tonikin

Jäsen
 • Viestit

  6 098
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  54
 • Palaute

  100%

tonikin last won the day on April 18

tonikin had the most liked content!

Maine sivustolla

1 443 Loistava

2 seuraajaa

Tietoja käyttäjästä tonikin

 • Taso
  ei elämää

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  Naantali
 1. Ei tuu valitettavasti kokemus peräisiä avuja, mutta nyt seuraan tarkkaan ja toivon että topikille löytyy lihaa tai linkkejä ympärilleen. Kiinnostaa ja paljonkin:)
 2. Ihan 100% turiset! Mutta leikkaan edellisistäni sivuun vielä sen verran, että tokikin näytteiden otot ja kurnutushaviksien ilmoittelut ja teot on toki erillisiä asioita. Notta kehoituksineen selkeesti kohdennettua markkinointia. Eli kohdennettua pr-propagoimista. Paikalliset on useimmiten melko kova tietoveto, puhumattakaan luonnonsuojelu järjestöistä tai vaikka lintuharrastajista joita tuntuu nykysellään löytyvä joka orrelta (tarkat ja analyyttiset korvat). Tavan "sivarit" tosin kokee kovaa jonkin sortin ilmoitus ja osallistumis -merkkistä kynnystä, joka käy hanakasti ilmi kun koluilee potentiaalisia paikkoja myöskin "sivariroolissa". Jengi tunnistaa, osaa yhdistää asioihin ja tykkää tulee jutustuleen mielellään kasvokkain. Se myös toimii paikallisella tasolla. Mutta kun lajiston leviämisen syyt on osaltaan vieläkin hämärän peitossa, on tuo "rajoitettu pr-tarjonta", musta avainasemassa. Haviksien suhteen tässä on kaks selkeetä osa-aluetta, riippuen mikä haviksen antaneen tahon tausta on, tai ehkeen pikemminkin niin että minkä tiedonlähteen varassa ilmoittamiseen on ryhdytty.
 3. No mitäs nyt:) ? Kohta viikko aikaa, onko siellä joku hengissä? Välttääkö foorumi mausoleoitumisen? Johan siellä yks leninkin lepää..roviolle moinenkin kelpais.
 4. On kirjoittamassasi eittämättä puolensa ja hyvä että keskustelu elää siinä sivussa:) Mun pointti tavan yleisöpelehtimiseen liittyy näiden uniikin kurnutusäänen tunnistukseen sekä sen ajallisesti pitkään kestoon. Siinä voisi olla sekä luonnon- että ympäristönsuojelullisen tiedotuksen sauma että ravita ihmisiä katsomaan ja tarkkailemaan kiinnostuneemmin ympäröivää luontoa(nsa). Päälle toki bonarina historian havinaa haviksista, tuoreista tekosista ja kuka ties muutakin? Mut teijän rojekti, jotta minä tässä kummempaa, kunhan rupattelen. Mulla on pahalainen tapa siihen..
 5. A deadly salamander disease just got a lot scarier: "...To make matters worse, it turns out the fungus creates a hardy spore that can survive in water for months and also stick to birds' feet, offering a way for it to spread rapidly across the continent. Two other kinds of amphibians, both resistant to the disease, also act as carriers for the highly infectious spores."This is terrible news," says geneticist Matthew Fisher of Imperial College London, who studies the fungus but was not involved in the new research. "This isn't a problem that's going to go away. It's a problem that's going to get worse." http://www.sciencemag.org/news/2017/04/deadly-salamander-disease-just-got-lot-scarier
 6. Kannattaa ottaa tämä Varsinais-Suomen media haltuun. Eli tiedotetta ja jutun sisään ymppäämistä, sillä tavoittaa kaikista parhaiten ns.suuret jokamies-luokan massat. Suosittaisin melkeimpä jonkun alueellisen yhdyshenkilönkin harkintaa, koska paikallisen tason verkostojen, yhdistysaktiivien, toimittajien, jne. hyväksikäyttö antaisi tutkimuksellenne varmasti kosolti tuottoarvoa.
 7. No onnea! Tänne Turun peräkylille onkin kantautunut teidän naapurikylän poikien projektista huhuja jo jonnin aikaa;) Musta noi vihersakut ei oo kumosemmin hienoja, enkä tiedä suojelustatuksenkaan merkityksestä ennen laajempia tutkimuksia, mutta paikallisena ja herppejä käsittelemään tottuneena olen toki valjastettavissa hommiin. Haviksien keruu on vähän niin ja näin (en liiku aktiivisesti vihersaku maastoissa), mutta tarvittaessa voin käydä tarkistelemassa joitain ennalta valittuja kohteita, painella näytteiden ottoon, ottaa seurantaan joitain lutakoita, tehdä kurnutus laskentoja, tms?
 8. Viranomaiset muiden työtehtävien ohessa. Luotiliivit, roskispihdit. Repimistä ja tuntemattoman käärmelajin huomioonottaen "turvallista" paperisäkkiin sullomista, yms. Tuloksena kaks kunkkuboa natiaista, taatusti irronneita suomuja ja paljon ihmishikeä. Ankeeta katottavaa. Missä paikalliset viranomaisapua antavat herppiharrastajat? Entä mikä lie tilanne tämän päivän kotimaassa, olisko jollain aikaa?? ;)
 9. (LUKE) Tehokas tiedottaminen auttaa haitallisten vieraslajien torjunnassa. "..Kaikki EU:n vieraslajiluettelon lajit eivät menesty Suomessa, mutta etenkin koristekasveina, akvaarioissa ja lemmikkeinä pidettyjen vieraslajien maahantuonti sekä niiden pääsy Suomen luontoon tulee estää.." https://www.luke.fi/uutiset/tehokas-tiedottaminen-auttaa-haitallisten-vieraslajien-torjunnassa/?utm_source=Metsä-uutiskirje%3A+Tutkimusprofessori+Asikainen%3A+Biotalouden+tuotoksen+lisääminen+kymmenellä+miljardilla+eurolla+on+täysin+realistinen+tavoite&utm_medium=uutiskirje&utm_campaign=Luken+uutiskirjeet
 10. In a Dragon’s Blood, Scientists Discover a Potential Antibiotic https://www.nytimes.com/2017/04/17/health/komodo-dragon-blood-antibiotics.html?_r=0 Climate Change Could Be Responsible For Too Many Female Sea Turtles https://tethysme.blog/2017/04/19/climate-change-could-be-responsible-for-too-many-female-sea-turtles/ Court sides with reptile keepers against giant snake ban http://www.seattletimes.com/nation-world/court-sides-with-reptile-keepers-against-giant-snake-ban/ The first invasive snake https://snakesarelong.blogspot.fi/2014/01/the-first-invasive-snake.html
 11. (HS) Sammakon limasta löytynyt aine pelasti koe-eläimet tappavalta influenssalta – iskee samaan kohtaan kuin kehitteillä olevat yleisrokotteet. Urumiini tepsii H1-tyypin viruksiin, joihin kuului myös sikainfluenssan aiheuttaja. http://www.hs.fi/tiede/art-2000005176589.html
 12. No ei sitten parane hihkua että mukavaa kun sielläkin on jo kyitä! :) Mut jospa tietäisin et mistä päin kekkoslandiaa kirjoittelet, niin osaisin suhteuttaa sen kyyn paikanvalintaan? Kysees kun voi olla suoriltaan kolostaan (se siinä pihas laidalla?) ylös nousseesta yksilöstä (koiras vai naras, vaiko poikanen?), tai jo liikenteeseen purjehtivasta suomukkaasta, jolla kesäbaana siintää edessä, hibernointipaikan jäätyä jo kauas päivämatkojen päähän... BTW: Kyyn peloittelukin saattaa toimia karkoittamiseksi.
 13. Seuraavassa herpeille on annettu hyvä rooli, olkoonkin että piirroshahmon muodossa. Yhtä kaikki, mielikuvien tuottamista se on tämäkin: (HS) Oscar-palkittu animaatio-ohjaaja vieraaksi Espoo Ciné -elokuvajuhlille http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005176232.html
 14. Kestääkö foorumi (ja jaksaako?) kehityskeskustelua? Itseäni vaivaa edelleen hieman tuon herpetologia osion lykkääminen yleisen keskustelun alle. Massa syö melko totaalisesti allensa muutoinkin marginaalisemman osa-alueen. Toinen on itelleni yllätyksenä tullut liitettävien kuvien maximi koon rajaus, mun aktiivisuus kuvien liittämiseksi loppui siihen. Myös tuo erilaisia esittelyä ja nostoja tarjoileva herppi.netin avaus sivu kestäis vallan hyvin ottaakseen lisää materiaalia sisäänsä. Nykyisellään sinne tulee sitä (ajankohtaisia ja ennakoivia teemoja huomioiden) kovin "leppoisalla" temmolla. Toivoisin että kehityskeskustelu kävisi aktiivisena nimenomaan ylläpidon ja muiden foorumin arkipäiväisen toiminnan puitteissa vastaavien puolelta, avoimena ja vaikka hieman innostavampanakin käyttäjien suuntaan. Eläköityneille tai muuten kiireisille kannattaa edelleenkin hakea aktiivisesti korvaajia, tai ainakin pitää uusien harrastajien osallistumis ja mukaan tulo kynnystä hyvin matalana.
 15. How exotic pets help kids on the autism spectrum http://www.abcactionnews.com/morning-blend/how-exotic-pets-help-kids-on-the-autism-spectrum