Jump to content
Herppi.net - Suomen Herppiharrastajat ry

Timo

Jäsen
 • Viestit

  719
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

 • Days Won

  10
 • Palaute

  100%

Timo last won the day on March 13 2015

Timo had the most liked content!

Maine sivustolla

497 Loistava

1 seuraaja

Tietoja käyttäjästä Timo

 • Taso
  herppeilee jo tosissaan

Profiilin tiedot

 • Sukupuoli
  En kerro
 • Sijainti
  Liljendal
 • Yhdistys
  SHH ry
 1. Tänään on julkaistu uusi, päivitetty What Works in Conservation 2017 !! Ja mikä parasta, kirjan saa ladattua ihan ilmaiseksikin, eihän suojelutietouden saaminen saa olla lompakon paksuudesta kiinni Suosittelen tutustumaan! Ja todellakin, sain kunnian olla sammakkoeläinten suojeluosiossa (Amphibian Conservation) arvioimassa kansainvälisen asiantuntijatyöryhmän jäsenenä (Expert Assessor), minkälaisia suojelutoimenpiteitä kannattaa kohdistaa mihinkin suojeltavaan kohteeseen. Näin työn tulos kohteessa olisi suojelullisesti ja esim. resurssit mukaan lukien kaikkein järkevin. Kirjassa on toki muutakin kuin sammakoita, se oli suuri ja kansainvälisesti laaja projekti. What Works in Conservation 2017
 2. Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) kyiden asiantuntijaryhmämme (Viper Specialist Group) julkaisussa, esittelen alueellisissa uutisissa (Eurooppa) myös kotimaamme kyyn suojeluhankkeen etenemistä. Ja kuvanahan on meille kaikille tuttu kyy, joka on ollut suojeluhankkeen kasvona alusta asti. The IUCN Viper Specialist Group Bulletin Suojelutyössä on tärkeätä keskittyä toki paikalliseen työhön mutta verkostoitumalla ja suojelutyötä esittelemällä laajemmin, on helpompi päästä parhaimpiin mahdollisiin lopputuloksiin. Kukas sen kyyn hännän pöydälle nostaa, ellei kyy itse! Timo Paasikunnas Kyyn suojeluhanke
 3. Hybridi

  Enpä muista enää, oli joskus 90-luvun puolivälin jälkeen ja en ollut juuri tuossa suoraan mukana. Molempia lajeja olen kyllä kotona kasvattanut noin reilut15 vuotta sitten, situlasta noinkaan kauaa aikaa ole mennyt mutta toki ihan erikseen ovat pysytelleet.
 4. Hybridi

  En ole myynnissä näitä nähnyt vaan tutkimuslaitosten kasvatusohjelmissa parikymmentä vuotta sitten, sen aikaisissa sukulaisuussuhteiden tutkimuksissa.
 5. Hybridi

  Toki vaikea tietää mitä taustoja milläkin nykyään on mutta, tarkoittanet Zamenis persicus lajia, itse olen nähnyt risteymiä mutta kylläkin Z.situla -lajin kanssa.
 6. Ympäristönsuojelu huolissaan: Levittääkö joku vieraita sammakkolajeja luontoon Turun seudulla?
 7. Tapaus albinokyy Tuolla kyyn suojeluhankkeen sivustolla FBssä asiasta tiedotettiinkin matkan varrella ja jonka kautta sain hyviä keskusteluja aikaan erinäisten ihmisten ja viranomaisten kanssa, myös yksityisposteillakin. Lisäksi sain kuulla yleensäkin aiheen ympärillä pyörivästä keskustelusta, mm. terraarioharrastukseen liittyen. Ei välttämättä mairittelevaa sellaista.
 8. Ja vielä lisäyksenä tapaukseen albiinokyy. Toivottavasti alkuperäisen löytöpaikan tiedon omaavat henkilöt ovat huolellisia lokaliteetin salassapidossa (huom. minä en tiedä sitä). Ettei paikalta keräillä aikuisia, kantavia naaraita minään vuonna, toiveena saada pikkuruisia albiinokyitä. Olen IUCNn tehtävissäni kansainvälisesti törmännyt liian usein tällaisiin tapauksiin, kun jossain löydetään yksi albiino tai leukistinen tms., niin aikuiset mukaan lukien kantavat naaraat, kerätään harvinaisten muotojen toivossa ja tietenkin rahan ja erikoisuuden takia
 9. Hyviä tuoreita uutisia pikku julkkis albiino-kyyn suhteen Asiasta keskusteltuna se pääsee pian nimeltä mainitsemattomalle paikalle elämään luonnossa! Siksi nimeltä mainitsemattomalle alueelle että saa elää rauhassa, onhan nyt jo kuulunut että sen löytöpaikalla on koitettu etsiä lisääkin näitä kaunokaisia... Kyyn suojeluhankkeen vetäjänä olen uutisesta oikein iloinen
 10. Olet edellisessä oikeassa, luottamushan on ansaittava eikä se itsestään tule vaan omasta käyttäytymisestä ja ansioituneisuudesta - kaikkien kohdalla. Itse uskon tiedonjakoon oikealla väylällä, katsoppa vaikka tämänkin foorumin kirjoitushistoriaani, kun vaan asiallisesti asiasta on keskusteltu Mutta en tosiaan ala tässä selvittämään 10 vuoden pitkäaikaisseurannan välineistöä ym. metodeja. Nehän sitten näkyvät aikanaan. Toivon nimimerkki tonikin, ettet tästäkin pahastu, raportoin toisaalla tekemisistäni tarkemmin. En jaksaisi selitellä sinulle sitä, miksi en ehdi kertomaan sinulle täällä foorumilla jokaisen yksittäisen mittarin-merkkiä/mallia luontohavaintoja tehdessäni (näinkin on käynyt osaltasi). Näiltä näkymin näkemiin
 11. Minä en sitä ole tuota huomannutkaan mutta sinä muistat asiasta huomautella. Ja toki se käytäntö (tai vastine sinulle niin kuin sanoit) selviää sitten tutkimuksesta kuinka se on toteutettu. Muiden työhön osallistuvienkaan takia en voi keskeneräistä tutkimusta avata tässä.
 12. Pitkäaikaisseuranta, mittalaitteet, käyttäytymismallien todentaminen erilaisissa olosuhteissa/vuosina, UV-mittaukset (UV-A ja -B) jne.Tätähän tiimimme on tehnyt Etelä-Afrikassa jo lähes 10 vuotta ja samoin kotimaassa, nämähän perustuvat siis taivasalla elävien eläinten antamiin tuloksiin. Ei kerros- tai omakotitalon terraariohuoneitten lamppuvirityksiin.
 13. Eihän sitä noin tehdäkään. Missä niin on sanottu?
 14. Toivotaan että löytyisi myös vaihtoehtona tuolle uutisen pikku kyylle kuitenkin luontoonpalauttaminen, tällöinhän asia menisi jatkossakin niin kuin luonto on tarkoittanut. Tämä toki aina riippuu yksilön sen hetkisestä kunnosta. Se että onko palautus juuri nyt vai karanteenitiloissa olleen seurannan jälkeen, on vielä arvoitus. Mutta kyllä näissä hyviäkin mahdollisuuksia on, kuten muutama päivä sitten kyyn suojeluhankkeen sivustolla kertomani tarina vaskitsasta Vaskitsa takaisin metsään Toivotaan myös eritoten sitä, että tällaisen mutaation löytöpaikka pysyy salassa, en edes minä tarvitse tarkkaa tietoa eikä minulla sitä olekaan, vaikka yksilö päätyisikin hoitoomme. Tässä kun on vaarana se että kohta siellä on paikalliset ja paljon kauempaakin tulevat "kyyharrastajat" etsimässä mutaatiokyytä terraarioonsa. Ajatuksenaan värimuoto-jalostus, rahan ansaitseminen tai yleensä egon kohotus omituisilla terraarioyksilöillä.
 15. Eli siis tämänkin pienen jutun kuten ilmastonmuutoksen vaikutuksen matelijoihin tai yleensä vaihtolämpöisiin eläimiin, on nimimerkki tonikin aloittanut ja suurelta osin jo tehnyt ilmeisesti osaltaan valmiiksikin, etenkin kun juuri nyt tuli puheeksi mutta hei, sehän on todella hyvä juttu.
×