uudet morphit" jne. Siellä haluttiin faktoja siitä, miksi esim palmetto ei olisi puhdas, mutta sitähän on vaikea faktoja iskeä tiskiin, kun ei ole mitä iskeä. Vaikka DNA testaus olisi mahdollista, niin kuinka pitkälle taakse se pystyy kertomaan, että onko siellä vierasta verta vai ei. Lieneekö keskustelussa esitetty lopputulema sitten sama, kuin ultran kanssa, "kun risteymä on tapahtunut niin kauan sitten, niin kutsutaan sitä sitten puhtaaksi". Mielenkiintoista olisi nähdä oikeat tulokset DNA testistä...

 

(jotta mua ei lynkata heti niin) Loppuun vielä oma mielipide, joka on, että todennäköisesti sekä palmettossa, sekä tesserassa on hybridiverta. Kuulun myös näihin epäilijöihin, joista tuossa kirjoittelin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Maru    536

Asian voisi kääntää toisinkinpäin. Missä ovat todisteet siitä, että eivät olisi hybridejä? Minusta on paljon hämäräperäisempää, että SMR:ltä "putkahtaa" "puhtaita" viljakäärmeitä, jotka eivät muistuta viljakäärmettä edes etäisesti. Taitaa olla sekin mies jo perin kyllästynyt hommiinsa. Jännityksellä odotan, mitä seuraavaksi tehtailee..

 

Tuo DNA-testi olisi varmaan paikallaan juurikin tesseran ja palmetton kohdalla. Kummastuttaa kyllä tuo jenkkien tyyli kulkea silmät ummessa ja  lakaista asiat maton alle. En muista että kuka siitä kirjoitti, että siellä ollaan menossa kohti uutta keskiaikaa, juurikin siinä mielessä ettei ikäviä asioita haluta nähdä tai kuullakaan ollenkaan. Niitä ei yksinkertaisesti vain ole olemassa. Tosin, taitaa sama suuntaus olla muissakin länsimaissa. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on ehdotus, mikä on seuraavaksi listalla. En tiedä onko kyseiselle käärmeelle olemassa suomennos, mutta tuolla aiemmin mainitussa ryhmässä se kulkee nimellä persian ratsnake. Siitä on julkaistu kuvia pied melanistic versiona. Kyseessä on siis viljaa muistuttava käärme, jolla on huikea kontrasti, hyvin tummaa mustaa ja hyvin valkoista piediä kyljissä, kaulassa ja päässä. Ymmärtääkseni näitä kasvatellaan ACsnakes'in toimesta briteissä.

Tai sitten mua on vedetty pahan kerran höplästä ja kyseessä on photoshopattu vilja (joksi sitä siis aluksi luulin :lol: ).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään


×